Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Radaljac Company d. o. o.: Imidž izgrađen kvalitetom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Jedan od pravih bisera na niski zanatskih proizvoda koji su Lozničani posvojili kao vrhunski proizvod je pekara, poslastičarnica, restoran „Perla“, Radaljac Company d. o. o., koja je kvalitetom svojih proizvoda postavila visoke standarde u ovoj delatnosti.

            Kompanija je izrasla iz male zanatske radnje pekarskih proizvoda, koja je negovala tradiciju dobrog domaćeg hleba za svoje sugrađane, koju je 1987. pokrenuo bračni par Radaljac. Vrlo brzo oni šire proizvodnju i otvaraju nove objekte koji prerastaju manufakturu i ime, nastavljajući poslovanje pod brendom Radaljac Company d. o. o.
            U ovom trenutku ova firma ima četiri pekare, dva ugostiteljska objekta, tri ogranka, u centru Loznice (Perla I) i Banje Koviljače (Perla II) i Svečanu salu, uz koju je i centralna kuhinja (Perla III), na adresi Republike Srpske bb. Istovremeno, ova kompanija paralelno razvija tri proizvodne linije: hleb i pecivo, poslastičarski, kao i kuvarski program. Obim ovog posla zahteva 50 - 70 stalno zaposlenih radnika.
            - Radimo zdravo i poslujemo dobro. Trudimo se da svi naši proizvodi budu vrhunskog kvaliteta, što nam je do sada polazilo za rukom, a da je to tako sugrađani svakodnevno vrednuju naš rad i nagrađuju svojim dolascima - kaže Zorica Vasković, pravnik, koja punih 27 godina vodi administraciju ove kompanije osećajući se deo nje. I ne samo ona. Veliki broj zaposlenih veran je ovoj firmi dvadeset i više godina. Neke od njih, Milenko Radaljac, prvi čovek kompanije, „uzimao“ je iz svake generacije po dvoje učenika srednje stručne škole, koji su se na praksi pokazali kao najbolji, sve dok pekarski smer nije ugašen. Neki od njih i danas ovde rade.
            Brend pekarskog programa je Loznički hleb, poseban po receptu nasleđenom od oca današnjeg vlasnika Milenka Radaljca, takođe pekara, od kojeg je i sam „krao“ zanat, a danas donosi i ostvaruje nove ideje koje prate ostali radnici. Osim sastojaka koji se čuvaju kao porodična tajna, Loznički hleb se proizvodi na bazi tradicioanlnih tehnologija, težine 400 g bez aditiva, sa vitaminom C.
            Brend poslatičarskog programa je Perla torta, čiji original možete probati samo u „Perla“ poslastičarnicama i nigde više. Uz Perla u ponudi su i druge vrste torti, u standardnoj ponudi ili po narudžbini, a pored komadnih u ponudi su i sitni kolači „na meru”, kao i štrudle od suvih šljiva, maka, kajsija, višanja, jabuka… I zanatskom sladeledu od italijanskih sirovina i domaćeg mleka i voća sa prelivima.
            Kuvarski program tipa ekspres restorana sledio je razvoj firme sa motivom da pruži što više, i na tržište plasira od jutarnjih, preko dnevnih do večernjih potreba za ukusnim zalogajima. Ovaj korak doživeo je topao prijem jer sem ponude velikog broja različitih ukusnih kuvanih jela, roštilja, salata, organizovan je po principu samoposluživanja.
            Iako još uvek mnogo toga drži pod kontrolom, gospodin Milenko Radaljac sve više ovaj, s pravom nazvan porodični biznis, prenosi na svoje sinove. Stariji Filip Radaljac vodi ugostiteljski objekat - Svečanu salu koja radi 24/7. Kapaciteta 600 sedećih mesta velika sala sa galerijom idealna je za razne proslave i obeležavanja, sa mogućnošću pregrađivanja za manji broj gostiju i intimniju atmosferu. Mlađem sinu poveren je objekat u Jovana Cvijića bb na lozničkom Šetalištu, zasnovanom na slatkišima, desertima i kuvanom programu na bazi švedskog stola, dok su svi članovi ove porodice angažovani u objektu u turističkoj Banji Koviljači.
            Sigurno da je jedan od faktora dugovečnosti Radaljac Company vrhunsko majstorstvo zaposlenih, pre svega njenih vlasnika, koji se oslanjaju jedan na drugog, ali i osluškivanje tražnje periodično sklone trendovima. Danas se više ne proizvodi industrijski hleb jer su na ceni tradicionalni hlebovi, a i asortiman peciva se stalno preispituje i menja. Samo oni, verni svom zanatu, uspevaju da se održe. Jer to znaju, vole i u tome se slažu.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com