Tue10152019

Poslednja izmena:07:18:07 AM

Back TURIZAM

Turizam

Kvalitet Merkura prepoznat u Londonu - nagrada za najbolju tradicionalnu banju

 • PDF

SB Merkur još jedno u nizu priznanja            Početak 2019. godine doneo je Specijalnoj bolnici za lečenje i rehabilitaciju Merkur u Vrnjačkoj Banji, visoko svetsko priznanje. Travel and Hospitalty grupa iz Londona dodelila je Merkuru nagradu za najbolju banju koja uvažava tradicionalni banjski koncept. Best Traditional Spa of the Year, originalnan je naziv nagrade koja se dodeljuje kao priznanje za naporan rad i dostignuća u okviru turističke industrije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MUJEN LUX DOBITNIK NAGRADE ZA RAZVOJ TURIZMA ZAPADNOG BALKANA

 • PDF

Jasmina Stojković sa prestižnom nagradom            Apart hotel MujEn Lux dobitnik je laureata prestižnog priznanja na 6. Jeep Međunarodnoj naučnoj konferenciji ’’MAK 2019’’ koja je proteklog vikenda održana na Kopaoniku.
            Nagrada za doprinos razvoju preduzetništva, agroprivrede, turizma i kulture zapadnog Balkana ’’Dolina vekova, kraljeva i jorgovana’’ je regionalnog karaktera, a po odluci međunarodnog žirija, među 11 laureata našao se i brend najpoznatijeg turističkog centra u Srbiji - MujEn Lux Kopaonik.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radenko Cvetić: Ukupnost turističke ponude Raške i okolnih opština

 • PDF

 Radenko Cvetić najavljuje sadržajnu i bogatu letnju ponudu kopaoničkog (k)raja           Možda najautentičniji i najefektniji nastup na 41. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 21. do 24. februara u Beogradu, imala je Turistička organizacija Raška.
 Glumica Jugoslovenskoj dramskog pozorišta, Vesna Stanković, maestralno je iznela deo autorske monodrame o heroini iz Prvog svetskog rada, Milunki Savić, promovišući Dane Milutinske Savić, početkom oktobra. Na ovaj način istaknut je angažman Opštine Raška na očuvanju Milunkine zaostavštine, i sprovodenu akciju i sopstvenim ulaganjima, uz podršku resornih ministarstava, kroz projekat - Gradovi u fokusu, i pomoć Vojske Srbije i nadležnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, učinila dostupnm najširem auditorijumu. Sredinom 2019. zaintereovani će moći da posete renovirani Memorijalni kompleks, Spomen sobu i Milunkinu rodnu kuću u Koprivnici (Jošanička Banja).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloje Ostojić: Viđeni ste u Ivanjici od 23. do 25. avgusta

 • PDF

Miloje Ostojić najavio je najbolju Nušićijadu od sada         -Posebno je zadovoljstvo predstaviti „Nušićijadu“ u godini jubileja. Ove godine proslavićemo deset godina festivala, koji je postao svojevrsni brend ne samo Ivanjice, već čitave Srbije. Jubilarno X izdanje manifestacije „Nišićijada“ biće održano poslednjeg vikenda avgusta. Lokalna samouprava, kao i svi organizatori, posebno tim neposredno zadužen za pripremu festivala koji je angažovan 365 dana, u mesecima koji dolaze učiniće sve kako bi zasenila prethodne. Posetiocima ćemo ponuditi raznovrsne sadržaje, dobru zabavu, dosta smeha i na prvim mestu kvalitetne programe - obećao je gospodin Miloje Ostojić iz Turističke organizacije opštine Ivanjica, pozivajući publiku 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu na navjeću i najznačajniju manifestaciju opštine Ivanjica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Nataša Pavlović, Damir Rajtenbah i Danijela Jokanović na štandu TO Vojvodine            Tradicija objedinjene turističke ponude turističkih orgnizacija 45 vojvođanskih opština nastaljena je i na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. U toku četiri sajamska dana, osim celokupne turističke ponude Vojvodine, održane su brojne prezentacije turističkih organizacija, privrednika. Pančevac Ivan Radić je predsavio Projekat „Muzej Banatske vojne granice na otvorenom“ u selu Gaj, a bračni par Ivana i Miloš Ćuruvija najavili XIX Konvenciju Svetskog udruženja turističkih vodiča (WFTGA) koje će biti održana u februaru 2021. godine u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička privrede Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti UTAZAS 2019

 • PDF

Deo srpske delegacije na Sajmu u BudimpeštiU organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Turističkom organizacijom Vojvodine (TOV), na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti „UTAZAS2019“ turističku privredu Vojvodine predstavili su TOV i više od 20 turističkih i ugostiteljskih preduzeća (turističke agencije, smeštajni kapaciteti, turističke organizacije, salaši, čarde, vinari i proizvođači domaćih tradicionalnih proizvoda  i suvenira).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VELIKI SAJAMSKI POPUST APART HOTELA MUJEN LUX KOPAONIK

 • PDF

Ponuda kojoj se ne može odoleti            U vreme održavanja 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, MujEn Lux Kopaonik objavio je PROMOTIVNI PORODIČNI ARANŽMAN - PLATITE 7 DANA, 7 DANA POKLANJAMO!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KOPAONIK JE SRCE SRBIJE, RTANJ JE DUŠA KOPAONIKA

 • PDF

Hotel Rtanj magnet za turiste            Hotel Rtanj je godinama na vrhu liste najomiljenijih hotela prestižnog planinskog centra Kopaonik. Nije reč o luksuzu, o modi i sl. Reč je o domaćinskom i ljudskom, o opuštenoj atmosferi i vremenu provedenom uz čuvene krofne, kafu ili kuvano vino, u Odžakliji, Kamin sali ili na otvorenoj terasi ipred objekta, koju obasjava svaki zračak planinskog sunca, od jutra do mraka. Reč je o ambijentu podređenom sportskim aktivnostima, pre svega skijašima, i stazi koja vodi do same skijašnice hotela. Reč je o ljudima, koji su se „navukli“ na sve ono što je „Rtanj“ u istoriji Kopaonika bio, što jeste, i što će, zahvaljujući osoblju koje je iz godine u godinu isto, biti. Mesto druženja, užitka, lepih doživljaja i uspomena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OPŠTINA NOVI BEČEJ NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

 • PDF

Piknik na Arači postaje tradicija            Iako mala varoš, opština Novi Bečej ima ono što mnogi nemaju - bogatu srednjevekovnu istoriju, jedinstvenu vrstu vinove loze koja rađa samo ovde, najbolje domaćine i izvanrednu gastro ponudu, kao i reku Tisu koja daje poseban šmek ovom mestu. A svakog leta na stotine hiljada ljudi već 26 godina uživa i u jednoj od najboljih manifestacija u zemlji „Velikoj Gospojini“. I sve to će Novobečejci predstaviti posetiocima Sajma turizma u Beogradu od 21 – 24. februara, na dobro poznatoj lokaciji u hali 4 Beogradskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BOGATA TURISTIČKA PONUDA VOJVODINE NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

 • PDF

Jedna od nagrada na sajmu turizma je obilazak i degustacija vina Vinarije Zvonko Bogdan            Turistička organizacija Vojvodine na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prezentovaće svoje atraktivne lokalitete i upoznati posetioce sa svih 45 gradova i opština putem različitih štampanih publikacija. Specijalne nagrade, koje će biti u Sosinoj šerpi, obradovaće srećne dobitnike prvog dana sajma na  štandu Turističke organizacije Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVI SAD NA BEOGRADSKOM SAJMU TURIZMA

 • PDF

Novi Sad promoviše sve svoje potencijale            Turistička organizacija Grada Novog Sada tradicionalno na Beogradskom sajmu turizma promoviše svoje najnovije projekte za tekuću godinu, kao i turističke potencijale Grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova brošura Put sira i meda u susret 41. Sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Original Žabalj            U hali 4 Beogradskog sajma u vreme održavanja 41. Međunarodnog sajma turizma od 21. do 24. februara, na štandu Turističke organizacije opštine Žabalj biće predstavljena turistička ponuda opštine kroz jedinstvenu tematsku rutu Put sira i meda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com