Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Nikola Pejaković Kolja otvara 47. INFANT

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Poznati glumac, reditelj, scenarista i muzičar Nikola Pejaković Kolja zvanično će otvoriti 47. po redu Internacionalni festival alternativnog i novog teatara - INFANT, koji se ove godine održava od 4. do 6. septembra u Kineskoj četvrti u Novom Sadu.

            Tačno u 20 časova zvanično će početi festival, nastupom Kolje i grobara i nastaviće se prvom predstavom u glavnom programu „Ana Frank“ Šabačkog pozorišta čije je igranje zakazano za 21 sat.
            Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Nikola Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi u saradnji sa producentom i gitaristom Vojom Aralicom, kultnim albumom „Mama, nemoj plakati“ (2001), a usledili su albumi „Kolja“ (2009), „Grobovlasnici“ (2013) i „4 Prsta“ (2018).
            Kolju kao gitaristu i pevača prati bend u kome su pored gitariste Voje Aralice i klavirista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković. O nastupima Kolja kaže: „Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka.“
            Kolja je ovog proleća objavio novi singl „Meksikanac“, koji je za kratko vreme prestigao 160.000 pregleda na Jutjubu.
https://www.youtube.com/watch?v=_TISBnoGDmQ

msc Miljana Kozarov
odnosi sa javnošću, Kulturni centar Novog Sada

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com