Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Prijem brucoša Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Svečani prijem nove generacije studenata upisanih u prvu godinu osnovnih akademskih studija školske 2022/2023. godine održan je u ponedeljak, 3.10.2022. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

            Nakon intoniranja himne Republike Srbije, brucoše Pravnog fakulteta za privredu i
pravosuđe pozdravila je prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državni sekretar u Ministarstvu
prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, i istakla je da je Pravni fakultet za
privredu i pravosuđe napravio dobar odabir studijskih programa, da studentima pruža
kvalitetno znanje koje im je i potrebno, s obzirom da ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja primećuju da je veliki broj alumnista koji izlaze sa ovog fakulteta zaposleno u tužilaštvu, sudovima, privredi i da su veoma uspešni pravnici.
            Prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe pozdravio je brucoše i poželeo im dobrodošlicu. U svom obraćanju prof. dr Milan Počuča objasnio je da je Fakultet reakreditovao po četvrti put sve studijske programe na osnovnim, master i doktorskim studijama  do 2028. godine. 
            - Ove godine sve naše studente čekaju nove učionice, novi radni prostor koji je obogaćen i sad smo napravili jedan kampus na Pravnom fakultetu. Studenti će biti veoma ugodno iznenađeni svim onim što ih čeka na početku nove školske godine - rekao je Počuča.          Prof. dr Sanja Škorić, prodekan za nastavu svoje obraćanje je započela citatom Duška Radovića:
            - U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kad birate zanimanje i bračnog druga. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života.“ Prof. dr Sanja Škorić je zatim objasnila da će brucoši već tokom prve godine studija uvideti da su napravili pametan izbor zanimanja.
            Buduće pravnike pozdravila je i prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku koja je studentima ukratko predstavila oblast rada prodekana za nauku. Takođe, pozvala je studente da iskoriste priliku za sticanje specializovanih znanja kroz brojne specijalističke kurseve koje Pravni fakultet za privredu i pravosuđe organizuje.
            Prof. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju govorila je o internacionalizaciji i mogućnostima koje studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe imaju kroz programe mobilnosti uspostavljene sa različitim visokoškolskim ustanovama iz celog sveta.
            Prof. dr Marijana Mladenov je naglasila da su vrata Kancelarije za međunarodnu saradnju na Fakultetu uvek otvorena za studente.
            Studentima se obratila i doc. dr Maja Petrović, prodekan za kvalitet i razvoj i tom prilikom istakla da se kvalitet Fakulteta ogleda u kvalitetu studenata.
            Imajući u vidu značaj ličnosti Svetog Save kao prvog srpskog zakonodavca u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama upriličili smo izložbu Istorijskog muzeja Srbije pod nazivom "Sveti Sava srpski" upravo na prijemu brucoša, kako bi studenti imali mogućnost da se od samog starta akademskog razvoja, upoznaju sa likom i delom prvog srpskog svetitelja i zakonodavca. Stanislav Radulović, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama govorio je na temu „Nomokanon svetog Save - pravni spomenik“, a na temu „Zadužbinarstvo svetog Save“ studenti su imali priliku da saznaju našto više od Miroslava Ilića, pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Izložbu je zvanično otvorila Dušica Bojić, direktorica Istorijskog muzeja Srbije.
            Nakon izložbe koja je postavljena u novoizgrađenom delu Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe ,svim brucošima su podeljeni prigodni pokloni i udžbenici za prvi semestar.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com