Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Dani matematike na novosadskom PMF-u

  • PDF

            U petak, 18. novembra 2022. godine počinje manifestacija Dani matematike u Novom Sadu, tradicionalna manifestacija u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Društva matematičara Novog Sada i Ogranka Srpske akademije nauka u Novom Sadu.

            S obzirom da je program raznovrstan, manifestacija će okupiti raznorodnu publiku, od učenika srednjih škola, studenata, profesora matematike pa do akademika SANU. Program počinje u petak, 18. novembra, predavanjima dvoje gostiju iz Segedina, i nastavlja se u subotu okupljanjem učenika srednjih škola koji su učestvovali na nagradnim konkursima Društva matematičara Novog Sada, pod nazivom „Matematički kalendar“ i „Matematčke minijature“. Posle dodele nagrada, održava se Kolokvijum iz diskretne matematike, koji je posvećen nedavno preminulom profesoru PMF-a, Ratku Tošiću.
            Sledeće nedelje, u ponedeljak, 21. novembra, održava se jedinstven Logičko-algebarsko-diskretan susret na Fakultetu tehničkih nauka.
            U utorak je sajam studentske prakse pod nazivom „Matematika za preduzeća - preduzeća za matematičare“, gde će gosti biti iz OTP Osiguranja, ProCredit banke i Synechrona predstaviti razne mogućnosti koje njihove firme nude studentima primenjene matematike.
            U utorak uveče u kafiću Bezza se po treći put organizuje veoma posećen Pub kviz KvizoMath. Prijave za ekipe idu preko Facebooka kafića Bezza, broj ekipa je ograničen, pa ko želi da učestvuje, treba da požuri.
            U petak dolazi gost iz Zagreba koji će u Ogranku SANU u Novom Sadu održati predavanje na temu Matematika i muzika.
            Manifestacija se završava u subotu, 26. novembra, akreditovanim Novosadskim matematičkim seminarom za profesore matematike. Zbog velikog interesovanja, otvorene su dve grupe, ali i tu je broj mesta ograničen.
            Pristup svim dogadjajima, sem poslednjeg dana, je slobodan i besplatan!
            Sve dodatne informacije se mogu naći na sajtu Društva matematičara Novog Sada www.dmns.edu.rs.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com