Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Privredna komora Vojvodine uručila Kapije uspeha najboljima u 2021

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Tradicionalno, 30. put,  Privredna komora Vojvodine  dodelila je   priznanja za dostignuti kvalitet usluga u turizmu i ugostiteljstvu.  Svečana dodela upriličena je u hotelu
„Park“.

            - Dodelom „Kapije uspeha“ želimo da odamo priznanje i nagradimo one koji su, uprkos svim ograničenjima i problemima u proteklom periodu, uspeli da se prilagode novim okolnostima i ostvare izvanredne rezultate. Privredna komora Vojvodine, uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, energično i ambiciozno nastavlja da pruža podršku razvoju turizma. U prvom kvartalu tekuće godine u AP Vojvodini gotovo udvostručen broj dolazaka turista. Od preko 108 hiljada dolazaka, 60% čine domaći gosti. Ukupan broj registrovanih noćenja turista iznosio je oko 330 hiljada, što je za 52% više u odnosu na prvi kvartal prethodne godine. Kada posmatramo ukupan broj realizovanih noćenja, 56% su ostvarili domaći, a 44% strani turisti, dok je broj noćenja domaćih turista povećan je za 30% u odnosu na prvi - istakao je Vučurević.
            - Na ovaj način želimo da najuspešnije u oblastima turizma i ugostiteljstva u Vojvodini nagradimo i istaknemo njihove primere, ali i da podsetimo koliko je ova oblast značajna za Vojvodinu i celu našu zemlju. Ove privredne grane pretrpele su najteži udar u vreme pandemije, ali već u prošloj godini situacija se promenila, pa je turističke destinacije u Vojvodini posetilo blizu 430.000 stranih i domaćih turista“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor  Mirović, i dodao da je u istom periodu broj noćenja dostigao milion i sto osamdeset hiljada.
            Prema njegovim rečima, još bolji rezultati beleže se u prvom kvartalu ove godine, u kojem je Vojvodinu posetilo oko 108.000 turista, što je za 78 posto više nego u istom periodu prošle godine.
            U ime dobitnika na priznanjima je zahvalio Aleksandar Cicmil, predstavnik Promont grupe, u čijem je sastavu „Spa Resort & hotel Fruške terme“ u Vrdniku, koji je dobio priznanje u kategoriji velnes i spa turizma, poručivši da je važno da se zajedničkim snagama nastavi rad na unapređenju turističke ponude i privlačenju još većeg broja turista.
            Dobitnici priznanja „Kapija uspeha“ su i „Tamburica fest“ u Novom Sadu, u kategoriji manifestacionog turizma, Vinarija „Fruškogorski vinogradi“ u Banoštoru u kategoriji vinskog turizma, „Keltsko selo“ u Inđiji u kategoriji kulturno-istorijskog turizma i Restoran „Terasa“ u Petrovaradinu u kategoriji gastroturizma.
            Specijalna zahvalnica uručena je Dragici Samrdžić, koja je svoj radni vek provela u Privrednoj komori Vojvodine i idejno pokrenula dodelu priznanja  „Kapija uspeha“.
            Priznanje „Zlatno pero privrede“, koje se dodeljuje za lični doprinos afirmaciji turizma u Vojvodini, pripalo je Draženu Radulovu, novinaru Radio-televizije Vojvodine.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com