Sun12082019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Back TURIZAM

Turizam

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU TURIZMA U NIŠU

 • PDF

Turistička ponuda Vojvodine pred Nišlijama            Turistička organizacija Vojvodine nastupiće na 20. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji će u periodu od 18. do 20. aprila biti održan u hali ’’Čair’’ u Nišu. Turistička organizacija Vojvodine predstaviće na samostalnom izložbenom štandu objedinjenu turističku ponudu Vojvodine. a kao suizlagači svoju ponudu prezentovaće turističke organizacije iz Novog Sada, Inđije, Novog Bečeja, Vrbasa, Zrenjanina, Bačke Palanke, Plandišta, Bača, Žablja, Subotice, Vršca, Kovina, Bele Crkve, kao i Banja Kanjiža i Novosadski sajam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novinari promo turom u petak otvaraju sezonu obilaska Dvorskog komleksa na Dedinju

 • PDF

Sa jednog od skupova na Belom dvoru            Povodom 15-te, jubilarne sezone razgledanja Dvorskog kompleksa na Dedinju, Turistička organizacija Beograda i Dvorski kompleks organizuju promo turu za novinare u petak, 29. marta. Autobuski prevoz je organizovan, polazak je u 9.30 časova sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, ispred Skupštine Grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prolećne aktivnosti Turističke organizacije Grada Novog Sada

 • PDF

Sa promocije TONS-a na Beogradskom sajmu turizma            Turistička organizacija Novog Sada (TONS) od početka godine užurbano radi na daljem pozicioniranju grada kao atraktivne i poželjne destinacije za posetiti. S obzirom da je prošla godina  bila rekordna kada je reč o broju ostvarenih noćenja turista u Novom Sadu - 452.702 noćenja,(zajedno domaćih i stranih turista), što je više u odnosu na 2017. godinu za čak 23,2%, ovu, 2019. godinu, otpočeli su sa vrlo učestalim nastupima na međunarodnim sajmovima na kojima su imali mnoštvo sastanaka sa predstavnicima turističke privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MUJEN LUX POZIVA NA ZATVARANJE ZIMSKE SEZONE NA KOPAONIKU

 • PDF

Pozivnica za ispraćaj zimske sezone            Dođite da zajedno zatvorimo još jednu zimsku sezonu. Dođite da još malo uživamo u skijanju i zimskoj čaroliji kakvu samo Kopaonik može da stvori. Pripremili smo za Vas specijalnu ponudu za smeštaj u MujEn Lux apartmanima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad posetili novinari iz Kine

 • PDF

Kineski novinari oduševljeni Novim Sadom            Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, Novog Sada i Subotice, organizovala je putovanje novinara iz Kine koji su pokazali veliko interesovanje za Srbiju kao turističku destinaciju. Da bi predstavnicima medija iz Kine putovanje bilo što interesantnije, Turistička organizacija Srbije je ovom prilikom sarađivala sa kolegama iz NTO Nemačke i NTO Mađarske, što je rezultiralo zajedničkim osmišljavanjem regionalne ture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti u Merkuru

 • PDF

Još jedna potvrda značaja ove zdravstvene institucije            Specijalna bolnica “Merkur” u periodu od 15. do 17. marta 2019. godine, bila je domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu “Šećerna bolest 2019: Nova saznanja i nove preporuke!”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održali su predavanja koja su istakla najnovija saznanja o dijabetesu. Ovom skupu, prisustvovalo je preko 200 učesnika. izabranih lekara, internistia, specijalistia endokrinologije…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija ponovo u fokusu kineskih novinara

 • PDF

Palić            Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa kolegama iz Turističke organizacije Beograda, Novog Sada i Subotice, organizuje dva studijska putovanja za novinare iz Kine.
            Prva grupa već boravi u Srbiji, a druga grupa stiže krajem nedelje. U okviru putovanja sa ciljem upoznavanja lepota Srbije, novinari će biti u prilici da se upoznaju sa turističkom ponudom Subotice, Palića, Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Beograda. Da bi predstavnicima medija iz Kine putovanje bilo što interesantnije, TOS je u ovom konkretnom slučaju sarađivao sa kolegama iz NTO Nemačke i NTO Mađarske, što je rezultiralo zajedničkim osmišljavanjem regionalne ture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS NA SAJMU TURIZMA U ZAGREBU - PLACE2GO

 • PDF

EXIT i hosteli u žiži interesovanja mladih hrvatskih turista            Turistička organizacija Grada Novog Sada i ove godine predstavila je ponudu grada na najvećem hrvatskom sajmu turizma PLACE2GO koji se osmi put zaredom održao u Zagrebu od 15. do 17. marta 2019. godine. Na zajedničkom štandu izlagale su Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Grada Novog Sada i Turistička organizacija Beograda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dejan Stanojević reizabran za predsednika Skupštine Komore zdravstvenih ustanova

 • PDF

Dr dejan Stanojević            Direktor Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, dr sci med Dejan Stanojević, izabran je po treći put za predsednika Skupštine Komore Zdravstvenih ustanova Srbije. Na četvrtoj sednici održanoj 19. marta 2019. god. u Klubu poslanika u Beogradu, komisija je jednoglasno donela odluku da zbog aktivnog učešća u dosadašnjem radu Komore produži mandat predsedniku dr sci med Dejanu Stanojeviću na još četiri godine. Direktor Merkura pokazao se na visini zadatka koji je funkcija u Komori zahtevala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljena studija razvoja 50 potencijalnih banjskih lokaliteta na području AP Vojvodine

 • PDF

Obraćanje Ivana Đokovića            Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u saradnji sa Rudarsko-geološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i stručnim autorskim timom sa Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta u Beogradu, predstavio je studiju o razvoju balneološkog potencijala Vojvodine. Nakon dvogodišnjeg rada definisano je i prepoznato pedeset najperspektivnijih lokacija na teritoriji pokrajine, koje bi trebalo da omoguće da se u turističke svrhe, rekreativne, ali i zdravstvene, u funkciju stave ove lokacije. Na njima se nalazi, kako geotermalna, mineralna voda, lekovito blato i vazduh, dok su pojedine lokacije pogodne za solarnu terapiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA NAJVEĆOJ TURISTIČKOJ BERZI U BERLINU

 • PDF

Direktorica Nataša Pavlović zadovoljna interesovanjem nemačkih turista            Turistička organizacija Vojvodine je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na Internacionalnom sajmu turizma „ITB“ koji je održan u periodu od 06.03 - 10.03.2019. godine u Berlinu. Najveća turistička berza gde se susreće svetska turistička privreda okupila je ove godine preko 10.000 izlagača iz 180 zemalja sa 5 kontinenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Putu sira i meda kroz opštinu Žabalj

 • PDF

Marija Čupić u društvu predsednika SO Žabalj Čedomira Božića i zvanica na promociji novog projekta

            Fokus predstavljanja Turističke organizacije opštine Žabalj na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, bili su proizvođači iz ove opštine, koja osim Žablja, obuhvata naselja Čurug, Đurđevo i Gospođince. Za tu priliku izdata je luksuzno opremljena publikacija (Marija Čupić, TOO Žabalj, Novi Sad 2019.), sa osnovnim informacijama o svim proizvođačima na Putu sira i meda ilustrovana kvalitetnim fotografijama. Ovaj reprezentativni materijal nijednog posetioca Sajma nije ostavio ravnodušnim, a mnoge je isprovocirao da se otisnu na ovaj jedinstveni put i posete najbolje proizvođače sa teritorije opštine Žabalj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com