Sun12082019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Back TURIZAM

Turizam

UZ ZAVRŠETAK 8. SAJMA OMLADINSKOG TURIZMA OPENS YOUTH FAIR 2019

 • PDF

Sa štanda TONS-a            Turistička organizacija grada Novog Sada dala je pun doprinos uspešnom, osmom po redu Sajmu omladinskog turizma OPENS YOUTH FAIR, održanom 02. i 03.07.2019. godine na Trgu slobode. Sajam je i ove godine obeležio spektakularni muzički program koji je tokom dve večeri okupio više od 10.000 ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

USPEŠNA PROMOCIJA VOJVODINE U TEMIŠVARU

 • PDF

Zajednički snimak vojvođanskih izlagača            Turistička organizacija Vojvodine organizovala je Dane Vojvodine u Temišvaru (Rumunija), u periodu od 2-3.07.2019. godine. Samom događaju prethodila je konferencija za medije, održana 02.07.2019. godine u restoranu Lloyd, uz prisustvo eminentnih rumunskih medija. Novinarima su se obratili Generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru gospodin Vladan Tadić, direktorka Turističke organizicije Vojvodine dr Nataša Pavlović i direktorka Turističke organizacije Vršac Tatjana Palkovač.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO VOJVODINE DOMAĆIN SLEDEĆEG SASTANKA REGIONA ČLANOVA NECSTouR MREŽE

 • PDF

 Sa konferencije u Santa Kruzu na Tenerifima            Turistička organizacija Vojvodine je nedavno, kao punopravni član, prisustvovala na godišnjem Generalnom sastankU NECSTouR mreže i Tematskoj konferenciji u Santa Kruzu na Tenerifima. Da je ova mreža značajna svedoči i podatak  da su u NECSTouR mrežu učlanjeni regioni kao što su Andaluzija, Katalonija, Sardinija, Emilija Romanja, Istra i mnogi drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija grada Loznice poziva na Lila Lo i druge manifestacije u ovoj opštini

 • PDF

Sa KZN u Info centru TO Vojvodine u Novom Sadu            Izrastao na prostoru drevnog rimskog grada, nazvanog Koviljkin grad, čiji ostaci se i danas mogu videti na brežuljku iznad Banje Koviljače, podno Gučeva, planine koja svojim zalihama ozona, lekovitog bilja, šumskog voća, gljiva i planinskim izvorima iz milošte zovu Zdravljak, Manastira Tronoše iz XIII veka u kojem je Vuk Stefanović Karadžić 1797. učio školu, grad Loznica je stara ali neotkrivena turistička destinacija koja ne čeka svoju priliku već je stvara i promoviše.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

LETNJI ODMOR NA VOJVOĐANSKI NAČIN

 • PDF

Novosadski Štrand, najlepša plaža na čitavom toku Dunava            Vojvođani svoju ponudu najlepših plaža, kupališta i bazena rado dele sa svojim gostima iz drugih delova Pokrajine, Srbije i drugih zemalja. Tu ponudu čine široke peščane plaže na obalama najvećih reka Dunava, Tise i Save, kao i obale mnogobrojnih jezera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Stoisavljević: Turistički meni Bačke Palanke

 • PDF

Bačka Palanka biser Vojvodine            Brojni su turistički potencijali Bačke Palanke, opštine na samoj granici prema Hrvatskoj, na 35-om kilometaru od vojvođanske i 95-om od srpske prestonice. Prema rečima direktorice Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, gospođe Milice Stoisavljević, teritorija opštine obuhvata dva sprecijalna rezervata prirode, SRP „Karađorđevo“, SRP „Bagremara“, deo NP Fruška gora, PP „Tikvara“, SP „Park čelarevskog dvorca“, niz uređenih plaža na Dunavu, što je određuje kao rekreativnu, izletničku, sportsku, ribolovačku destinaciju, uz bird watching i jahanje, kao aktivnosti koje svaki turista mora iskusiti. Kao i obilazak velikog „kotlića“, u kojem je 13. januara 2002. godine skuvana riblja čorba za Ginisov rekord, i čuti punu storiju o tome kako je u njoj, na -12°C uživalo više od 12.000 gostiju. Zato Bačkopalančani često kažu da „žive napolju“, i to tokom cele godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ulica generala Drapšina, jedna od najlepših u svetu

 • PDF

Ulica generala Drapšina u Kikindi            Kikindska varoš ima što nijedna druga u Vojvodini nema. Poznata je po velikom broju sova Ušara koje nastanjuju krošnje drveća u centru grada, džinovskim bundevama-ludajama kojima je posvećena najveća gradska manifestacija; tu se nalazi Suvača iz 1899. jedna od dve preostale, sačuvane u Vojvodini (druga je u Bačkom Petrovcu - Mljač).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vrnjački Merkur po meri Egipćana

 • PDF

Obostrana želja dva partnera za saradnju            Turistički kompleks na Crvenom moru organizovaće se po poslovnom modelu Merkura, a egipatski turisti odmaraće se u Vrnjačkoj Banji,
            Direktor Merkura, dr sci med Dejan Stanojević, i direktor marketing službe, Miodrag Miljković, protekle nedelje posetili su turistički kompleks MoussaCoast u Egiptu, gde su sa partnerima iz Misr Italija holding, jedne od najvećih egipatskih kompanija za izgradnju i prodaju visokokvalitetnih poslovnih objekata, imali niz sastanaka radi definisanja modaliteta i početka saradnje u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bečej širi svoju i do sada bogatu turističku ponudu

 • PDF

Nemanja Karapandžić sa saradnicama podržao novobečejski Piknik na Arači            Tisa je moćna panonska reka, koja izvire u Karpatima, a uliva se u Dunav kod Starog Slankamena. Na njenim obalama duž celog njenog toka nanizani su gradovi. Jedan od najznačajnijih među njima je Bečej, smešten na desnoj, bačkoj strani ove panonske lepotice, za koju je grad vezao svoju najatraktivniju turističku ponudu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nada Jovanović: Zajednički turistički proizvod RS i APV u cilju bogatije turističke ponude i dovođenja većeg broja turista

 • PDF

 Obraćanje gospođe Nade Jovanović           Dan posle uspešnog nastupa na prvom „Sajmu zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu" u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Fonda za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, Turistička organizacija Republike Srpske je u Info-centru Turističke organizacije Vojvodine (Bulevar Mihajla Pupina 18), održala konferenciju za  novinare i turoperatore. Turistička organizacija Republike Srpske je na ovaj način predstavila turističku ponudu ovog regiona, a u skladu sa Protokolom o saradnji potpisanim sa TO Vojvodinom u Bijeljini, u aprilu ove godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Protokol o saradnji TOV i RS u službi unapređenja turističke ponude

 • PDF

Dr Nataša Pavlović (levo) i Nada Jovanović            Plodna saradnja Republike Srpske i Srbije, posebno u resoru turizma, krunisana potpisivanjem Protokola o saradnji između TO Republike Srpske i TO Vojvodine. Protokol  su potpisale direktorica TO Vojvodine, dr Nataša Pavlović i direktorica TO Republike Srpske, gospođa Nada Jovanović, u okviru Dana Vojvodine u Bijeljini, aprila ove godine. Povodom potpisivanja Protokola direktorica TOV, dr Nataša Pavlović, izjavila je da su turisti iz RS i Federacije BiH drugi po broju dolazaka u Vojvodinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljeni Sportski dani u Baču

 • PDF

Sa konferencije za medije u Info centru TO Vojvodine            Objedinjena manifestacija - Sportiski dani, Triatlon i Ciklo Bač u opštini Bač ove godine biće održana 16. i 23. juna, sa ciljem promocije zdravog načina života i popularizacije biciklizma. Predstojeći događaj najavio je trio u sastavu: Tanja Mitić i Brankica Mandić iz TOO Bač i Davorin Popović iz Triatlon kluba „Dynamic“ Novi Sad i predstavili program predstojeće manifestacije u Info centru Turističke organizacije Vojvodina u Novom Sadu, u četvrtak 06. juna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com