Tue05302017

Poslednja izmena:06:47:25 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Novi Sad centar medicinske fizike

Zajednički snimak učesnika konferencijeU Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu je od 25. do 27. maja održana 8. Međunarodna konferencija medicinskih fizičara, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakultet u Novom Sadu, Udruženja medicinskih fizičara Srbije i Društva za zaštitu od zračenja Srbije i Crne Gore.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kosa Trade - firma sa proverenim renomeom na tržištu Srbije

Dejan Ožegović“Kosa Trade” je preduzeće koje se bavi uvozom i distribucijom ručnog poljoprivrednog i građevinskog alata. Preduzeće ima odličnu poslovnu saradnju sa preko 30 kompanija širom Evrope, ali je najzastupljeniji slovenački program, koji se pokazao dobrim i po kvalitetu i po cenama. Svake godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, uvek na istom mestu, izlaže preduzeće “Kosa Trade”, povećavajući j asortiman svojih proizvoda i broj kupaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doc. dr Dragoslav Ivanišević: Kratak pregled razvoja Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu

Doc. dr Dragoslav IvaniševićPovodom obeležavanja 70 godina Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu, direktor Departmana, doc. dr Dragoslav Ivanišević, na naučno-stručnom skupu pod nazivom „Nove sorte i klonovi vinove loze“, održanom na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, u petak, 26. maja, izneo neke od impresivnih referenci iz istorije i razvoja ove institucije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obeleženo 70 godina rada Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta

Prod. dr Nedeljko TicaNa Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu je povodom 70 godina Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu, održan naučno-stručni skup pod nazivom „Nove sorte i klonovi vinove loze“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dušan Nikolić: Univerzitet u Novom Sadu u svetskoj eliti zahvaljujuću Poljoprivrednom fakultetu

Prof. dr Dušan NikolićRektor Novosadskog univerziteta, prof. dr Dušan Nikolić je obraćajući se skupu povodom obeležavanja sedam decenije Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu, upriličenom na Poljoprivrednom fakultetu, u petak 26. maja, u ime akademske zajednice i svoje lično ime, čestitao ovaj veliki jubilej, i pokušao da da odgovor na pitanje šta Departman i Poljoprivredni fakultet znače za Univerzitet u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marko Rovčanin: Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržavaju najbolje

Marko RovčaninU ime generalnog pokrovitelja, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, naučno-stručnog skupa, povodom 70 godina Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu, održanog 26. maja na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu, prisutnima se obratio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, gospodin Marko Rovčanin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dualno obrazovanje u sektoru poljoprivrede i prehrambenoj industriji

Veliko intersovanje za okrugli sto u PKVOkrugli sto na temu „Dualno obrazovanje u sektoru poljoprivrede i prehrambenoj industriji – izazovi i mogućnosti“, u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), Privredne komore Srbije (PKS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, AD „Dnevnik-Poljoprivrednik“ i Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), održan je u petak, 26. maja 2017. godine u PKV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK domaćin međunarodne naučne konferencije INOVAEDUCATION

Obraćanje pokrajinskog sekretara, prof. dr Zorana MiloševićaNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, u petak, 26.05.2017. godine, počela je međunarodna naučna konferencija INOVAEDUCATION (dan prvi), posvećena inovacijama, informaciono-komunikacionim tehnologijama i obrazovanju za nove generacije. Konferencija INOVAEDUCATION održava se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, a u organizaciji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu dok su koorganizatori Sveučilište Sjever, Koprivnica, Hrvatska; Filozofski fakultet, Banja Luka, Republika Srpska-Bosna i Hercegovina i Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, Novi Sad, Srbija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF za Dan fakulteta nagradio najbolje naučnike, studente i jubilarce

Dr Mlađen Jovanović, Dr Mirjana Mikalački, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, Iva Uzelac, dr Branka Radulović i dr Milan VranešIzveštaj sa Dana Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu ne bi bio kompletan kada u njemu ne bi pomenuli i ono najvažnije i najveće bogatstvo ove visokoškolske ustanove - ljude. Počećemo od nagrađenih za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prirodno-matematički fakultet svečanom akademijom obeležio godišnjicu osnivanja

dr Milica Pavkov HrvojevićPrirodno-matematičku fakultet u Novom Sadu, obeležio je svečanom akademijom Dan fakulteta (1969–2017). Obraćajući se prisutnima u amfiteatru Rektorata Novosadskog univerziteta, o aktuelnom trenutku ovog izuzetno cenjenog fakulteta u zemlji i svetu, dekanica PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, provela nas je kroz sve sfere života i rada ove naučno-stručne ustanove. Evo u najkraćem nekih osnovnih podataka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sajamski štand Privredne komore Vojvodine - mesto povezivanja privrednika

Sa jedne od konferencija za medije u PKVNa ovogodišnjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, 84. po redu, Privredna komora Vojvodine (PKV) na svom štandu u hali „Master“ organizovala je poslovne susrete privrednika, ugostila mnogobrojne delegacije, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Predsednik PKV Boško Vučurević obilazio je štandove različitih institucija i privrednih subjekata sa kojima je razgovarao o zajedničkoj saradnji i aktivnostima u konkretnim granama i segmentima privrede. U okviru Poljoprivrednog sajma, PKV je organizovala nekoliko događaja u okviru kojih je ozvaničila saradnju sa saradnicima iz zemlje i inostranstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ognjan Krstić: Savez Srba u Rumuniji čuvar srpskog identiteta

Obraćanje Ognjana Krstića na Danima Vojvodine u TemišvaruGospodin Ognjan Krstić je predsednik Saveza Srba u Rumuniji, krovne organizacije srpske nacionalne manjine sa sedištem u Temišvaru, osnovane 1989. godine, na čiju se pomoć Srbi mogu osloniti pri dolasku u Rumuniju, ali i rumunski građani koji mogu dobiti preporuku koja mesta treba posetiti u Vojvodini i Srbiji. Ova organizacija je uvek prisutna i na događajima poput „Dana Vojvodine“, upravo po drugi put održanih u Temišvaru, gde je građanima ovog prelepog grada predstavljena turistička ponuda AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com