Sat02172018

Poslednja izmena:10:44:08 PM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Nova knjiga dr Zorana Ristića o fazanima namenjena lovcima i ne samo njima

 • PDF

Dr Zoran RistićProf dr Zoran A. Ristić, šef katedre za lovni turizam na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijestvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, autor je nedavno objavljenog sveobuhvatnog dela: „Bioekologija svih vrsta fazana u svetu i njihovo gajenje (avikultura)“ (Maxima graf, Petrovaradin, 2017).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turijska kobasicijada spremno dočekuje goste za vikend

 • PDF

Sa promocije u Novom SaduOvogodišnja, 34. Turijska kobasicijada je praktično počela i to 26. januara, promocijom u Somboru, 02. februara promocijom u Subotici i 09. na Trgu republike u Novom Sadu. Odziv građana je u svim sredinama bio veliki, redovi onih koji su strpljivo čekali da kupe kilogram - dva pravih, domaćih kobasica, dugački. Na kraju, Turinci su sve specijalitete koje su ponudili, prodali.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje

 • PDF

Tačno u podne, 13. februara počinje završni "okršaj" srednjoškolacaNa Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment 13.02.2018. godine održaće se veliko finale takmičenja za sve maturante Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Od 45 prijavljenih škola iz 21 grada Vojvodine u finalu su se našle samo četiri koje su pokazale najbolje znanje i to Gimanzija „20. oktobar“ iz Bačke Palanke, Tehnička škola „9. maj“ iz Bačke Palanke, Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i Srednja ekonomska škola iz Sombora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Imre Nađ: Naučna monografija prof. dr Zorana Ristića kapitalno izdanje za lovstvo Srbije

 • PDF

Dr Imre Nađ i dr Zoran RistićNakon nedavne promocije veoma uspešne knjige, koja obrađuje metode ocene lovnih trofeja, profesoru dr Zoranu Ristiću, u ambijentu vinskog salaša „Vindulo“ u Temerinu, u subotu, 10. februara 2018. godine, promovisana je nova knjigu pod naslovom „Bioekologija svih vrsta fazana u svetu i njihovo gajenje (avikultura)“, koja pored prikaza dijapazona vrsta fazana daje naučno-stručni i praktični pregled u vezi problematike gazdovanja ove vrste u svetu i kod nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nadežda Lukić: Rad najzaslužniji za zdravlje i dugovečnost

 • PDF

Nadežda Lukić u razgovoru sa novinarkom TopSrbije Elizabetom BerčekOvsište je naselje u opštini Topola, Centralna Šumadija, koje danas broji 500 stanovnika i nešto manje od 200 domaćinstava. U njemu se nalazi prototip stare šumadijske kuće i šumadijskog vajata, rekonstruisana učiteljska kuća... Selo ima školu, prodavnicu, crkvu i „trepezar“, sabirno mesto meštana, posebno za seoske slave, Sv. velikomučenika Prokopija, sa opremljenom kuhinjom, kapaciteta do 200 mesta. U ovom selu je rođen veliki srpski satiričar i pripovedač Radoje Domanović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje žena Sunčev cvet ponos Donjeg Tovarnika

 • PDF

Plene pažnju gde god se pojaveUdruženje žena „Sunčev cvet“ Donji Tovarnik, opština Pećinci, jedno je od najmlađih u Srbiji, i to ne samo po datumu osnivanja, već i po godinama svojih članica. Registrovano je 23. juna 2017. godine, tik pred seosku slavu mesne zajednice - Petrovdan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hrabar put Milke Adžić Dragojević od centra grada do šumske kuće

 • PDF

Milka Adžić DragojevićOna je spremna da satima odgovora na sva pitanje vezana za gljive i smatra vrednim truda da onima kojima je magičan svet gljiva interesantan, pomogne u savladavanju osnovnih znanja. Za nju kažu da drži „gljivarsko obdanište“, na čega je jako ponosna. - Ja ne znam puno o gljivama, ali znam dovoljno. Mnogi ljubitelji prirode, pa i gljiva, koji posećuju izložbe organizovane na susretima gljivara u mestima širom Srbije, imaju slobodu da me pitaju sve i svašta o gljivama i zato volim da kažem da se bavim upravo onima koji još uvek idu da beru gljive noseći plastične kese i imaju dilemu kako se gljive beru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Morovićanke žene po meri mesta koje predstavljaju

 • PDF

Zapažene gde god da se pojaveNjihov štand neretko je proglašavan za najlepši, a bogata ponuda kolača i slatkih delicija na njemu, za najukusniju. To potvrđuju i gužve posetilaca brojnih događaja, manifestacija na kojima ove majstorice izlažu, željnih da probaju ono o čemu su slušali samo reči hvale. Tako se svojim delom predstavljaju „Morovićanke“, članice udruženja žena iz, kako same kažu, najlepšeg sela na svetu, čijoj su lepoti i same doprinele.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Neke od tema na evropskom putu uspeha sa MAK-a 2018

 • PDF

Prof. dr Slavko VukšaPeta JEEP međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2018, pod nazivom „EVROPSKI PUT - PUT USPEHA“, održana u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa na Kopaoniku krajem januara, donela je niz aktuelnih i zanimljivih izlaganja. Organizatori, grad Kraljevo, Etno centar Gegula - centar za uspešni razvoj preduzetništva porodične poljoprivrede i turizma Kraljevo, Alfa BK Univerzitet Beograd, C.R.E.A.M EUROPE (Serbia) PPP ALIANCE, pokroviteljstvo Nikom auta, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije (PKS), MK Mountain Resort Grand hotel&Spa i dr., i podršku brojnih sponzora, u potpunosti su ispunili zacrtani cilj da i ovom prilikom približe nauke i praksa, teoriju i rad na terenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bjuti industrija donosi mnoge nove zanate i nove poslovne mogućnosti za mlade ljude

 • PDF

Veliko interesovanje mladih za konferencijuPrva međunarodna konferencija na temu inovacija u bjuti industriji - Innovative Project in Beauty Industry (IPBI), održana je u subotu i nedelju, 03. - 04. februara 2018. godine. Lideri ove lepe delatnosti, kao i brojni učesnici konferencije prvi put su se okupili u Novom Sadu, da razgovaraju o novim trendovima koji nas očekuju u ovoj godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren Omladinski OK klub u Novom Sadu

 • PDF

Fotograf Jaroslav Pap zabeležio je otvaranje trećeg kluba za mlade"Omladinski OK klub" otvoren je u utorak, 06. februara 2018. godine, u Javnom preduzeću “Sportski i poslovni Centar Vojvodina“ - SPENS. Klub će biti još jedno mesto okupljanja mladih i mesto na kom će se realizovati razni sadržaji namenjeni mladima. Ovo je treći omladinski klub na teritoriji Novog Sada

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ladies night u Areni Cineplex

 • PDF

Plakat kao pozivnica na novosadsku premijeruNakon veoma uspešne jučerašnje akcije "Super ponedeljak" kada se tražila karta više i kada se u krcatim salama Arene Cineplex uživalo u zanimljivim filmovima sa aktuelnog bioskopskog repertoara, u sredu, 7. februara, Arena Cineplex organizuje tradicionalno veče za dame, "Ladies night" na specijalnim projekcijama dugoočekivanog filma "Pedeset nijansi: Oslobođeni".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com