Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA

Privreda

FIMEK održao još jedan u besplatan kurs za nastavnike

Obraćanje prof. dr Marka IvanišaNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u subotu, 28. februara 2015. godine, po drugi put je održan besplatan kurs „Biznis plan u funkciji razvoja preduzetništva u srednjim školama“ u okviru Programa za salno stručno usavršavanje nastavnika, kojem je ovog puta prisustvovalo 30 nastavnika iz Inđije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu na 11. Putokazu

Radost susreta menadžmenta Univerziteta sa budućim studentimaNa Novosadskom sajmu od 25. i 26.. februara 2015. godine, održava se 11. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, koji svake godine okuplja veliki broj državnih i privatnih univerziteta, fakultete, srednjih i osnovnih škola, akademija, škola stranih jezika, računara i dr. obrazovnih institucija. Univerzitet Privredna akademija, predstavila je, programe svoja tri fakulteta: Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe (Geri Karolja br. 1) i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (Cvećarska br. 2) u Novom Sadu i Stomatološkog fakulteta (Žarka Zrenjanina br. 179) u Pančevu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Istra Inspirit – model dobre prakse na koji se Vojvodina može ugledati

Manuela HrvatinNa jednoj od edukativnih radionica ( održanoj 20. februara) povodom projekta „Uspostavljanje destinacijske menedžment strukture na prostoru Fruške gore i Dunava“, u hotelu CEPTOR na Andrevlju, koji sprovodi Regionalna razvojna agencija Bačka, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, sa ciljem stvaranja kvalitetne turističke ponude destinacije Dunava i Fruške gore radi privlačanja domaćih i stranih turista, učestvovali su gosti iz Istre.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Jačanje turističke ponude, konkurentnosti i promocije Fruške gore i Dunava

Sa jednog od predavanjaU Svečanom holu Vlade AP Vojvodine, predstavljen je projekat „Uspostavljanje destinacijske strukture za područje Dunava i Fruške gore“. Obraćajući se prisutnima, direktor Regionalne razvojne agencije Bačka, koja je autor i nosilac projekta, gospodin Srđan Vezmar, između ostalog je rekao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Akademik Slobodan Nešković o radu Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti CESNA B

Prof. dr Slobodan NeškovićCentar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti CESNA B iz Beograda, od svog osnivanja 2004. godine pa do danas, potpisuje se kao organizator 74 konferencije, međunarodnog i nacionalnog značaja. Njen rukovodilac, akademik prof. dr Slobodan Nešković, kaže da je pri tom ostvarena saradnja sa brojnim institucijama iz zemalja iz okruženja, inostranstva i na domaćem planu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Predstavljen projekat DMC Dunav – devet opština, jedna ideja

Srđan VezmarPrijem povodom predstavljanja projekta „Uspostavljanje destinacijske strukture za područje Dunava i Fruške gore“ u Svečanom holu Vlade AP Vojvodine, održan je 19. februara, uz prisustvo predstavnika pokrajinske Vlade i opština, gostiju iz Istre i medija. Nosilac projekta je Regionalna razvojna agencija Bačka, a partneri, koji su za realizaciju prve i druge faze projekta DMC Dunav izdvojili 20 miliona dinara su Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Majkl Kirbi, ambasador SAD održao predavanje na Univerzitetu Privredna akademija

Majkl KirbiAmbasador SAD-a u Republici Srbiji, Majkl Kirbi, u sredu, 18.02.2015. godine, održao je predavanje na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.
Ambasadora su primili prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija i prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i u kratkom razgovoru razmotrili mogućnosti dalje saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Petnaesta godina Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu

Prof. dr Marijana CarićUniverzitet Privredna akademija je od svog osnivanja posebnu pažnju posvećivao saradnji sa medijima, kao mostom komunikacije između fakulteta i budućih studenata, fakulteta i zajednice u kojoj ta visokoobrazovana institucija egzistira. Tako je 6. februara, 2015. godine, upriličeno druženje predstavnika Univerziteta Privredna akademija sa predstavnicima medija, a skupu je prisustvovala i prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija. Tom prilikom, dr Carić je govorila o petnaestogodišnjem radu, dometima, kao i planovima Univerziteta. Ona je, između ostalog, istakla da je Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu (Cvećarska br 2), najstariji privatni Univerzitet u Vojvodini, a njegov osnivač 2000. godine, i prvi rektor, bio je prof. dr Slavko Carić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Puna podrška Pokrajine projektu DMV Dunav

Branislav BugarskiPokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu podržao je projekat Destinacijska menadžment kompanija Dunav, čiji je autor i nosilac Regionalna razvojna agencija Bačka. Obezbeđujući sredstva (10 miliona dinara) za prvu fazu projekta, koja podrazumeva sprovođenje kreativnih radionica za predstavnike devet opština, učesnika na projektu, Pokrajinski sekretarijat je postavio određene ciljeve: da lokalne samouprave moraju da ispune određen način pristupa rešavanju problema na svojoj teritoriji, da naprave strategiju razvoja, kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, da komuniciraju sa građanima, a sve u cilju kako bi administracija vojvođanskih opština i gradova, bila servis građana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

DMC Dunav prvi projekat takve vrste u Evropi rezultat domaće pameti

Srđan VezmarPočetak realizacije projekta Destinacijska menadžment kompanija – Dunav (faza 1), čiji je nosilac Regionalna razvojna agencija Bačka, a koju su sa 20 miliona dinara podržali Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polovaVlade AP Vojvodine, otpočeo je 10. februara u Kongresnom centru hotela CEPTOR na Andrevlju. U radu je učestvovalo preko 80 subjekata iz turizma, a direktor RRA Bačka, mr Srđan Vezmar kaže da je bilo duplo više zainteresovljenih, pa se posle prvog ciklusa planira proširenje, kako bi se svima izašlo u susret.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Zoran Jelenković o planovima razvoja opštine Raška

Zoran Jelenković (drugi s desna) sa učesnicima konferencije na KopaonikuOpština Raška, naslanjena na zapadne obronke Kopaonika i istočne padine Golije, temelji svoj turistički razvoj na potencijalima, koji uz Jošančku Banju, nude ove planine. Člana opštinskog veća opštine Raška zaduženog za turizam, gospodina Zorana Jelenkovića, pitali smo o konkretnijim pravcima razvoja turizma u ovom kraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Studenti hotelijerstva osmislili još jedno veče za pamćenje

Još jedno uspelo humanitarno večeStudenti III godine Prirodno matematičkog fakulta Univerziteta u Novom Sadu, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, 6. februara su, samo tri dana nakon što je na Ribarskom ostrvu u restoranu “Ribarac” održano uspelo veče pod nazivom “Derani i snaše ‘ajd u provod na salaše”, priredili novi happening za svoje sugrađane i sve dobrodošle goste. Ovog puta, tema 35. performansa bila je “Viva Las Vegas!”, uspeo pokušaj da se gosti odvedu na par sati u Las Vegas, i prikaže život na „visokoj nozi“. Sredstva i donacije prikupljene sa ove večeri namenjena su Udruženju NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...