Tue10152019

Poslednja izmena:07:18:07 AM

Back TURIZAM

Turizam

Nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti u Merkuru

 • PDF

Još jedna potvrda značaja ove zdravstvene institucije            Specijalna bolnica “Merkur” u periodu od 15. do 17. marta 2019. godine, bila je domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu “Šećerna bolest 2019: Nova saznanja i nove preporuke!”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održali su predavanja koja su istakla najnovija saznanja o dijabetesu. Ovom skupu, prisustvovalo je preko 200 učesnika. izabranih lekara, internistia, specijalistia endokrinologije…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija ponovo u fokusu kineskih novinara

 • PDF

Palić            Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa kolegama iz Turističke organizacije Beograda, Novog Sada i Subotice, organizuje dva studijska putovanja za novinare iz Kine.
            Prva grupa već boravi u Srbiji, a druga grupa stiže krajem nedelje. U okviru putovanja sa ciljem upoznavanja lepota Srbije, novinari će biti u prilici da se upoznaju sa turističkom ponudom Subotice, Palića, Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Beograda. Da bi predstavnicima medija iz Kine putovanje bilo što interesantnije, TOS je u ovom konkretnom slučaju sarađivao sa kolegama iz NTO Nemačke i NTO Mađarske, što je rezultiralo zajedničkim osmišljavanjem regionalne ture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS NA SAJMU TURIZMA U ZAGREBU - PLACE2GO

 • PDF

EXIT i hosteli u žiži interesovanja mladih hrvatskih turista            Turistička organizacija Grada Novog Sada i ove godine predstavila je ponudu grada na najvećem hrvatskom sajmu turizma PLACE2GO koji se osmi put zaredom održao u Zagrebu od 15. do 17. marta 2019. godine. Na zajedničkom štandu izlagale su Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Grada Novog Sada i Turistička organizacija Beograda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dejan Stanojević reizabran za predsednika Skupštine Komore zdravstvenih ustanova

 • PDF

Dr dejan Stanojević            Direktor Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, dr sci med Dejan Stanojević, izabran je po treći put za predsednika Skupštine Komore Zdravstvenih ustanova Srbije. Na četvrtoj sednici održanoj 19. marta 2019. god. u Klubu poslanika u Beogradu, komisija je jednoglasno donela odluku da zbog aktivnog učešća u dosadašnjem radu Komore produži mandat predsedniku dr sci med Dejanu Stanojeviću na još četiri godine. Direktor Merkura pokazao se na visini zadatka koji je funkcija u Komori zahtevala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljena studija razvoja 50 potencijalnih banjskih lokaliteta na području AP Vojvodine

 • PDF

Obraćanje Ivana Đokovića            Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u saradnji sa Rudarsko-geološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i stručnim autorskim timom sa Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta u Beogradu, predstavio je studiju o razvoju balneološkog potencijala Vojvodine. Nakon dvogodišnjeg rada definisano je i prepoznato pedeset najperspektivnijih lokacija na teritoriji pokrajine, koje bi trebalo da omoguće da se u turističke svrhe, rekreativne, ali i zdravstvene, u funkciju stave ove lokacije. Na njima se nalazi, kako geotermalna, mineralna voda, lekovito blato i vazduh, dok su pojedine lokacije pogodne za solarnu terapiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA NAJVEĆOJ TURISTIČKOJ BERZI U BERLINU

 • PDF

Direktorica Nataša Pavlović zadovoljna interesovanjem nemačkih turista            Turistička organizacija Vojvodine je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na Internacionalnom sajmu turizma „ITB“ koji je održan u periodu od 06.03 - 10.03.2019. godine u Berlinu. Najveća turistička berza gde se susreće svetska turistička privreda okupila je ove godine preko 10.000 izlagača iz 180 zemalja sa 5 kontinenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Putu sira i meda kroz opštinu Žabalj

 • PDF

Marija Čupić u društvu predsednika SO Žabalj Čedomira Božića i zvanica na promociji novog projekta

            Fokus predstavljanja Turističke organizacije opštine Žabalj na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, bili su proizvođači iz ove opštine, koja osim Žablja, obuhvata naselja Čurug, Đurđevo i Gospođince. Za tu priliku izdata je luksuzno opremljena publikacija (Marija Čupić, TOO Žabalj, Novi Sad 2019.), sa osnovnim informacijama o svim proizvođačima na Putu sira i meda ilustrovana kvalitetnim fotografijama. Ovaj reprezentativni materijal nijednog posetioca Sajma nije ostavio ravnodušnim, a mnoge je isprovocirao da se otisnu na ovaj jedinstveni put i posete najbolje proizvođače sa teritorije opštine Žabalj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TURISTIČKA PONUDA NOVOG SADA PREDSTAVLJENA NA ITB SAJMU U BERLINU

 • PDF

Dunav i kruzeri, veliki, a neiskorišćen potencijal            Internacionalni sajam turizma u Berlinu, sa višedecenijskom tradicijom održavanja, mesto je susreta  preko 10.000 izlagača, iz 180 zemalja sveta. Tokom ovog najvećeg sajam turizma u svetu, pored brojnih sastanaka održavaju se i promocije najnovijih trendova u turizmu, naročito kada je reč o kratkim odmorima (City break), poslovnim putovanjima i kongresima (MICE turizam) i drugim inovacijama u sektoru turizma i promocije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Somboru nagrada za najbolji program na SerbianAdventures konkursu

 • PDF

Sombor            Internet portal SerbianAdventures je raspisao nagradni konkurs za izbor najlepšeg programa u Srbiji po mišljenju publike. Ponude za glasanje su bile dostupne na linku https://bit.ly/2GRBr5E  gde se putem delenja i lajkovanja moglo glasati za omiljenu destinaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JELICA TOŠIĆ: NOVO LICE SRC WAI TAI

 • PDF

Jelica Tošić            Planovi za dalji razvoj turistički najrespektabilnijeg i najorganizovanijeg planinskog centra Srbije - Zlatibora, od strane turističkih poslenika ne jenjavaju, a brojni projekti za korišćenje novih prostornih celina ukazuju na činjenicu da turisitčki potencijali ove „planinske lepotice“ ni izbliza nisu potrošeni. Posete od 300.000 turista sa preko 1.300.000 noćenja godišnje, rezultat su, između ostalog, i kontiniranog ulaganja u infrastrukturu i uređenje ne samo turističkog centra, već i lokaliteta na celoj teritoriji opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MODERNE TEHNOLOGIJE U SLUŽBI PROMOCIJE TURIZMA SRBIJE

 • PDF

Biljana Marčeta            Kada se spoje dugogodišnje iskustvo u turizmu, a pre svega na polju receptivnog turizma i želja da se deli znanje i prate trendovi u svetskom turizmu ... rezultat je sajt www.SerbianAdventures.com - platforma za online rezervisanje turističkih tura i odmora po Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Villa BREG je reprezent turističke ponude regije

 • PDF

Julkica Mitrašinović u razgovoru sa predstavnicima medija na Sajmu turizma u Beogradu            Kada je 2005. godine, u gradu „Pod kulom“, kao jednom od domaćina Evropskog prvenstva u košarci, otvorena „Villa BREG“, zbog svoje velelepnosti nazvana „banatskom lepoticom“, bila je jedan od najluksuznijih hotela u tadašnjoj zemlji. Do danas, hotel je zadržao status prestižnog. Posle šest meseci renoviranja, u aprilu 2018., Hotel „Villa BREG“ je obnovljen i sa još bogatijom ponudom, ponovo dostupan gostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com