Tue10152019

Poslednja izmena:07:18:07 AM

Back PRIVREDA

Privreda

DANI MATEMATIKE U NOVOM SADU

Nova prilika za usavršavanje iz matematikeManifestacija "Dani matematike u Novom Sadu" počinje u sredu, 12. decembra u 13 sati, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Posetioci će u okviru Četvrtog Simpozijuma "Savremeni problemi matematike" čuti četiri predavanja naših vrhunskih matematičara: dr Miloša Kurilića (PMF, Novi Sad), dr Zorana Petrića (Matematički institut SANU), dr Marka Nedeljkova (PMF, Novi Sad) i dr Silvie Ghilezan (FTN, Novi Sad). Predavanja su namenjena matematičarima, profesorima, nastavnicima, studentima i ambicioznim srednjoškolcima-maturantima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ODRŽAN DRUGI SAJAM NAUKA ZA PRIVREDU

Sa otvaranja Sajma u Master centruPredsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, otvorio je je u četvrtak, 06. Desembra, 2. Sajam „Nauka za privredu“ u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, s ciljem intenzivnijeg povezivanja nauke i privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešna poseta Privredne komore Vojvodine Industrijskom samitu u Bursi 2018.

Sa Industrijskog samita 2018, Bursa, TurskaPrivredna komora Vojvodine (PKV) i Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Privrednom komorom Burse i Agencijom „Adonis“, predstavnikom turskog sajma TUYAP, predvodile su na ovogodišnjem Industrijskom samitu u Bursi, Turska, koji je trajao od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine, preko 40 privrednika iz Srbije, predstavnika metalskog i hemijskog sektora, proizvođača iz oblasti pneumatike, hidraulike, obrade metala i lima kao i proizvođača mašina i opreme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NA PMF-U VESELO, RADNO I ZANIMLJIVO PRED PRAZNIKE

Sa jedne od prethodnih manifestacija na PMF-uIako polako počinje euforija pred praznike, na PMF-u ne staju. Ovu godinu ispraćaju radno, ali veselo i interesantno.
U subotu, 8. decembra organizuju nekoliko akcija: Dan otvorenih vrata Departmana za geografija, turizam i hotelijerstvo “Istražuj, putuj i uživaj!”
U Amfiteatru Mihajlo Pupin, zgrada Departmana za matematiku i informatiku/fiziku od    10.45h, studenti osnovnih i master studija iz svog ugla pričaće zašto su ponosni jer su studenti Departmana za geografija, turizam i hotelijerstvo i šta im je to sve lepog donelo i bilo od koristi za dalji napredak. Govoriće o svojim istraživačkim ekspedicijama, razmenama na kojima su bili i upoznali se sa drugim kulturama, zatim o studentskim udruženjima sa kojima često realizuju razne projekte, o volonterizmu i prilikama da rade praksu u hotelima sa 5* i da se takmiče na prestižnim međunarodnim takmičenjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragana Milošević primila delegaciju iz Istre

Razgovori u Pokrajinskoj vladiPokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, razgovarala je u petak, 30. novembra 2018. godine, u Pokrajinskoj vladi, o nastavku već tradicionalne saradnje sa delegacijom Istarske županije, načelnikom za kulturu, Vladimirom Torbicom, i direktorkom Istarske kulturne agencije, Aleksandrom Vinkerlić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren projekat IDENTIS-Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region

Deo učesnika konferencije održane u PKVPovodom otvaranja projekta “Integrated Developmnent of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region”, u Privrednoj komori Vojvodine održana je konferencija kojoj su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine, turističkih organizacija, zaštićenih prirodnih dobara, kao i predstavnici medijskih kuća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF organizuje besplatne pripreme iz matematike i informatike

Sjajna prilika da se upotpuni znanjePrirodno-matematički fakultet u Novom Sadu i ove školske godine, organizuje BESPLATNE pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike i informatike.
Prvi čas će se održati u subotu, 1. decembra 2018. od 11 časova u Amfiteatru V Departmana za matematiku i informatiku PMF-a, Trg Dositeja Obradovića 3, Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Vučević: Novi Sad je grad velikih odluka i pobeda

Miloš Vučević u razgovoru sa Vukašinom GrozdanovićemCeremonija proglašenja Omladinske prestonice Evrope za 2021. godinu održana je sredu 21. novembra u Pozorištu mladih u Novom Sadu. U finalnom krugu našli su se Кlaipeda (Litvanija), Varaždin (Hrvatska), Velika Nikozija (Кipar) i Кišinjev (Moldavija), da bi posle gasanja prestižno zvanje, Omladinske prestonice Evrope 2021 ponela Кlaipeda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KONGRESNOM CENTRU NOVOSADSKOG SAJMA JOŠ JEDNO PRIZNANJE

Andrea Knezi i Marko ČadežSa izuzetnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Kongresni centar „Master“ dobio priznanje Privredne komore Srbije povodom obeležavanja deset godina uspešne realizacije projekta Evropska mreža preduzetništva (EEN), kao jedan od najznačajnijih partnera koji su učestvovali u sprovođenju projekta u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U NOVOM SADU KLAIPEDA PROGLAŠENA OMLADINSKOM PRESTONICOM EVROPE ZA 2021. GODINU

Završna scena sa svečanosti proglašenja pobednikaCeremonija proglašenja Omladinske prestonice Evrope za 2021. godinu održana je u sredu,  21. novembar 2018. godine, uorganizaciji OPENS-a, a u sklopu posete Evropskog omladinskog foruma, u Pozorištu mladih u Novom Sadu, koji je nosilac te titule za 2019. godinu. Četiri grada našla su se u finalnom krugu i to Klaipeda (Litvanija), Varaždin (Hrvatska), Velika Nikozija (Kipar) i Kišinjev (Moldavija), a prestižno zvanje ponela je Klaipeda. Ceremoniji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar u Vladi RS za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i predsednik Evropskog omladinskog foruma Luis Alvarado Martinez.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

Pobednici su imali ubedljiv nastupOsmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 20. novembra 2018. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Laza Kostić“, Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazija „Smart“
Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu „Uspeh nije konačan, neuspeh nije fatalan. Ono što jeste važno, je hrabrost da se nastavi dalje“ -  Vinston Čerčil.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

Plakat kao pozivnicaNa Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, u utorak 20. novembra 2018. godine od 17h, biće održano tradicionalno takmičenja u besedništvu, za koje je ulaz slobodan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com