Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

PMF-ovci dobitnici Pupinove nagrade

  • PDF

            Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske. Dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske.

             Nagrada se dodeljuje za diplomske, master, magistarske i druge naučne radove studenata redovnih studija u prethodnom trogodišnjem periodu koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodno-matematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik.
            Pravo učestvovanja imaju studenti svih univerziteta sa srpskog govornog područja na osnovu predloga nadležne katedre, nastavno-naučnog veća ili drugog odgovarajućeg organa fakulteta. Pravo predlaganja imaju i članovi ocenjivačke komisije. Za „Pupinovu nagradu Matice srpske" za 2023. godinu konkurisalo je 18 studentskih radova sa univerziteta u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.
            Ove godine, prvu nagradu - „Pupinovu nagradu Matice srpske"  dobio je Vidak Raičević, student doktorskih studija Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine.
            Drugu nagradu dobio je Slađan Jelić, trenutno asistent-master na Fakultetu tehničkih nauka, za master rad odbranjen na Departmanu za fiziku PMF-a.
            Treća nagrada pripala je Milici Stevanović, istraživaču-pripravniku, za master rad na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com