Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

DESET GODINA REVIJE TOPSRBIJA - Iz našeg ugla

  • PDF

         - Ljudska bića žele pomoći jedna drugima, jer su takva... U Svetom jevanđelju po Luki (glava 17, stih 21) se kaže: „Kraljevstvo Božje je u čoveku“ - ne jednom ili grupi ljudi, već svim ljudima! U ljudima je moć da stvore novi svet, pristojan, bez barijera, pohlepe, mržnje i netrpeljivosti... Svet razuma, u kojem će nauka i napredak dovesti do sreće svih - parafraza je čuvenog govora nenadmašnog Čarlija Čaplina, iz filma „Veliki diktator (1940), ne slučajno upotrebljena na ovom mestu, kao okvir naših vizija u procesu traganja za smislom ljudske egzistencije, koje pokušavamo da prenesemo pričama u Reviji TOPSRBIJA.

            Jubileji ili godišnjice, najvredniji datumi u našim životima, vezani su za ljubav, događaje, lične i poslovne. Da se naznači i istakne nešto što je važnije od onog drugog. Stanice za predah, sabiranje, planiranje šta i kako dalje. Obeležavanje pređenog puta. Najveći jubileji vezani su za rođenje i rođendane. Tako i treba da bude.
            U minulom vremenu revija TOPSRBIJA ispratila je brojne godišnjice, i dočekala, zaslužno da obeleži svojih 10 godina. Kako drugačije nego novim brojem, u kojem su opet, vredne da se zabeleže priče o ljudima, njihovim idejama i ostvarenjima. Uz apsolutnu autorsku slobodu i neograničeno pravo koje dopušta iskustvo zrele dobi, da sve saopštava u istini, pažnjivo biranim rečima, da ako može popravi, nikako da povredi. Dobronamernost, u ovom slučaju nije „ušećerena“, već ljudski iskrena, bez intelektualnog egzibicionizma i pretencioznosti. Logična.
            I dalje nas možete pratiti putem sajta: www.topsrbija.comna kome se nalaze svih 34 do sada objavljenih primeraka revije.

Mihailo Berček, glavni i odgovorni urednik revije
TOPSRBIJA - NAJBOLJE IZ SRBIJE

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com