Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Sve za poljoprivredu na 3. Gospojinskom Poljofestu

Sa prošlogodišnjeg Poljofesta u Novom BečejuKrajem avgusta 2015. godine, tačnije od 27. do 30-og, u Novom Bečeju će se okupiti oko 200.000 ljudi iz cele Vojvodine i regiona na “Gospojini”. Najveći broj posetilaca ove manifetacije je vezan za poljoprivrednu proizvodnju, ili u okviru svojih domaćinstava ili svojim poslovanjem. Zato organizatori pozivaju sve zainteresovane da iskoriste priliku i da se predstave na 3. GOSPOJINSKOM POLJOFESTU, koji se odvija kao jedan od njenih vrlo važnih segmenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Serbia Start-up national winners of 2015

Nemanja Janić, pobednik u Agrobiznis kategorijiPrvi nacionalni Serbia Start-up kup u organizaciji Klastera kreativnih industrija Vojvodine i Regionalne razvojne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons, održan u Novom Sadu, okupio je i ugostio preduzetnike i inovatore iz oblasti nauke, kreativnih industrija i agrobiznisa. Obuke i treninge u toku bootcampa bili su svojevrsna priprema za finalni nastup. Mentori i stručni treneri su zajedničkim snagama uz odličnu saradnju pružili takmičarima fundamentalna znanja i smernice neophodne za uobličavanje njihovih ideja, biznis planova i lični razvoj. Dinamično finale, kao kruna dvodnevnog događaja, pružilo nam je uvid u napredak timova, koji su kroz javne prezentacije pred brojnom publikom predstavili svoje projekte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Pokrajinska vlada za razvoj turizma i starih zanata izdvojila 25 miliona dinara

Sa potpisivanja ugovora predstavnika udruženjaPredstavnici nevladinog sektora i udruženja građana okupili su se u četvrtak, 16. jula 2015. godine u Banovini, radi uručenja ugovora o korišćenju sredstava dedeljenih putem dva konkursa - konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije Vojvodine, pri čemu je za realizaciju projekata u oblasti turizma dodeljeno 10.940.000 dinara za 114 udruženja, kao i konkurs koji pomaže razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata, odnosno domaće radinosti u Vojvodini, pri čemu je dodeljeno 14 miliona dinara za 130 udruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najvažnije je biti informisan, edukovan i ne biti naivan

Siniša BegovićSiniša Begović, član Udruženja e-Razvoj, konsultant na projektu “Razvoj elektronskog poslovanja” koji finansira EU sa 2,5 miliona evra, sa ciljem da malim i srednjim preduzećima približi koncept elektronske trgovine, elektronskog poslovanja i digitalnih aplikacija koji se mogu iskoristiti kao inovativno sredstvo za povećanje konkurentnosti i sniženje troškova poslovanja e-poslovanja Srbije, održao je u novosadskom Edukativnom centru predavanje na ovu temu. Ovaj jedinstveni jednodnevni brifing na temu najnovijih inovacionih tehologija, izazvao je veliko interesovanje i pažnju polaznika, predstavnika malih i srednjih preduzeća i drugih institucija iz Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Podrška Evropske unije elektronskom poslovanju u Srbiji

Obraćanje gospodina Lešeka Jakubovskog, vođe projektaKampanja za promociju elektronskog poslovanja deo je aktivnosti projekta “Razvoj elektronskog poslovanja” koji finansira EU sa 2,5 miliona evra sa ciljem da malim i srednjim preduzećima približi koncept elektronske trgovine, elektronskog poslovanja i digitalnih aplikacija koji se mogu iskoristiti kao inovativno sredstvo za povećanje konkurentnosti i sniženje troškova poslovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

BSC Centar obučava žene iz vojvođanskih seoskih udruženja

Sa predavanja Marije VujakovićPokrajinski zavod za ravnopravnost polova i Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju – BSC Centar su 07. i 09. jula realizovali dve obuke žena iz seoskih udruženja iz Vojvodine. Teme ovih obuka su bile: HACCP SISTEM, Koncipiran na zahtevima Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969, Rev.4 (2003) i Primena HACCP sistema pri konzerviranju voća i povrća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

PMF i EXIT otvorili CTTH 2015 sa 3. ReBrand konferencijom

 Sa otvaranja konferencijeMeđunarodna konferencija „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – CTTH“ se bavi istraživanjima iz oblasti savremenih tendencija u turizmu, održivog razvoja turizma, ekonomskih aspekata turizma i dokolice, marketinga i menadžmenta, hotelskog menadžmenta, specifičnih oblika turizma, animacije u turizmu, ugostiteljstva, gastronomije i lovnog turizma. Održava se od 1997. godine u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta. U početku se konferencija održavala svake godine, a od 2011. godine svake druge godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Učesnici likovne kolonije Ljubav i razumevanje posetili Univerzitet u Novom Sadu

Zajednički snimak učesnika likovne kolonije sa predstavnicima UniverzitetaUčesnici devete Međunarodne likovne kolonije „Ljubav i razumevanje“, selektora Branislava Boškovića, koja je svečano otvorena 1. jula 2015. godine, u letnjoj bašti restorana „Žar Mance“, posetili su u petak, 3. jula, 2015. godine, Univerzitet u Novom Sadu. Delegaciju su ispred Univerziteta primili prof. dr Radovan Pejanović, v. d. rektora Univerziteta u Novom Sadu i mr Zoran Krajišnik, dekan Akademije umetnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Start-Up Serbia - Nacionalni kup za najbolju ideju u oblasti agrobiznisa

Organski proizvodi sve traženijiKlaster kreativnih industrija Vojvodine, uz podršku Nacionalne Asocijacije Serbia Organica, poziva sve zainteresovane da uzmu učešće u Nacionalnom kupu za najbolju ideju u oblasti agrobiznisa, u okviru projekta Start-Up Serbia. Cilj takmičenja je povezivanje subjekata i povećanje proizvodnje, promovisanje preduzetništva i kreativnosti u agro biznisu, otvaranje dijaloga, edukacija, stvaranje novih usluga i proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dragocena iskustva studenata Poljoprivrednog fakulteta sa Oglednog dobra na Rimskim Šančevima

Prof. dr Milan PopovićU okviru projektа "PODIZANJE OGLEDA INTENZIVNOG GAJENJA POLJOPRIVREDNIH KULTURA", koji Pokrаjinski sekretаrijаt zа poljoprivredu, vodoprivredu i šumаrstvo sprovodi u saradnji sa Departmanom zа voćаrstvo, vinogrаdаrstvo, hortikulturu i pejzаžnu аrhitekturu Poljoprivrednog fаkultetа Univerzitetа u Novom Sаdu, uz saradnju sa Društvom voćаrа Vojvodine, za predstavnike medija je 19. juna, na Oglednom dobru za voćarstvo u Rimskim Šančevima, organizovan je Dan trešnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Biznis Samit Gegula najavio u Skadarliji

Marija i Milan JovičićMarija i Milan Jovičić iz Etno centra Gegula iz Kraljeva, bili su aktivni učesnici druge Šeširijade – Isidora Bjelica, koja je u organizaciji Društva Skadarlija održana 20. juna. Bračni par Jovičić je iskoristio priliku i u defileu prošeta Skadarskom ulicom, promovišući tako novi dodatak oficijelnom stajlingu Etno centra Gegula – šešir, koji će od sada biti prisutan na svim manifestacijama gde ova kompanija nastupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

PMF domaćin prve konferencije o Optometriji

Prilika za nova saznanja i afirmaciju profesije optometristaPMF je domaćin i organizator prve stručne konferencije o Optometriji, jer se nakon skoro 10 godina iskustva u obrazovanju optometrista, pokazala potreba za organizovanjem jednog ovakvog stručnog skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...