Tue03282017

Poslednja izmena:08:38:54 AM

Back PRIVREDA

Privreda

O merama podrške Pokrajinske vlade poljoprivrednim proizvođačima na Vinofestu

Mladen Petković, predstavio je mere Pokrajinskog sekretarijata namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvimaTuristička organizacija Vršac svake godine u okviru manifestacije Vinofest upriliči nekolicinu stručnih predavanja. Tako je bilo i ove godine, za vreme trajanja dvanaestog festivala sredinom marta. U kongresnoj sali Hotela „Srbija“ učesnici i posetioci Vinofest-a, kao i svi zainteresovani, jer je ulaz bio besplatan, mogli su da prisustvuju predavanjima na temu: „Mere podrške poljoprivrednicima kroz konkurse raspisane od strane Pokrajinskog sekratarijata za poljoprivredu“ i „Biostimulatori u biljnoj proizvodnji“ - Ivjet Produkt iz Koštunića i Taurus Agro Konsalting.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Dragoceni sporazumi o saradnju PMF-a sa privredom

Studenti i profesori zajedno na Festivalu vina i gastronomije na Kopaoniku- Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu je fakultet koji pre svega obrazuje studente u bazičnim naukama. Međutim, ono što se često zaboravlja, ili zanemaruje, je da bazične nauke često jesu osnova za razvoj privrede i da bez njih nema razvoja privrede, kao i činjenica da mi imamo i laboratorije i smerove koje imaju usku saradnju i sa privredom i sa društvom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počelo uređenje priobalja Tise kod Novog Bečeja

Sve se čini da i ove godine obala Tise kod Novog Bečeja bude najlepšaMesna zajednica Novi Bečej koristi lepe i sunčane dane, pa je u četvrtak 23. marta započela akciju čišćenja i uređenja priobalja reke Tise. Ova aktivnost od 2013. godina spada u nadležnost Mesne zajednice Novi Bečej, zajedno sa prihvatom plovila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uručene nagrade Kapetan Miša Anastasijević

Zajednički snimak dobitnika prestižne nagradeU svečanoj sali Rektorata u Beogradu 23.03. 2017. godine, uručene su nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ istaknutim pojedincima, kompanijama i ustanovama koji su svojim radom obeležili proteklu godinu u različitim oblastima javnog i kulturnog života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Đoković o značaju Vinofesta i merama Pokrajinske vlade za bolji plasman vršačkih i vojvođanskih vina

Ivan ĐokovićPoštujući dugu vinogradarsku tradiciju vršačkog kraja, Turistička organizacija Vršac je po 12. put organizavala Međunarodni festival vina „Vinofest“. Pored brojnih vinara iz Srbije, koji su predstavili svoja vina, ove godine su izlagali i vinari iz Rumunije, vinari iz poznatog vinarskog kraja Vilanjija (Mađarske), iz Orgahovice iz Hrvatske, Slovenije, i po prvi put, ali ne i poslednji, iz Bugarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potpisan Sporazum o saradnji Privrednih komora Vojvodine i Županije Čongrad

Sa potpisivanja sporazuma u SegedinuPredsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, i predsednik Privredne komore Županije Čongrad, Republika Mađarska, Nemesi Pal, potpisali su u utorak, 21. marta 2017. godine, u Segedinu, Sporazum o saradnji, čime se učvršćuje postojeća i stvara osnova za buduću saradnju ove dve komore.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ozvaničena naučno-tehnička saradnja Privredne komore Vojvodine i Prirodno-matematičkog fakulteta

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević i Boško VučurevićPredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), Boško Vučurević, i dekanica Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, potpisali su Protokol o naučno-tehničkoj saradnji u petak, 17. marta 2017. godine, u prostorijama PKV. Predmet Protokola je uspostavljanje naučno-tehničke saradnje na realizaciji transfera istraživačkih rezultata, uvođenja novih tehnologija i edukacije zaposlenih u privredi Vojvodine u oblastima obrazovanja, kulture, turizma, hotelijerstva, restoraterstva, gastronomije, zaštite životne sredine, kontrole kvaliteta, ekologije, informatike, finansija i drugih oblasti od koristi za potpisnike ovog protokola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Zoran Milošević: Novosadski PMF je fakultet koji rešava probleme

Prof. dr Zoran Milošević, prof. Dr Milica Pavkov Hrvojević i Saška Rakić na KZNSvečanosti upriličenoj povodom otvaranja renoviranih prostorija Studentske službe na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, uz pomoć sredstava dobijenih na Javnom konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina za 2016. godinu, a za koju je Sekretarijat izdvojio dva miliona dinara, pored dekanice, prof. dr Milice Pavkov Hrvojević i kompletnog menadžmenta ove institucije, prisustvovao je i pokrajinski sekratar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF uz pomoć Pokrajinske vlade rešio dva krupna problema

Prof. Dr Milica Pavkov Hrvojević i prof. dr Zoran Milošević u obilasku novih prostorijaUz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a u okviru Javnog konkursa za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovnja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, za 2016. godinu, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, dobio je sredstva uz pomoć kojih su rešena dva krupna problema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat Novi Sad 2021 u punom zamahu

Novosađani spremni da dostojno predstave svoj gradIako je 2017. godina za projekat „Novi Sad 2021“ nulta godina koja je usmerena ka uspostavljanju pravila rada i stabilne organizacione strukture, zaposleni u Fondaciji „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“ su u periodu od osnivanja Fondacije 5. januara do kraja februara realizovali veliki broj aktivnosti u cilju sprovođenja jednog od najznačajnijih kulturnih projekata i najuspešnije inicijative Evropske unije - Evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Besplatni plastenici za mlade u Novom Bečeju

Prilika za mlade da sami pokrenu posaoOmladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej, i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru projekta „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ raspisao je Javni poziv za prijavu mladih nezaposlenih lica na edukacije u oblasti plasteničke proizvodnje. Rok za prijavu je 20. mart tekuće godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saradnjom do boljih profesora matematike

Zajednički snimak potpisnika dogovoraNa Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu u četvrtak, 9. marta 2017. godine, potpisani su sporazumi o saradnji iz oblasti nastave matematike između PMF i devetnaest osnovnih i srednjih škola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com