Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Dobrodošli na Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

            Poštovani, pred Vama stoji novi izazov. Morate izvršiti novi izbor od koga će zavisiti kako ćete uložiti svoje vreme i kojim ćete se poslom baviti u budućnosti. Izborom ovog Fakulteta, opredeljujete se za napornu karijeru u kojoj svaki dan morate biti na visini zadatka, jer u poslu usluživanja drugih, samo je odlično obavljen posao dovoljno dobar. Vi birate da budete izuzetni, vrhunski profesionalci - iz dana u dan, u svakom mementu, na svakom mestu i bez izgovora! Ako ste spremni da nam se pridružite i prihvatite sve ove izazove budite uvereni da ste nam već puno rekli o sebi - reči su dobrodošlice, prof. dr Draga Cvijanovića, dekana Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, najmlađeg člana Univerziteta u Kragujevcu, kojima na iskren i roditeljski način dočekuje brucoše, buduće diplomce odgovornog i nimalo jednostavnog zanimanja.

            Ovaj Fakultet s pravom nosi naziv - Kuća srpskog hotelijestva i turizma. Smešten je u raskošnom okruženju turističkog centra, najlepše i najveće banje na teritoriji Republike Srbije, čiji je turistički razvoj započeo 1868., radom Osnivačkog društva, najstarije turističke organizacije na Balkanu. Pored stručnih znanja, ovaj Fakultet nudi iskustvo delovanja u domenu turizma i njegove najznačajnije komponente - ugostiteljstva, duže od veka i po. U ovom najvećem banjskom lečilištu u Srbiji, tokom cele godine odvija se dinamičan i raznovrsan kulturno-zabavni život, dok brojni sportski objekti i tereni pružaju odlične uslove kako za rekreaciju, tako i pripremu vrhunskih sportista i sportskih ekipa.
            Kako bi pomogli u donošenju ispravne odluke upisa na Fakultet u Vrnjačkoj Banji, za sve maturante i njihove roditelje organizuju se „Dani otvorenih vrata“, koji podrazumevaju obilazak Fakulteta svake srede od 12 - 15:00, upoznavanje sa predstavnicima studentske službe, studentskom organizacijom, razgovar sa profesorima i asistentima i dobijanje neophodnih infromacija oko upisa i studiranja.
            Na Fakultetu se realizuju akreditovani studijski programi na sva tri nivoa akademskih studija: osnovnom, master i doktorskim. Studijski program osnovnih akademskih studija HOTELIJERSTVO i TURIZAM tokom četiri godine na kvalitetan, fleksibilan i efikasan način obrazuje studente za zvanje DIPLOMIRANI MENADŽER. Osim što omogućava brzo zapošljavanje, ovaj obrazovni profil osposobljava nastavak studija na master i doktorskim studijama iz oblasti hotelijestva i turizma. Osnovni studijski program - GASTRONOMSKI MENADŽMENT, takođe u trajanju četiri godine, nastao je kao odgovor na savremene svetske trendove u oblasti gastronomije i globalizacije problema ishrane, što za rezultat ima uvođenje brojnih zdravstveno-bezbednosnih, tehnoloških, nutricionističkih i drugih standarda, a u cilju razvoja gastronomije kao značajnog segmenta turističke delatnosti. Kompetencije diplomiranih studenata ovog studijskog programa omogućavaju obavljanja širokog spektra poslovnih aktivnosti u hotelsko-turističkim i ugostiteljskim objektima, banjsko-klimatskim lečilištima, specijalnim bolnicama, wellness&spa centrima u zemlji i inostranstvu, kao i nastavak studija. Master akademske studije MENADŽMENT U TURIZMU i HOTELIJERSTVU, kao i master akademske studije ZDRAVSTVENI TURIZAM su studijski programi u trajanju od godinu dana, kojima se stiče zvanje MASTER MENADŽER. Doktorske studije MENADŽMENT U HOTELIJERSTVU i TURIZMU u trajanju od tri godine, stiče se zvanje DOKTOR NAUKA - MENADŽMENT i BIZNIS.
            Pravo upisa na Fakultet imaju kandidati koji su završili srednju škou u trajanju od četiri godine. Rangiranje prijavljenih kandidata vrši se na osnovu zbira bodova ostvarenog uspeha u srednjoj školi i rezultata prijemnog ispita.
            Stručna praksa daje mogućnost studentima da još za vreme studija steknu dodatne veštine i praktično znanje, koje će im osigurati brži i lakši put do zaposlenja. Pod sloganom „PRAKSOM DO ZAPOSLENJA“, Fakultet na osnovu potpisanih ugovora o saradnji sa poznatim hotelskim lancima u zemlji i inostranstvu, turističkim agencijaam i organizacijama, omogućava studentima veliki izbor različitih segmenata u okviru hotelsko-turističke industrije, u kojima mogu obavljati praktičnu nastavu i zaposle se.
            Kada je reč o međunarodnoj saradnji, Fakultet je potpisao sporazume o akademskoj saradnjuu sa: Faculty of Social and Cultural Service and Tourism, Stavropol State Agrarian University; Department of Culture and Tourism Management, Constantine the Philosopher University in Nitra; MTS Montenegro Tourism School; College of Tourism and Management Konjic; Faculty of Economics and Management, Slobomir P University.
            Prepoznajući globalna turistička kretanja, tri godine unazad, Fakultet organizuje kurs kineskog jezika, kako bi svojim studentima dao prednost prilikom zapošljavanja. Za 40 studenata Fakulteta iz drugih mesta Srbije, Dom studenata obezbeđuje smeštaj, dok materijalne troškove snosi nadležno ministarstvo. Zaštitu svojih prava i interesa studenti ostvaruju kroz Studentski parlament, kao i promociju Fakulteta učešćem na manifestacijama, sajmovima, kao i dobrim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com