Tue09262017

Poslednja izmena:11:20:18 PM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Najavljena međunarodna konferencija The Serbian Tourism Forum

 • PDF

Plakat kao pozivnica“Ovic Consulting” iz Londona, agencija specijalizovana za marketing u turizmu, udruženje “Mladi za turizam” i organizacija“ Marketing Workshop”, po prvi put organizuju The Serbian Tourism Forum (STF), jedinstven događaj koji će okupiti stručnjake koji istražuju i prate najnovije trendove u turističkom marketingu. Okosnica konferencije biće segmentacija i targetiranje novih tržišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zatvaranje Moto sezone u Vojvodini

 • PDF

Spektakl u subotu na MišelukuZatvaranje moto sezone je najveći moto skup na teritoriji AP Vojvodine, koji drugu godinu zaredom u Novom Sadu organizuju Moto Unija Vojvodine i Blokstok festival. Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu Novog Sada, kao i gradske uprave za saobraćaj, a za osnovni cilj ima promociju "bajkerske" subkulture.
Program je zamišljen tako da počinje okupljanjem na Mišeluku u subotu, 23 septembra u 12 časova, a u 13 sati je polazak defila kroz grad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub ekstremnih sportova Izazov, mesto koje treba posetiti

 • PDF

Grupa novinara u poseti klubu Izazov Laze i Mihaila Lazarevića (u zelenim majicama)Vršački Dani berbe grožđa nisu samo Vinska ulica, Dečji maskembal, Vršački karneval i ostala događanja na Trgu Svetog Teodora Vršačkog i duž Dvorske ulice, brojni koncerti na velikoj bini u centru grada. Ova turističko-privredno-kulturna manifestacija pored vinogradarstva i vinarstva nastoji da što više promoviše svoj grad i sve sadržaje koji su za njega vezani.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pavle Pavlović: Čovek koji svako putovnje učini interesantnijim i smislenijim

 • PDF

Pavle Pavlović (desno) svestran i zanimljiv, baš onakav kakav treba da bude mladi turistički vodičPavle Pavlović rođen je u Kraljevu, a poslednjih deset godina živi u Beogradu, gde je završio Visoku turistički školu strukovinih studija i radi kao licencirani turistički i planinski vodič. Specijalnost su mu ture zlatiborskim okrugom, vijugave meandre Uvačkog jezera posebno izdvaja, okolina njegovog rodnog Kraljeva, Vrnjačka Banja, Kopaonik.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boćanje od sada i u Novom Bečeju

 • PDF

Teren za boćanje obogatiće sportsku ponudu najlepšeg grada na TisiNovobečejci će uskoro imati priliku da se bave sportom koji se do sada nije igrao u ovom gradu. Boćanje je veoma stara sportska igra koja se već vekovima igra, najčešće, u mediteranskim zemljama, a sve što je potrebno jesu kugle, to jest boće, i teren na otvorenom. Zahvaljujući činjenici da je opština Novi Bečej jedan od domaćina 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2019. godine, a pre toga Prvenstva Vojvodine u radničkom sportu, radovi na izgradnji dva terena za boćanje su pri kraju, a nalaze se u sklopu ograđene marine na Tisi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani berbe grožđa u Vršcu za pamćenje

 • PDF

Julkica MitrašinovićOd 14. do 17. septembra Vršac je po 60 put bio domaćin Dana berbe grožđa. Iako je scenario napisan davnih dana, a satnica pojedinih programa utemeljena godinama unazad, ovaj Grožđebal će biti upamćem ne samo po karnevalu, dečjem maskenbalu, izložbi grožđa, voća i vina i drugim izložbama upriličenim tim povodom, bacanju poklon - paketića iz aviona, izboru za najlepšu devojku berbe, brojnim koncertima...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grožđebalska karnevalska povorka 2017 sa preko 20 grupa i oko 500 učesnika

 • PDF

Ivana Varga (druga s desna) u društvu eminentnih gostiju KarnevalaJedan od najatraktivnijih događaja na Danima berbe grožđa u Vršcu je Vršački karneval. Živopisna, vesela i puna iznenađenja, karnevalska povorka se protezala od Vladičanskog dvora duž Dvorske ulice i Trga pobede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dečji maskenbal na vršačkom Grožđebalu 2017 okupio 130 učesnika

 • PDF

Zadovoljni i organizatori i najmlađi učesniciOd 1957. godine, kada je u kafani "Kod dva ključa" održana izložba vina u Vršcu, koja je kasnije prerasla u svetkovinu posvećenu grožđu i vinu - Grožđebal, jedna od aktivnosti prisutnih od samog početka bila je Dečji maskenbal. Od tada pa sve do danas, svake godine deca i njihovi roditelji specijalno se pripremaju da prikažu svoje kreacije. Gospođa Dušica Pecikoza iz Turističke organizacije Vršac, kojoj je godinama unazad poverena organizacija Dečjeg maskenbala, priseća se da je na samom početku odziv dece bio skroman, a da je mesto održavanja bilo u zatvorenom prostoru, u pozorišu, zatim na manjoj bini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miris Svadbarskog kupus od Mrčajevaca širio se Srbijom

 • PDF

 Laureati ovogodišnje jubilarne 15. mrčajevačke KupusijadeTradicionalna gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija „Kupusijada“, okupila je rekordni broj posetilaca od 15-17. septembra u Mrčajevcima.
I ove godine dolinom Zapadne Morave zamirisao je svadbarski kupus i postao specijalitet u svakom domu, restoranu i pod brojnim šatrama. Uz bogat kulturno-zabavni program na pozornici se tokom tri dana, smenjivalo blizu hiljadu izvođača, a najbrojniji su bili članovi kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ana Brnabić: Svako poštovanje Vršcu

 • PDF

Ana Brnabić izuzetno zadovoljna energijom VršcaSinoć su uz prisustvo državnog vrha Republike Srbije, otvoreni jubilarni 60-ti „Dani berbe grožđa“ u Vršcu. Svečanim činom predaje ključeva grada Vinku Loziću, gradonačelnica Vršca, gospođa Dragana Mitrović, je na simboličan način, u dane trajanja manifestacije, ovu dužnost prenela na Sterijino čedo, boema starog 172. godine, čime je zvanično otvorila manifestaciju, koja ove godine beleži ne mali jubilej, 60 godina trajanja. Tom prilikom ona je istakla nemerljiv značaj ove turističko-privredno-kulturne manifestacije kako za opštinu, tako i njene stanovnike, u kojoj danas ima 50 porodica koje egzirstiraju zahvaljujući piću boga Bahusa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VAK 1926 uspešno organizovao Grožđebalske ulične trke 2017

 • PDF

Najuspešniji takmičari u seniorskoj konkurencijiPoslednjih šest godina, u vreme „Dana berbe Grožđa“, Vršački atletski klub 1926., u subotu, trećeg vikenda septembra, organizuje Grožđebalske ulične trke. Centralna gradska ulica - Dvorska, tada postaje ulica mladosti, radosti i žalosti, u zavisnosti od redosleda dolaska na cilj, ali svakako mesto gde se promoviše sportski duh, gde snage odmeravaju iskusni takmičari, ali i mesto gde se vrbuju budući.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izabrana kraljica jubilarnog 60-tog Grožđebala

 • PDF

Top 5 najlepših devojaka Grožđ​​​​​​​​​​​​​​ebala 2017.Svečana sala hotela „Srbija“ u Vršcu, u petak, 15. septembra, drugog dana jubilarnih 60-tih po redu „Dana berbe grožđa“ bila je mesto lepote i mladosti, mesto izbora za Miss Grožđebala 2017. U konkurenciji se našlo deset devojaka iz Vršca i okoline, a odluku o tome koja je među njima najlepša, doneo je žiri u sastavu: profesor muzike i magistar orgulja Branka Đorđević, – predsednik žirija, regionalni menadžer prodaje kompanije Oriflame Zoran Pljakić, dipl. dizajner tekstila Milica Davidović, executive Director LeveriS-a Marija Butorević i Sales Director at Farmasi Cosmeticcs Serbia Žabić Darko.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com