Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

ZRENJANIN DOMAĆIN SLAVNIM VINARIMA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća
Banatski festival vina biće održan 20. maja u Gradskoj bašti
U zrenjaninskoj Gradskoj bašti, verovatno najlepšem urbanom ambijentu u tom gradu, 20. maja biće održan četvrti Banatski festival vina. Događaj se po prvi put odvija u ovako elegantnom okruženju, u kome će svoja vina predstaviti više od 50 vinarija, a gosti će uživati i u vinima i u razgovorima sa ljudima koji su ih stvorili.
Uz dobru hranu i bogat muzički program, ljubitelji vina moći će da degustiraju vina iz Šumadije, Srema, Župe, Banata, Subotice i ostalih vinogorja Srbije, uz goste iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije, među kojima su i neka slavna imena, prave zvezde regionalne, ali i svetske vinske scene.
U šardoneima, kaberneima, grašcima, vrancima, tamjanikama, malvazijama, prokupcima i drugim izvanrednim vinima iz naše zemlje i celog regiona moći će da se uživa od 15 do 21 čas.
Vinski festivali nezamislivi su bez hrane, a ovo pogotovo važi za Banat: pored vina, posetioce čeka i selekcija autentičnih zalogaja sa geografskim poreklom u okviru manifestacije 23. Banatske vredne ruke koja se održava u okviru pratećeg programa Festivala. U okviru festivala biće proglašeni i pobednici izbora za najbolja vina Banata u organizaciji lokalnog Kluba vina iz Zrenjanina. Čaše za degustaciju iznajmljivaće se na samom ulazu na Festival.
Banatski festival vina je, kažu u Zrenjaninu, odgovor na sve veće zahteve publike kada je u pitanju vinska i gastronomska kultura:
- Zrenjanin je grad sa rastućom vinskom kulturom, sve boljom ponudom na vinskim kartama u ugostieljskim objektima u gradu i publikom koja postaje sve zahtevnija. Razvoj turizma u gradu oslanja se dobrim delom na etno kuće, salaše i restorane svih profila, i to je razlog zašto je pokrenuta ova manifestacija - ističe Sanja Kostić Petrović, direktorka Turističke organizacije Grada Zrenjanina.
Organizatori manifestacije su Grad Zrenjanin, Turistička organizacija i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino. Prijatelj manifestacije je kompanija Mlekoprodukt.
 
Izvor: http://www.vinoifino.rs/ 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com