Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Dizajneri novog doba

  • PDF

            Na početku svega bila je ideja. Bez ideje nema ničeg novog. Ona je svojevrsni motor misli, podsticaj na delovanje. Reprezentacija mašte i pamćenja, naša unutrašnja predstava o spoljnom svetu i vizija njegovog preoblikovanja.

            Kreativna priroda mišljenja je izražena upravo u ideji, koja se u procesu stvaranja pretvara u akciju, a stvaralaštvo, ne nužno filozofska kategorija, ispoljava kroz kulturu, umetnost, nauku, sve više kroz realnost, svakodnevnu u kojoj živimo tragajući za nečim boljim. Po svom unutrašnjem određenju, čoveku je dato da bude stvaralac i krotitelj prirode, koliko mu ona to dozvoljava. Vreme kada je svojim nesmislom života, rada, postojanja, čovek najviše ugrozio sopstvenu prirodu je vreme sadašnje. Apsurdno ili ne, u trenutku pisanja novih stranica „stare“ civilizacije, izdvojila se „galerija likova“ veličanstvenih zamisli i vizija koje menjajući svoje živote, u koncentričnim krugovima utiču na promenu svesti ljudi.
            Posebni u svakom smislu, otvoreni i nesebični u podeli svega što znaju i umeju, spremni su da svoje ideje ustupe i ugrade u neke šire promisli. U toj galeriji su svi oni koji su hrabro skinuli „maske“, ako su ih ikada i imali, i govore otvoreno, na osnovu manifestacije sopstvenog iskustva - istinu.
            Preduzetnici, vinari, performeri, posvećenici onom što rade, uvek su bili tema revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE, koja nakon više od decenije rada nalazi nove portrete za svoju već zavidnu galeriju, podržavajući i mlade i veterane u toj bespoštednoj trci opstanka na aktivnoj sceni delanja. Nema lepšeg od upoznavanja tih ljudi i ponovnih susreta. Sa njima rastu i priče i svi oni koji ih čitaju, jer niko ne može ostati imun na ideje dobra, ljubavi, mudrosti, lepote..., po Platonu nedostižne, u galeriji TOPSRBIJE, na domak savršenstva.

Mihailo Berček, glavni i odgovorni urednik revije
TOPSRBIJA - NAJBOLJE IZ SRBIJE

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com