Mon07242017

Poslednja izmena:10:17:03 PM

Back PRIVREDA

Privreda

Peti Gospojinski Poljo-fest okupiće najveći broj izlagača do sada

Sa KZN za medije u Privrednoj komori VojvodinePredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak prisustvovali su u sredu, 19. jula 2017. godine u PKV konferenciji za medije povodom petog po redu Poljo-festa u Novom Bečeju, koji se održava u okviru „Velikogospojinskih dana – Gospojina 2017”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF objavio slobodna mesta za drugi upisni rok

Privilegija najboljih - biti student novosadskog PMF-aKonkurs za drugi upisni rok izlazi tek krajem avgusta, no već se zna koliko je slobodnih mesta ostalo i na kojim departmanima Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. PMF će u drugom roku upisati još 256 studenata, od koji 177 na budžetu i 79 na samofinansiranju.
Na studijskom programu Diplomirani biolog (4 god., 240 ESPB) ima 16 slobodnih mesta za samofinansirajuće studente.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osvrt na BIST 2017 u Vrnjačkoj Banji

Sa ovogodišnnje konferencije u hotelu FontanaPod nazivom „Održivi turizam put ka uspehu“, ovogodišnji BIST, u organizaciji Etno centra Gegula - Centra za uspešan razvoj poljoprivrede i turizma i Opštine Vrnjačka Banja, od 23.-25. juna, u hotelu Fontana“ u Vrnjačkoj Banji, pokazao je opravdanost i značaj ovakvih skupova. Tokom tri dana, na jednom mestu okupili su se političari, predstavnici poslovnih, obrazovnih institucija, preduzetnici i inovatori sa prostora bivše SFRJ, iznoseći svoje stavove, poglede, dajući rešenja za pojedine probleme, a sve u cilju boljitka, međusobne komunikacije i saradnje onih koji mogu doprineti poboljšanju trenutne situacije u regionu. Međunarodni naučni odbor, na čelu sa prof. dr Svetlanom Stevović, odabrao je 30 naučnih radova, koje potpisuju eminentni stručnjaci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski Univerzitet na čuvenoj Šangajskoj rang listi iz oblasti matematike među 500 najboljih Univerziteta

Sa jednog predavanja na PMF-uŠangajska lista jedna je od pet najznačajnijih lista za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste (Velika Britanija), QS rang liste (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija), Lajden rang liste (Leiden Ranking, Holandija) i Webometrics (CSIC, Španija). Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja univerziteta na Šangajskoj listi su, između ostalog, broj i kvalitet naučnih radova, broj radova napisanih u saradnji sa inostranim univerzitetima, kao i broj dobitnika Nobelovih nagrada i Fildsovih medalja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prezentovani programi podrške tehnološkim inovacijama u Privrednoj komori Vojvodine

Za timski rad preduzetnika: Milica Vračarić, Slavica Hajder i dr Ivan RakonjacU zajedničkoj organizaciji Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), Fonda za inovacionu delatnost i Razvojne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons“ u četvrtak, 13. jula 2017. godine u PKV prezentovani su Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija Fonda za inovacionu delatnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deset godina Visoke škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Sremskim KarlovcimaVisoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije (Mitropolita Stratimirovića 110, 21205 Sremski Karlovci, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ; www.mpk.edu.rs; 021/2700022), je visokoškolskа obrаzovnа ustаnovа sa desetogodišnjom tradicijom, čiji je osnovni zаdаtаk obrаzovаnje kаdrovа u oblаsti menаdžmentа, posebno menаdžmentа u mаrketingu, poslovnom komunicirаnju, ugostiteljstvu, obrаzovаnju mlаdih preduzetnikа i strukovnih informatičara. U studijskim progrаmimа su zаstupljene stručne i stručno-аplikаtivne discipline koje doprinose bržem uključivаnju kаdrovа u prаksu, uz rаzumevаnje procesа globаlizаcije i prihvаtаnje evropskih stаndаrdа.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sporazumom o saradnji PKV i MPK do bolje budućnosti za svršene studente

Boško Vučurević i prof. dr Miladin KalinićPredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i direktor Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) iz Sremskih Karlovaca, prof. dr Miladin Kalinić, potpisali su u PKV u sredu, 12. jula 2017. godine Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zaključci sa VI BUSSINESS INTERNATIONAL SUMMIT-a

Još jedan uspešno organizovan samit u Vrnjačkoj BanjiU Vrnjačkoj Banji, uspešno je završen VI BUSSINESS INTERNATIONAL SUMMIT, koji je pod naslovom „Održivi turizam - Put ka uspehu“ od 23.- 25. juna 2017., okupio eminentne učesnike iz regiona. Glavni menadžer BIST 2017, dipl. menadžer gospodin Milan Jovičić je tim povodom izjavio da je ova konferencije u toku tri sajamska dana, predstavila kroz četiri programske celine biznis, nauku, kulturu, ali i istorijske i ljudske vrednosti, kao i sajamske izlagače sa konkretnom ponudom, važnom za turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine poklonila računare Kliničkom centru Vojvodine

Boško Vučurević i prof. dr Petar SlankamenacPredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević uručio je u petak, 7. jula 2017. godine tri računara Kliničkom centru Vojvodine.
Direktor Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Petar Slankamenac zahvalio se Privrednoj komori Vojvodine na donaciji istakavši da će računari doprineti unapređenju integrisanog zdravstvenog informacionog sistema Kliničkog centra Vojvodine, odnosno informaciono-komunikacijske infrastrukture ove zdravstvene institucije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa preparatima PG RADA do zdravlja

Ruženka i Radoslav Matić sa kolekcijom preparataPreparati na bazi lekovitih gljiva, iz preduzeća PG „RADA“ iz Šida (www.imunolife.co.rs), atestirani u akreditovnim laboratorijama u zemlji i inostranstvu, dobitnici su najviših ocena za kvalitete Novosadskog sajma. Od Ministarstva zdravlja Republike Srbije očekuje se zvanična potvrda o priznavanju ovih 100% prirodnih preparata u funkciji unapređenja i očuvanja zdravlja ljudi. Najveća potvrda vrednosti preparata PG „RADA“ je zadovoljstvo njihovog autora, gospodina Radoslava Matića, rezultatima njhove primeni u prevenciji i terapiji kardiovaskularnih bolesti i karcinoma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni skup o najnovijim istraživanjima cijanotoksina

Petrovaradinska tvrđavaDepartman za biologiju i ekologiju novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, 13. i 14. jula, organizuje radionicu "Cijanotoksini- toksičnost, zdravlje i uticaj na životnu sredinu" (Cyanotoxins- toxicity, health and environmental impact), koja je deo SCOPES projekta (projekat naučne saradnje između Švajcarske i zemalja Istočne Evrope, finansiran od strane Švajcarske nacionalne naučne fondacije).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanska turistička delegacija, pod okriljem Privredne komore Vojvodine, posetila Banju Morahalom

Zajednički snimak članova delegacije sa domaćinimaTuristička delegacija Vojvodine, u organizaciji Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), u utorak, 4. jula 2017. godine, posetila je Banju Morahalom u Republici Mađarskoj. Delegaciju su činili predstavnici vojvođanskih banja, hotela, turističkih agencija, turističkih organizacija i lokalnih samouprava, a ispred PKV delegaciju su predvodili sekretar Udruženja usluga PKV Slavica Hajder i viši samostalni stručni saradnik Udruženja usluga PKV Dragica Samardžić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com