Wed02192020

Poslednja izmena:09:55:15 AM

Back TURIZAM

Turizam

DRUGI DANI VOJVODINE U ISTRI

 • PDF

Ovako je bilo lane            Turistička organizacija Vojvodine organizovaće Dane Vojvodine u Puli (Istra), u periodu od 24-25.05.2019. godine. Ova manifestacija se po drugi put održava u Puli, nakon što je prošle godine zabeleženo veliko interesovanje žitelja Istre za Vojvodinu kao turističku destinaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Premier Aqua dobitnik priznanja ESPA Innovation Awards 2019

 • PDF

Sa dodele prestižne evropske nagrade

            Zdravstveni turizam je najbrže rastući deo turističke industrije u svetu, koji godišnje raste po stopi od 15 do 20 posto. Zdravstvene usluge u mnogim evropskim zemljama čine do 25% prihoda od turizma. Oni su nosioci ekonomskog razvoja regiona, zapošljavaju lokalnog stanovništva i rade tokom cele godine. Ovaj rastući segment turizma pruža više od 47 milijardi eura prihoda EU. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Stoisavljević: Plaža Bager, jedna od atrakcija Bačke Palanke

 • PDF

Milica Stoisavljević            Bačkopalančani su ponosni na prirodne resurse u svojoj opštini. Najveći od svih, reka Dunav sa mrežom svojih kanala i rukavaca iznedrila je nekoliko atrakcija na svojim obalama, od kojih su najveće prirodno jezero „Tikvara“, park prirode III kategorije zaštite i veštačko jezero „Bager“. Ovo drugo, bilo je prva tačka u gradu na kojoj je grupu turističkih novinara iz najuticajnijih srpskih medija, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine, u okviru studijskog putovanja otkrivanja turističkih potencijala vojvođanske ravnice, pod nazivom „Vojvođanska prolećna rapsodija“, za vikend 10. do 12. maja, zaustavila direktorica Turističke organizacije Bačka Palanka, gospođa Milica Stoisavljević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička aktivnost u opštini Irig

 • PDF

Milena Jocić            Prema statističkim podacima, 2017. godine u Srbiji je registrovano nešto preko tri miliona turista. Od toga 33% je posetilo srpsku prestonicu, a 16% (oko pola miliona) region Vojvodine. Od toga sremsku oblast je posetilo 15% (75.000) turista, a 43% (oko 33.000) su bili gosti iriške opštine. Interesantan podatak je da bezmalo polovina turista koja poseti Srem dolazi u opštinu Irig. Najposećenije mesto u opštini Irig je Banja Vrdnik sa 29.000 i Iriški venac, koji se takođe vodi kao turističko mesto, oko 3.000 turista. Svesni raskoraka između onoga što imaju i mogu da pruže i onoga što čini jednu zaokruženu ponudu koju još nisu dostigli, Irižani pokušavaju na razne načine da se posvete turizmu u punom kapacitetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanska prolećna rapsodija

 • PDF

Grupa novinara u obilasku Čelarevske pivare            Turistička organizacija Vojvodine, predvođena direktoricom dr Natašom Pavlović, i ovog proleća za predstavnike srpskih medija, za vikend, od 10. do 12. maja, organizovala je studijsko putovanje kroz Vojvodinu. Zadatak predstavnika medijskih kuća iz Srbije je da svoje utiske što vernije prenesu svojoj publici, da je isprovociraju na put otkrivanja malo poznatih, a vrednih kulturnih, istorijskih, etnoloških, gastronomskih, sportsko-rekreativnih tačaka i mogućnosti koje pruža ovo pordučje. Ideja vodilja i vezivno tkivo ovih destinacija kojim su obuhvaćene opštine Bačka Palanka, Kikinda i Zrenjanin, bila su zaštićena prirodna i kulturna dobra, ljubav prema konjima i pivo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prolećna promocija Novog Sada na društvenim mrežama

 • PDF

Promotivne aktivnosti TONS-a utiču na sve bolju posetu turista            Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) je pokrenula regionalnu omladinsku kampanju na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Do kraja godine će se svake nedelje raditi na promociji Novog Sada kao poželjne, omladinske, festivalske, city break destinacije i u tom cilju pripremljeno je 17 video spotova kratkih formi.
            Takođe, od prve nedelja maja, TONS je bogatiji za još jednu promotivnu brošuru koja promoviše tekuću godinu, godinu mladih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Gordana Radović: Šta možemo naučiti iz iskustava drugih u pitanju vinskog i drugih oblika ruralnog turizma

 • PDF

Dr Gordana Radović            „Vinski turizam - kako dalje?“, bila je tema panela održanog u Vinskoj senici, Vinarije „Mačkov podrum“, za vreme prvog Sajma vinogradarstva i voćarstva VIVO u Irigu, sredinom aprila ove godine. Eminentni panelisti bili su dr Gordana Radović, direktorica „Dnevnik - Poljoprivrednik“AD Novi Sad, Jasmina Beljan Iskrin, MSc preduzetništva u turizmu, samostalni konsultant, Milena Jocić, dip. menager u turizmu i profesor geografije master, turistički inspektor i Slobodan Spasovski, sekretar Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „SREM-FRUŠKA GORA“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Beograda otvara sezonu u Skadarliji

 • PDF

Vreme je sa Skadarliju            U subotu, 11. maja, Turistička organizacija Beograda tradicionalno obeležava početak nove turističke sezone u jednoj od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih ulica, boemskoj Skadarliji. Događaj počinje u 18 časova svečanim defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti program svečanog otvaranja na Platou ispred Skadarlisjke česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića. Posetioci će imati prilike da čuju „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVI SAD U VREME PRAZNIKA

 • PDF

Kamenički park omiljeno izletište Novosađana            Vikend koji je pred nama obeležiće najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, koji će okupiti porodice i prijatelje. Predstojeći praznični dani se uglavnom provode u krugu bliskih osoba. Prvomajski praznik se tradicionalno obeležava u prirodi, a okolina Novog Sada je pravo mesto za aktivnosti na otvorenom, koja u ovo vreme okuplja sugrađane i posetioce iz svih krajeva Srbije i regiona. Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija Grada Novog Sada dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, najveću popunjenost beleže smeštajni kapaciteti na Fruškoj gori, od kojih su pojedini dostigli popunjenost 90%.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radmila Toškov: Život na selu nije više kazna nego blagoslov

 • PDF

Radmila Toškov            Belo Blato je banatsko selo situirano na obodu Carske bare u blizini jezera Joca, okruženo Begejom, Tisom, trščanim ritovima. U njemu živi nešto više od 1.100 stanovnika, 11 nacija, govori sedam, osam jezika, a deca progovaraju na tri. Na ulici se najčešće može čuti tzv. „beloblatski“. Selo su osnovali Nemci sredinom XIX veka, kasnije se doseljavaju Slovaci, danas najbrojniji, za njima Bugari, Mađari, opet Nemci, Srbi... Danas u centar sela vodi put omeđen drvoredom sibirskog bresta. Poznato je po rodama, koje imaju i svoj Dan (19. mart). Zbog svojih posebnosti, prirodnog okruženja, kulturnog nasleđa, a pre svega vrednih i ljubaznih Beloblaćana, u selo su počeli da dolaze turisti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojčinska koleba - borba za mesto

 • PDF

Milivojevići uz osmeh dočekuju i ispraćaju zadovoljne goste            Na obodu Bojčinske šume, zaštićenom prirodnom dobru, u selu Progar, nalazi se živopisni etno-kompleks koga čini etno-restoran „Bojčinska koleba“ porodice Milivojević i šest brvnara u vlasništu opštine Surčin, a sve to na zemljištu kojim gazduju „Srbijašume“.
Ovo utočište, pogotovo Beograđana za vrelih letnjih dana, udaljeno od centra prestonice 30-tak kilometara, još je 70-tih godina prošlog veka bilo je targetirano kao izletište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Složno Socio-ekologično udruženje čuva ugled žena i sela Deč

 • PDF

            Projekat osnaživanja žena pod nazivom „Jaka žena - jako selo“, Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC Informativni centar) pokrenut je u cilju poboljšanja položaja žena u seoskim sredinama. Jedan od njegovih zadataka je da uz primenu savremenih znanja, modernih tehnologija doprinese boljoj ekonomskoj vidljivosti žena u ruralnim sredinama. Ovim projektom obuhvaćene su vredne, inovativne žene iz cele Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com