Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Imamo još mnogo da radimo na digitalnoj transformaciji u sektoru turizma

  • PDF

            Pravci i rezultati delovanja poslovnih ljudi najbolji su pokazatelj njihovog profesionalnog postignuća i u krajnjoj instanci, uspeha. Biti nasmejan, prirodan i tih, za S. Jesenjina je najveća umetnost. Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine je sve to osim što zna da bude glasan u odbrani svojih stavova.

            - Godina 2022. biće upamćena kao izuzetno uspešna, dinamična i puna pozitivnih utisaka. Počela je zapaženim nastupom Srbije u okviru Srpskog paviljona na Expo 2022 Dubai, koji je posetilo milion i dvesta hiljada ljudi. Nastupom 190 zemalja sveta, od kojih sam 70% i sam ispratio, shvatio sam da imamo još mnogo da radimo na digitalnoj transformaciji u sektoru turizma - izjavio je Branislav Mamić.
            PKV i sektor Usluga nastupali su na sajmovima turizma u Budimpešti, Beogradu, Bratislavi, imali priliku da budu deo Sveafričkog ekonomskog foruma u Tunisu. Gospodin Mamić i dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, pred 1.000 učesnika maksimalno su iskoristili šansu da, svaki iz svog ugla, predstave našu zemlju.
            Aktivnosti promocije i podrške nastavljeni su na svim regionalnim sajmovima, u Crnoj Gori, Trebinju, Banja Luci, da bi početkom maja, u Tel Avivu, gospodin Mamić, sa TO Beograda, tamošnjim turoperaterima predstavio globalnu ponudu turističke Vojvodine.
            U PKV je po 30. put dodeljeno priznanje „Kapija uspeha“, kao podstrek daljem razvoju i postizanjau visokih standarda ukupne turističke ponude Vojvodine. Učešćem u formiranju Turističkog samita Vojvodine, mestu podsticanja odgovornog turizma, kroz razgovore, saradnju i dr., koji je u svom prvom izdanju okupio preko 250 turističkih poslenika i drugih vezanih za turističku privredu sekretar je izrazio lično zadovoljstvo.
            U okviru sektora Usluga tokom godine je održano više desetina predavanja: o uvođenju Zakona o arhivskoj građi, Zakona o elektronskom fakturisanju, bavilo se temom carinskih uslova, posebno transportom opasnih roba i nedostatkom adekvatnih tehničkih sredstava, usklađenih sa propisima EU. U tom smislu, svojim angažovanjem PKV uspela je da izmeni i zakonski akt, da vozila koja prevoze specijalni teret imaju prvenstvo prolaza na granici čime je olakšana komunikacija sa dobavljačima, smanjeni rizici od akcidenata.
            Održano je niz konferencija povodom osiguranja i bankarskih poslova, funkcionisanja privatnih penzionih fondova, Svetskog dana turizma... U fokusu je bilo i žensko preduzetništvo, a 18. novembra na Sajmu turizma u Novom Sadu, na tu temu održana je uspešna konferencija u saradnji sa Udruženjem „Biznis na štiklama“, što je za posledicu imalo održavanje prve od devet predviđenih radionica za obuku žena.
            - Smatram da se nismo dovoljno bavili temom kreativih industrija, koje u svetu imaju veliki zamah i ostvaruju ozbiljan profit, te se nadam da smo konferencijom na kraju ove godine, sa uglednim gostima, to i ispravili - zaključio je Branislav Mamić.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com