Tue10152019

Poslednja izmena:07:18:07 AM

Back PRIVREDA

Privreda

POVRATAK ALTERNATIVNIH BILJNIH VRSTA NA MAĐARSKE I SRPSKE NJIVE

Sa otvaranja konferencije u Novom Sadu

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu održana je Otvarajuća konferencija projekta „Cornucopia - Konkurentna održivost poljoprivrednih preduzeća kroz razvoj novih proizvoda sa dodatom vrednošću na bazi alternativnih biljnih vrsta“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Svetlana Stevović: Šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 najbolja do sada

Prof. dr Svetlana Stevović            Na Kopaoniku, u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa, od 25.-27. januara 2019. godine, održana je šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 pod radnim nazivom ,,EVROPSKI PUT-PUT USPEHA“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i list Dnevnik ozvaničili saradnju

Sa potpisivanja ugovora o saradnji dve institucije            Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i generalni direktor „Dnevnik Vojvodina presa“ Dušan Vlaović potpisali su Protokol o saradnji, u cilju informisanja i bližeg upoznavanja javnosti o privrednim događajima i temama od značaja za javnost u AP Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Gardašević: Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!

Jovana Gardašević            Liderstvo je tema kojom se profesori i asistenti na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu bave ne samo na predavanjima vezanim za predmete kao što su Menadžment i Menadžment ljudskih resursa  već i u sklopu tematskih predavanja koja se organizuju u okviru takmičenja “Fimek nagrađuje znanje“. Naime, ovo takmičenje se na ovom Fakultetu održava već tradicionalno, desetu godinu za redom, pod sloganom „Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DVA JUBILEJA NA DEPARTMANU ZA BIOLOGIJU I EKOLOGIJU

Sa jedne od manifestacija na PMF-u            U godini, kada Prirodno-matematički fakultet obeležava pola veka od osnivanja, još dva značajna jubileja se obeležavaju na Departmanu za biologiju i  ekologiju. Naime, ove godine se navršava dve decenije od formiranja studijskog programa EKOLOGIJE i 15 godina modula MOLEKULARNA BIOLOGIJA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

100 godina Privredne komore Vojvodine - poverenje koje traje

Potpisivanje svečane Povelje o nagradi Kosta Mirosavljević, decembar 2018. godine            Prvi vek postojanja i rada Privredna komora Vojvodine (PKV) obeležava 1. februara 2019. godine, jer su na taj datum 1919. godine predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE MATURANATA DESETI PUT

Ekipa Srednje ekonomske škole iz Sombora            Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu je organizuje 10. jubilarno takmičenje za sve maturante u Vojvodini "FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE " tradicionalno. Takmičenje je počelo u ponedeljak, 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će učestvovati 45 škola iz 24 grada Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Vuk Radojević: Pokrajina ima operativniji i efektivniji agrarni budžet u 2019.

 Vuk Radojević u društvu učesnika na Žetvenom danu Zadružnog saveza Vojvodine           Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević najavio je  da se Pokrajina u 2019. godini imati operativno najefikasniji i najefektivniji agrarni budžet, kojim je predviđeno više para za poljoprivrednike. On navodi da je dosadašnji način rada u resornom sekretarijatu doveo do realno koncipiranog agrarnog budžeta, koji u ovoj godini iznosi 6,380 milijardi dinara. Radojević je ukazao i na značaj rebalansa koji se očekuju tokom godine, što će značiti i dodatna sredstva za poljoprivredu Vojvodine.
Nominalno, kako je Radojević istakao, budžet za 2019. godinu jeste nešto manji za poljoprivredu, ali suština je da je ovako koncipiran budžet nejefektivniji do sada - kada su u pitanju tekuća davanja tokom budžetske godine, kao i više sredstava za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljena turistička ponuda Srbije na Međunarodnom sajmu turizma Ferien u Beču

  Srbija bliža budućim gostima iz Zapadne Evrope          Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Vojvodine (PKV) predvode privrednu delegaciju iz Republike Srbije od blizu 20 privrednih subjekata, koji zajedno predstavljaju turističku ponudu Srbije, na Međunarodnom sajmu turizma „Ferien“ u Beču. Ovaj sajam je od brojnih turističkih sajmova koji se organizuju u Austriji, a najveći je tog tipa. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Republika Indonezija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priznanja Dr Zoran Đinđić mladim naučnicima i istraživačima sa Novosadskog univerziteta

Zajednički snimak nagrađenih sa profestorima            Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić”, koje se u Vojvodini dodeljuje mladim naučnicima i istraživačima, petnaesti put za redom, uručeno je u četvrtak, 27. decembra 2018. godine, u amfiteatru Centralne zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Vučurević: Očekujem još bolje rezultate Privredne komore Vojvodine u 2019.

Boško VučurevićUoči jubilarnog obeležavanja - 100 godina pošto je po okončanju Velikog rata i ukidanju Austo-Ugarske osnivan komorski sistem Vojvodine, 01. februara 1919. godine „Privredna komora Vojvodine (PKV), beleži rezultate sa kojima bi, bez lažne skromnosti, mogli biti više nego zadovoljni i koji pružaju stabilnu osnovu za dalji napredak“ rekao je predsednik PKV, gospodin Boško Vučurević sumirajući učinak u 2018.godini. Za PKV je 2018. bila godina brojnih aktivnosti sa ciljem što intenzivnijeg umrežavanja privrednika i institucija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Vreme zemljoradničkih zadruga tek dolazi

Mr Jelena Nestorov Bizonj i Radislav JovanovOva godina je bila jedna od najboljih godina za zadrugarstvo sa aspekta podrške zadružnom sektoru koji je stigao i sa nivoa Republike, i sa nivoa Pokrajine - izjavila je mr Jelena Nestorov Bizonj, sekretar Zadružnog saveza Vojvodine na tradicionalnom (novo)godišnjem skupu Zadružnog saveza Vojvodine održanom 27. decembra u Etno kompleksu Vrdnička kula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com