Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Mladi preduzetnici u poljoprivredi menjaju lice Srbije

 • PDF

Fotografija Svetlane Dingarac uvodi nas u zanimljivi sadržaj novog broja revije TopSrbija-Najbolje iz Srbije            Srbija je zemlja umnih, vrednih i poštenih ljudi. Riznica ukusa njenih tradicionalnih proizvoda je svojevrsna ekskluziva koja ravnopravno parira najcenjenijim u svetu ukusima i mirisima. To je samo jedan od vrlo efikasnih načina da svako ko želi i može, upozna i doživi našu zemlju. Najveća zasluga za kvalitet srpskih gurmanluka pripada inovativnim majstorima njene pripreme, ali i znanju preteklom i sačuvanom u domaćinstvima, starim i nekoliko vekova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Etno restoran Salaš kod stare dunje sa šmekom banatskih kuća

 • PDF

Nenad Čavić napravio Salaš koji se svima sviđa            „Salaš kod stare dunje“ nalazi se 15 km od Zrenjanina i 45 km od Beograda. na magistralnom putu između ova dva grada, nedaleko od kanalisanog toka reke Begej, preko kojeg se pruža SRP Carska bara. Kuriozitet ovog mesta je praistorijska humka na kojoj je restoran podignut.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OSMI OMLADINSKI SAJAM U UTORAK I SREDU UVERTIRA ZA EXIT

 • PDF

Ovako je bilo lane            U godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, 8. po redu sajam omladinskog turizma OPENS YOUTH FAIR će se održati 02. i 03. jula 2019. godine, dva dana uoči svetski poznatog muzičkog festivala EXIT, kada grad postaje centar mladih iz preko 70 zemalja sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Regeneracija Dunava u organizaciji UG Podunav Bački Monoštor

 • PDF

Plakat najavljuje spektakl            Ekološko-muzički festival koji se održava povodom Međunarodnog Dana Dunava i proslave Dana UNESCO Rezervata Biosfere „Bačko Podunavlje“ - Regeneracija Dunava, poziva vas u Bački Monoštor - “Selo na sedam Dunava”, 12., 13. i 14. jula. Nastao 2008. godine, kao ideja grupe entuzijasta, ovaj festival izgradio je dobro poznati imidž i sinonim je za uživanje u dobroj muzici, pozitivnoj atmosferi i prelepoj prirodi. Objedinjujući dnevne sadržaje - radionice, tribine, izložbe, projekcije... i muzički deo festivala u večernjim časovima, obogaćuje lepezu manifestacija za decu i mlade tokom letnjih meseci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VITEZOVI PONOVO NA ARAČI

 • PDF

Brojne pohvale organizatorima manifestacije            Srednjovekovni piknik na Arači i druženje u autentičnom ambijentu, uz tradicionalnu kuhinju ovih prostora, muziku i ples koji dočaravaju davna vremena i duh srednjovekovne Vojvodine, dana 22. juna posetiocima su dali mnogo više od časa istorije. Usamljena panonska lepotica - Arača, nije više sama. Na krilima prošlosti dojahali su hrabri vitezovi, njeni verni gospodari. Okupili su se poznavaoci, poštovaoci i ljudi dobre volje sa raznih strana, da bi uživali i bili zajedno u istorijskom podsećanju na ovo blago. Arača ih je bogato nagradila - ljubavlju i poštovanjem prema zajedničkom nasleđu Srba, Mađara i Rumuna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrade za urbanistrička rešenja Hrama vina i Vinarije Probus

 • PDF

Mirjana Vašut            Na rubu NP „Fruška gora“, u selu Šuljam, dvadesetak kilometara od Sremske Mitrovice, iznad koje se diže Šuljamača glavica, nikao je Hram vina (1.200m²), velelepan objekat za degustaciju, prezentaciju i čuvanje vina, koji nosi ime rimskog cara M.A. Probusa, koji je pre više od XVII vekova pregazio zabranu proizvodnje vina van apeninskog poluostrstva, koju je 92. godine uveo car Domicijan. Želeći da ovaj hrabar istorijski čin jednog od rimskih careva rođenih u obližnjem selu Grgurevci, ostane upamćen, gospodin Milorad Milošević, je sa kapitalom stečenim 40-togodišnjim radom u Sloveniji i drugim zemljama zapadne Evrope, osim Vinskog hrama ustanovio i Vinariju (2.000m²)  u svojim rodnim Velikim Radincima. U njoj će se uz brendirana vina proizvoditi i različite vrste rakija, kao i ulje od semenki bundeve, a planirana je i izgradnja hladnjače za čuvanje voća i povrća, čime će razvoj poljoprivrede ovog kraja biti dodatno podržan. Ova prelomna tačka, iz koje je vinova loza nastavila da se širi na Balkan i kontinentalnu Evropu, podizanjem ovog zdanja treba da bude mesto hodočašća vinskih turista iz celog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veče za dame uz poklone i film Anna, 20. juna u bioskopu Arena Cineplex

 • PDF

Plakat kao pozivnica            Ljubitelje dobrog akcionog trilera u četvrtak, 20. juna od 20 časova, očekuje novi film Luka Besona, „Anna“.
             U sklopu Ladies night-a, svaki posetilac će dobiti magazin Story ili Gloria, a najsrećnije tokom izvlačenja očekuju sjajne nagrade od prijatelja projekcije kao što su tri tretmana za ulepšavanje lica, noktiju i kose u salonu Loft parrucchieri by Petar Kostić i dva tretmana u beuty centru Genesis. Karte su u prodaji na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

UGLJP Vilino kolo u Petrovcu na Mlavi uspešno organizovalo Dane gljiva

 • PDF

Marko Blagojević            Od 7. do 9. juna 2019. godine u Petrovcu na Mlavi održana je manifestacija pod nazviom „U vilinom kolu - Letnja izložba gljiva“, četvrtu godinu za redom. Tokom ova tri dana Dom izviđača u selu „Ždrelo'', nadomak Petrovca, bio je baza gljivara i mikologa iz cele Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biznis na štiklama za dalje osnaživanje ženskog preduzetništva

 • PDF

Projekat vredan pažnje            Postanite deo tradicionalne Međunarodne stručne konferencije "Biznis na štiklama" koja slavi, promoviše i unapređuje žensko preduzetništvo! Pridružite nam se 15. juna 2019. godine u Master Centru u Novom Sadu na događaju koji će treći put zaredom okupiti preko 400 preduzetnica iz cele jugoistočne Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šetnje kroz nasleđe: Upoznajte se sa prirodnim bogatstvom Sremskih Karlovaca

 • PDF

Dvorska bašta u Sremskim Karlovcima.            Ko još nije imao priliku da se upozna sa prirodnim bogatstvom Sremskih Karlovaca, moći će to da učini u subotu, 22. juna u okviru treće i poslednje šetnje „Sećaš li se one Dvorske bašte“.  Osim šetnje i obilaska prirodnog dobra „Dvorske bašte, bitno je i da se građani uključe u debatu o njenoj budućnosti, šta je sve potrebno učiniti, na koji način, kako podizati ekološku svest kako bi sačuvali i obnovili taj spomenik prirode. Šetnja će početi u 12 časova, a mesto sastanka je ulaz u sam spomenik prirode „Dvorska bašta“ u Sremskim Karlovcima, kao i prethodnog puta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pripremite se za 22. Somborski kotlić

 • PDF

Sombor            Turistička organizacija grada Sombora organizuje tradicionalnu manifestaciju XXII „Somborski kotlić“, 22. juna 2019. godine na Trgu Svetog trojstva.
            Cene kotizacija su 3.500,00 dinara za učesnike koji se ne takmiče u kuvanju paprikaša, odnosno 4.000,00 dinara za takmičare. Cenom kotizacije obuhvaćeni su:  jedan sto i mesta za sedenje za osam osoba, 4 kg (bruto) očišćene i isečene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića“, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hajduci ponovo „haraju“ istočnom Srbijom

 • PDF

Dragoslav Milić sa mladim snagama prikazuje običaje svoga kraja            U strahu od hajduka predvođenih najpoznatijim, Ivanom Babejićem, koji je nosio nadimke „Robin Hud sa Homolja", „Gorski car", „Hajdučki poglavica", nekada se govorilo:  „Bez nevolje ne idi u Homolje!“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com