Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

ROGALJ predstavlja

  • PDF

            U sklopu Sajma turizma, koji će se održati u Novom Sadu od 17 - 19. novembra, predstaviće se Festival vojvođanskih festivala - ROGALJ a pod sloganom „ROGALJ presdtavlja“. ROGALJ okuplja organizatore tradicionalnih vojvođanskih gastronomsko turističkih manifestacija u cilju njihove promocije i zajedničke saradnje.

            Na posebno uređenom prostoru, ispred hale Master, pripremaće se specijaliteti kojima su posvećene poznate vojvođanske manifestacije. Posetioci će moći da probaju, ali i vide kako se pripremaju kobasice u Sremu, Banatu i Bačkoj tj. u Turiji, Šidu, Bačkom Petrovcu, Novom Bečeju i Belom Blatu.
            Biće i pasulja, čvaraka, gulaša, svinjokoljskih specijaliteta, specijaliteta od rečne ribe, krofni, langoša, ali i prikaz pečenja rakije i drugih gastronomskih užitaka. Svoje učešće najavili su: Kobasicijada Turija, Šidska kobasicijada, Bosanski lonac Krajišnik, Dani vesele mašine Kljajićevo, Manić Tisa 63 Novi Bečej, Međunarodni Bean festival Čenej, Zlatni sač Vojvodine, Beloblatska kobasica, Klobasafest Bački Petrovac i dr.
            Ukusne hrane i pića neće nedostajati, pa organizatori manifestacija pozivaju medije i posetioce sajma da u subotu 19. novembra isprate kako se priprema hrana na tradicionalan način, a potom i da degustiraju pripremljene specijalitete.
            Organizatori manifestacije su Novosadski Sajam i Agencija Bin marketing Novi Sad.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com