Tue10152019

Poslednja izmena:07:18:07 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Dr Vuk Radojević: Podizanje svesti, pre svega mladih o potrebi udruživanja

Dr Vuk RadojevićEtno kompleks Vrdnička kula 27. decembra je bio domaćin tradicionalnog skupa u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine, koji je okupio veliki broj privrednika, zadrugara, institucija, predstavnika medija. Na skupu su iznete pozitivne ocene o statusu zadrugarstva koje je vraćeno na mesto koje mu pripada, a godine 2017. i 2018. proglašene godinama zadrugarstva, u kojima je ono prepoznato od strane države, što je omogućeno Zakonom iz 2015. godine, koji je rešio svojinske odnose i investiranje u zadružni sektor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ERAZMUS+ KA2 PROJEKAT CULTURWB- KURSEVI CELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

Sa dodele sertifikata polaznicima kursa            Drugu godinu za redom, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, je u okviru Erasmus+ projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom CULTURWB“ organizovao program celoživotnog obrazovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVOSADSKI SAJAM NAJAVIO KALEDAR SAJMOVA ZA 2019.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveći u regionuSajamska godina na Novosadskom sajmu počinje Danima energetike i investicija, 27. - 28. februara.
U prvoj polovini marta će biti priređeni Sajam knjiga, izložba umetnosti ART EXPO i Sajam obrazovanja PUTOKAZI.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljanje mogućnosti finansiranja ženskog preduzetništva na selu

Zadovoljstvo uspehom konferencijeEkonomsko osnaživnje žena na selu je važan korak ka njihovoj većoj samostalnosti i podizanju kvaliteta njihovog života, a izgradnja pametnih sela u kojima su uslovi za život slični onima koje ima grad preduslov je da one ostanu da žive u ruralnoj sredini. Ovo je rečeno na skupu "Finansijska podrška ženama u ruralnim sredinama", koji su u petak, 21.decembra 2018. godine u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), organizovaili PKV, Sistem poljoprivrednih informacija "Info tim logistika" DOO i "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski sajam u godini jubileja beležio rekorde

Slobodan CvetkovićNovosadski sajam je u kalendarskoj 2018. godini uspešno realizovao 18 sajmova i izložbi u 63 sajamska dana, a u Kongresnom centru je priređeno 198 događaja tokom 260 dana. Od tih aktivnosti Novosadski sajam je prihodovao 617.595,000 dinara, 11 miliona više nego u 2017., što su najbolji rezultati ostvareni u ovom veku, odnosno za poslednjih 18 godina. Finansijski rast omogućio je 33 miliona ulaganje u imovinu, investicije za unapređivanje poslovnih kapaciteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za pčelarstvo u Privrednoj komori Vojvodine

sa sednice u PKV         U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u petak 14. decembra 2018. godine, u okviru Udruženja poljoprivrede, konstituisana je Grupacija za pčelarstvo, gde su verifikovani mandati 12 članova, koliko ova Grupacija broji. Za predsednika Grupacije izabran je Radomir Vlačo, pčelar iz Sečnja, a za zamenika predsednika prof. dr Nada Plavša, profesor na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine zahvalila medijima na podršci

Obraćanje Boška Vučurevića, predsednika PKV            Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević izrazio je na novogodišnjem koktelu za novinare priređenom u utorak, 18. decembra u PKV, zahvalnost medijima i novinarima što su i tokom 2018. godine pratili rad PKV i celokupne privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Studenti u centru učenja

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević            I tokom 2018. godine, nadomak velikog jubileja - 50 godina postojanja, Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, svoj niz nagrada, upotpunio je novim priznanjima za uspešan rad, kako studenata, tako i profesora. Više o tome u razgovoru sa dekanicom PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC sa uspehom završio poslovnu godinu

Sa jednog od savetovanja u BSC-u            Još jedna kalendarska i poslovna godina je iza BSC Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju. Prema rečima direktorice Marije Vujaković, bilo je dinamično i uzbudljivo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodeljene nacionalne stipendije ZA ŽENE U NAUCI

Zajednički snimak slavodobitnica sa organizatorima            Mirjana Ćuk sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Milica Sentić sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu i Mirjana Ljubojević sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, tri mlade naučnice iz Srbije, ovogodišnje su dobitnice nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“. Njihov izuzetan naučnoistraživački rad u oblastima botanike, hemije životne sredine i hortikulture, nagrađen je stipendijama u vrednosti od po pet hiljada evra na ceremoniji održanoj u zgradi Vlade Republike Srbije. Ceremoniji je ove godine, pored ostalih zvanica, prisustvovao i ministar Nenad Popović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana sednica Grupacije za komunalno stambenu privredu Privredne komore Vojvodine

detalj sa sednice            Proširena sednica Grupacije za komunalno stambenu privredu Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u sredu, 12. decembra 2018. godine u PKV. Na sednici su razmatrati teme: Imovina u javnoj svojini - kako je do kraja regulisati i Procena imovine, obaveza i kapitala - ciljevi i bitni aspekti. Strategijom restrukturiranja javno komunalnih preduzeća u Republici Srbiji definisani su problemi sa kojima se javno komunalna preduzeća susreću i ovaj dokument sadrži u sebi ključne elemente i preporuke restrukturiranja. Dokument je usvojen sa ciljem da se javno komunalna preduzeća, koja su u nadležnosti lokalnih samouprava, transformišu u finansijski održiva, tržišno orijentisana preduzeća koja obezbeđuju visokokvalitetne usluge svojim potrošačima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salaši i seoska turistička domaćinstva značajan segment turističke ponude

Obraćanje dr renate Pindžo            Privredna komora Vojvodine (PKV), u saradnji sa „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD, bila je mesto održavanja skupa „Salaši i seoska turistička domaćinstva kao značajan segment turističke ponude“. Na skupu su predstavljene  novine koje se očekuju u Zakonu o turizmu i Zakonu o ugostiteljstvu, finansijska podrška resornih republičkih i pokrajinskih institucija, značaj udruživanja, promocije na domaćem i inostranom tržištu i medijske podrške razvoju ruralnog turizma, a predstavljeni su i primeri dobre prakse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com