Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

ODRŽANA MANIFESTACIJA„CIKLOBAČ 9

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Turistička organizacija opštine Bač, organizovala je u nedelju, 25.06.2023. manifestaciju „CikloBač 9“, koja svake godine okuplja veliki broj učesnika, zaljubljenika u dvotočkaše. Svi prisutni su u 10.00 časova startovali sa srednjovekovne Tvrđave u Baču. Ukupno njih 154 različitih uzrasta krenulo je u ciklo avanturu. Prolazeći pored najznačajnijih kulturno istorijskih lokaliteta ruta duga 15 km ih je vodila preko Malog Bača i Vajske do jezera „Provala“, gde su imali kratko osveženje i pauzu, dok su u ceremonijalnom delu manifestacije organizatori dodelili priznanja u raličitim kategorijama.

            Pehare za najmlađeg učesnika osvojilo je četvoro mališana, a to su Rastko Ćulibrk, Tara Balaban, Matijas Miličević i Luka Radojčić koji su imali samo četiri godine, dok je gospodin Vladan Bojivić je sa svojih 71 godinu proglašen za najstarijeg učesnika. Pehar za počasnog učesnika dobio je mališan Marko Klecin.
            Ovogodišnji „CikloBač 9“, je sem individualaca, privukao i biciklističke klubove pa su tako pehare dobili predstavnici klubova: „Biciklisti Inđija“, „Rekreacija biciklom Subotica“, „Jugo Cikling kampanja Beograd“, „ Kotrljaneri“ Osjek, „Poželi želju Palić“, Pedaliranje“ Sremska Mitrovica, „ Biciklistički klb Vojvodine“, „Pirati“ Bačka Palanka, Trijatlon klub „Dinamik“, „Biciklistička inicijatina „ i „Biciklisti“ iz Sremske Mitrovice.    Pehar za inostrani biciklistički klub dodeljen je „Kotrljanerima iz Osjeka, a koji su u velikom broju došli iz Republike Hrvatske.
            Dugogodišnji saradnik, gospodin Zoran Zivlak, dobio je pehar za svetskog biciklističkog putnika i tom prilikom je sa učesnicima manifestacije najavio novo putovanje, podsetio na brojne avanture i doživljaje iz celog sveta ali i podelio najmlađim učesnicima progodne poklone.
            Priznanje za dugogodišnju uspešnu saradnju otišlo je u ruke Zorana Bjelotomića iz Bača. Turistička organizacija je dodeljivanjem pehara Javnom komunalnom preduzeću „Tvrđava“ Bač i restoranu „Bački Dvor“ izrazila neizmernu zahvalnost na podršci i saradnji, koja je doprinela kvalitetnoj realizaciji ove manifestacije. Jedan deo učesnika je nakon pristizanja u Vajsku završio svoje učešće, dok su oni uporniji nastavili dalje preko Bođana, nasipom do Bačkog Novog Sela u ukupnoj dužini od 40 km, gde je organizovan zajednički ručak u prostorijama Mesne zajdenice Bačkog Novog Sela.
            Na ovogodišnjoj manifestaciji organizatori su ugostili učesnike iz opštine Bač, Sremske Mitrovice, Subotice, Bačke Palanke, Inđije, Sombora, Novog Sada,Odžaka, Bačkog Petrovca, Šida kao i iz Republike Hrvatske, te još jedanput pokazali da rekreativna vožnja biciklom zauzima vrh lestvice sportskih disciplina i privlači sve veću pažnju javnosti.

Darko Vojnović
direktor TOO Bač

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com