Sun01262020

Poslednja izmena:08:57:21 PM

Back PRIVREDA

Privreda

FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno: Bečejska Gimnazija prvi finalista

becejska gimnazijaPrvo od tri polufinalna takmičenja u okviru manifestacije „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, u organizaciji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, održsno 19. aprila, donelo je radost članovima ekipe Gimnazije iz Bečeja, koja je pokazala više znanja i spretnosti od svojih vršnjaka iz Ekonomske škole “9. maj” iz Sremske Mitrovice, Hemijsko - tehnološke škole iz Subotice i Srednje stručne škole “Branko Radičević” iz Rume.
Drugo je na programu 20.04. (4 škole), a treće 23.04 (3 škole). U finale, koje će se održati 24.04.2012. godine, od jedanaest polufinalista, plasiraće se samo tri škole, koje će predstavljati najbolje od najboljih i dobiti vredne nagrade za pokazano znanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN: Indeks za visoko mesto u društvu najboljih

marketing tim ftn-aMaturanti će se uskoro naći pred jednom od najvažnijih odluka u životu, koja će u velikoj meri uticati na njihovu budućnost. Opredeljenje za jedno od zanimanja i fakultet, nije samo izbor onoga što će se raditi i što će se dešavati sledećih nekoliko godina, već se izborom zanimanja i fakulteta bira ono čime će se većina baviti čitavog svog života.
U želji da svršenim srednjoškolcima “otvore oči”, pruže im sve informacije važne za izbor fakulteta, i upoznaju ih sa mogućnostima studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi, novosadski Fakultet tehničkih nauka je i ove godine organizovao seriju promocija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej, kadgod, bio centar rečnog brodarstva

pristaniste novi becejKrajem marta ove godine, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Đokić, potpisao je u Novom Bečeju sa direktorima regionalnih razvojnih agencija Srema, Banata, Šumadije i Pomoravlja protokole o saradnji na izradi projektno-tehničke dokumentacije za pet regionalnih projekata i najavio da će za ovu namenu biti izdvojeno 38 miliona dinara. Jedan od projekata je i pristanište u Novom Bečeju na reci Tisi, koje ima veliki turistički potencijal i treba da bude centralna (jedina) marina za prijem turističkih brodova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DGTH uspostavio međunarodnu profesionalnu saradnju

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo pri Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom sadu je u periodu od 25.03 - 07.04. 2012. godine, imao čast da ugosti dva profesora sa Fakulteta za dizajn, medije i menadžment, Buckinghamshire New University, UK- profesora Eugeniu Wickens i Ali Bakiri. Tokom dve nedelje, profesori Bakir i Wickens držali su predavanja na temu metodologija istraživačkog rada (Kvalitativna i kvantitativna istraživanja, Grounded theory, Hermeneutics, pravilno pisanje naučnih radova i pregleda literature…)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno: Devet škola u polufinalu

Takmičenje za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, u organizaciji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, posle kraće pauze usled praznika, nastavlja se 17.04.2012. godine.
Takmičenje je počelo 26.03.2012. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i do sada je učestvovalo 45 od 55 prijavljenih škola iz 26 gradova Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Andreas Hajdentaler najavio najbolji poljoprivredni sajam do sada

Saznanje da će Austrija biti zemlja partner 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma privukla je veliku pažnju stručne javnosti i privrednika. Austrija, zemlja partner, najavila je da će prikazati svoja iskustva iz oblasti organske poljoprivrede, iz obnovljivih izvora energije, poljoprivrednih tehnologija i stočarske proizvodnje. O svemu ovome više je na Konferenciji za novinare u Master centru Novosadskog sajma govorio trgovinski savetnik u ambasadi Austrije u Srbiji, gospodin Andreas Hajdentaler.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Slavko Filipović: Spaljujemo pare na njivama, umesto da ih stvaramo

Dr Slavko FilipovićDr Slavko Filipović, naučni savetnik u Institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, punih 39 godina druguje sa poljoprivredom, prehrambenom industrijom i valorizuje proizvode primarne i sekundarne poljoprivredne i prehrambene industrije. Jedan je od najcenjenijih stručnjaka u ovoj oblasti u Srbiji, ali i u bivšoj Jugoslaviji. U svojoj bogatoj radnoj biografiji, pošto je takođe i glavni i odgovorni projektant, ima ubeleženih više od 150 projektovanih proizvodnih objekata, fabrika stočne hrane, silosa i drugih postrojenja u valorizaciji hrane za životinje, ali i u humanoj hrani.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milivoj Vrebalov: Do vodovoda i pristaništa na Tisi preko Evropske unije

Delegacija Novog Bečeja u BriseluOpština Novi Bečej, predstavila je od 2-7. aprila u Vojvođanskoj kancelariji u Briselu, u organizaciji Regionalnog centra za društveni razvoj Banata, dva vrlo važna projekta: regionalni vodovod u sradnji Novog Bečeja i Bečeja i pristanište na Tisi u Novom Bečeju. U ovoj kancelariji koja predstavlja region Vojvodine sa 26 naroda pa je u neku reuku ” reprezent Evrope u malom”, Milivoj Vrebalov, predsednik opštine Novi Bečej i ostali članovi delegacije, Dejan Avdalović-savetnik predsednika Vlade AP Vojvodine, Irena Živković - direktorka RCR Banat, Branko Ljuboja- načelnik opštinske uprave Kikinda, dogovarali su se na koji način se najefikasnije može stići do sredstava iz evropskih fondova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Regionalni sistem vodosnabdevanja rešenje za dva Bečeja

Bečej ima dobru vodu i lošu infrastrukturu, a Novi Bečej dobru vodovodnu mrežu i izuzetno lošu vodu. Ova dva grada, sa potpuno različitim problemima, koje deli samo reka Tisa, praktično nekoliko stotina metara, uskoro bi mogla da reše ovaj veliki problem, ukoliko delegacija opštine Novi Bečej uspe da dobije sredstva iz fondova EU, a za to ima velike šanse. O čemu se zapravo radi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljene mere agrarne politike u 2012. godini

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije izdalo je saopštenje u kome kaže da je minisatr Dušan Petrović prisustvovao dana 10. aprila 2012. godine radnom sastanku Stručnih poljoprivrednih i savetodavnih službi Srbije na kome je učestvovalo oko 1600 savetodavaca i stručnjaka u oblasti poljoprivrede i da je tom prilikom izjavio da je prošle godine ukupno 82.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koristilo državne subvencije namenjene agraru, a da se ove godine samo za regresirano gorivo prijavilo 250.000 registrovanih gazdinstava, odnosno tri puta više nego prošle godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čuvajmo SPENS da nam večno traje

Boris BarjaktarovićSportski i poslovni centar „Vojvodina“u Novom Sadu, popularniji kao SPENS, izgrađen je na prostoru stare fabrike kablova „Novkabel“, za potrebe 36. Svetskog prvenstva u stonom tenisu. Svečano otvaranje Centra upriličeno je 14. aprila 1981. godine, na dan početka svetskog prvenstva, i od tada pa do danas ovaj multufukcionalan prostor ostao je najpopularnije stecište Novosađana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šest godina rada Agencije za energetiku Grada Novog Sada

Dejan KovačAgencija za energetiku Grada Novog Sada osnovana je pre 7 godina, a u maju 2012. biće tačno šest godina kako funkcioniše. Koje su sve poslove obavljali za tih 6 godina i šta se u međuvremenu zahvaljujući njihovom delovanju promenilo? Na ova i druga pitanja, odgovor smo potražili od direktora Agencije Dejana Kovača, koga smo sreli na Sajmu obnovljivih izvora energije SOLAR&THERM u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com