Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Jorgovanki Tabaković priznanje Dunavski cvet Dunavskog biznis foruma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Ambiciozno zamišljen dvodnevni regionalni skup: XII Dunavski biznis forum, posvećen Dunavskoj strategiji, pozitivnim iskustvima i očekivanjima, uspešno je priveden kraju. Postignuti ciljevi opravdali su njegov značaj kao novog modela komunikacije i bitnog faktora u procesima prepoznavanja, pokretanja, saradnje, promocije svega onoga što vodi boljitku, i u skladu je sa pravcima regionalne integracije.

            Identitet ovog projekta dizajnirali su Vlado Markanović, izvršni direktor Dunavskog biznis foruma i prof. dr Radovan Pejanović, predsednik Programskog saveta Dunavskog biznis foruma.
            Kao i svaki do sada, i ovaj XII Dunavski biznis forum završen je dodelom priznanja. Najboljima, onima koji su u minulom periodu napravili kvalitetni iskorak u domenu onoga čime se bave i privukli pažnju javnosti.
            Među dobitnicima, nagradu „Dunavski cvet“, autora Milivoja Unkovića, akademskog vajara iz Banjaluke, primila je Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije. Njoj je pripala čast da se u ime svih nagrađenih te večeri, obrati prisutnima. Iskoristila je to na sebi svojstven način, podelivši svoju sklonost ka lepoj reči i sve oduševila. Odala je priznanje dobitnicima nagrada, onima koji će tek postati dobitnici, posebno onima koji su dodelili ova priznanja i u duhu susreta se zahvalila. Na svoj način. Pošto je pročitala pesmu, nadahnuto i inspirativno, skupu se, u maniru poete, istovremeno i poslovne žene, obratila sa par iskrenih reči:
            - Čovek se rodi i uči svakog dana kako da opravda postojanje, čineći ono najbolje što je u njegovoj moći. I sve što je njegovo, pripadne mu. Svaki komad sreće i mira zaradimo iskrenom verom u sebe, ali i druge. Ljudskost koju nosimo u sebi, a za druge, samopoštovanje i poštovanje drugih, ne može niko ni da pokloni ni da kupi. Na Dunavskom biznis forumu stoji želja da uradimo ono najbolje što umemo, a umeno i radimo, jer rezultati govore o tome. Danas je Srbija prepoznatljiva po ekonomskoj, finansijskoj stabilnosti, stabilnom kursu. Ovaj stub stabilnosti stvorili smo i očuvali tokom svih globalnih kriza u proteklih 10 godina. A nije ih bilo malo. Dunav, moćna reka koja spaja narode i civilizacije. Reka ne može da bira šta će poneti u svom toku. Ali čovek može. I treba. Duša biznisa je u poverenju, a ja imam običaj da kažem, da su ljudi i znanje kao i poverenje, ključni temelji na kojima sve počiva. Ovakva saradnja, u ovim izuzetnim vremenima, daje još bolju priliku da se udružujemo i gradimo mostove. Kao što je Andrić pisao (Staze, lica, predeli): -„Svi su oni u suštini jedno i podjednako vredni naše pažnje, jer pokazuju mesto na kome je čovek naišao na zapreku i nije zastao pred njom, nego je savladao i premostio kako je mogao, prema svom shvatanju, ukusu i prilikama kojima je bio okružen.”
            Narodna banka Srbije sa mnom na čelu, biće kao i do sada stabilan saveznik u savladavanju prepreka, jer imamo i čast i odgovornost da i za buduće generacije ostavimo čvrste temelje, stabilne mostove i najvažniju poruku - da zajedno možemo mnogo više. Želim da Vam zahvalim i podelim sa Vama osećaj sreće zbog uzajamnog prepoznavanja a, koji je meni, najvredniji i najveći podsticaj da istrajem u svemu što radim.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com