Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Trebinje u znaku vojvođanske tradicije i gastronomije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Minulog vikenda u Trebinju je održana manifestacija „Dani Vojvodine", u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine. Ova turističko - ekonomska manifestacija najbolje objedinjuje i predstavlja turističku ponudu AP Vojvodine

            Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući Trebinja, uoči obilaska izlagača i učesnika ovogodišnje manifestacije „Dani Vojvodine" u Trebinju, govorili su gradonačelnik Grada Trebinja Mirko Ćurić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za finansije, Smiljka Jovanović, predsednik Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, Branislav Mamić, i predstavnica Turističke organizacije Vojvodine, Milica Šušnjić, u prisustvu brojnih predstavnika medija.
            Obraćajući se okupljenim učesnicima, gradskim čelnicima, preduzetnicima i medijima, sekretar Ivanišević je istakao da je Pokrajinska vlada podržala ovu inicijativu i projekat, te da je Vojvodina u regionu predstavljena kao jedinstveno tržište uz podršku ostalih područja u regiji.
            - Prema najnovijim statističkim podacima, porast broja gostiju na teritoriji Vojvodine je preko 50 odsto, što pokazuje da smo uspeli da zadržimo turiste, a očigledno je da smo uspeli da sa Turističkom organizacijom Vojvodine  i Privrednom komorom Vojvodina razvijamo održivi sistem - kazao je Ivanišević, dodajući da je zajednica vrlo važan aspekt napretka i poboljšanja kako ekonomskih okolnosti, tako i turističkih aktivnosti. Ivanišević je pozvao predstavnike Trebinja da učestvuju i da predstave potencijale grada se na predstojećim manifestacijama, počevši od Sajma poljoprivrede od 21 - 27. maja, zatim na velikom turističkom samitu, te na 53. Međunarodnom sajmu turizma od 17 - 19. novembra.
            Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović govorila je o projektima Sekretarijata u tekućoj godini, i istakla, u kontekstu ove manifestacije koja se po osmi put održava u Republici Srpskoj, da Trebinje ima veliki potencijal, kao i sama Vojvodina, a ta veza je od izuzetnog značaja.
            Gradonačelnik Trebinja kazao je da ovakve manifestacije utiču na intenzivnije umrežavanje gradova, regija i ljudi, kao i da čitavu vojvođansku priču Trebinje doživljava emotivno, posebno sa aspekta pomaganja i uvažavanja jednih drugih.
            Na ovogodišnjoj manifestaciji u fokusu predstavljanja ponude Vojvodine, prema rečima Milice Šušnjić, predstavnice Turističke organizacije Vojvodine, bila je gastronomija i aktivan odmor, posebno kroz prezentaciju projekta „Vojvođanski ručak". Osim ekskluzivnog štampanog izdanja, projekat je bogatiji za web portal koji je ujedinjena baza gastronomske ponude u Vojvodini i za školu kuvanja.
            Na „Danima Vojvodine" u Trebinju promovisan je i dvojezični časopis „Balkan Travel", realizovan u saradnji Pokrajinske vlade i TOV-a.
            Aktivan odmor u Vojvodini predstavljen je kroz projekat pod nazivom „Vojvodinamično", a jedan od prvih koraka u realizaciji je podrška turističko-rekreativnoj manifestaciji „Tour de Fruška", koja će se održati u Vrdniku i biciklističkim stazama Fruške gore od 20. do 22. maja 2022. godine.
            Turistička organizacija Vojvodine najavila je i održavanje ovogodišnje manifestacije „Walk & Wine" na Fruškoj gori, koja će objediniti vinski turizam i aktivan odmor, sa posebnim tačkama i šetnjama kroz Fruškogorske vinograde.
            U posebnom okviru manifestacije, u subotu, 07. maja, održano je „Vojvođansko veče", posvećeno turističkoj prezentaciji AP Vojvodine.

Izvor: http://spriv.vojvodina.gov.rs/

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com