Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Dragana Zorić: TOO Stara Pazova u niskom startu za predstojeća događaje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            - Za svaku od 60 manifestacija u Staroj Pazovi, od kojih je 12 od posebnog značaja za opštinu, TOO Stara Pazova ima podršku opštine i lokalne samouprave. Naš zadatak je da izdvojimo događaje različitog karaktera, važne za našu društvenu zajednicu i da ih pravilno rasporedimo po devet naseljenih mesta, kao i da im pružimo logističku podršku i promovišemo na adekvatan način - ističe Dragana Zorić, direktorka TOO Stara Pazova.

            Vođena zajedničkim ciljem, a na dobrobit cele zajednice, nastala je i krunska manifestacija „Gastro Srem“ koja objedinjuje sve događaje sa teritorije opštine, od tamburaša, folklora do tradicije predstavljene na savremen način, u jednu veliku feštu kao zbir brenodova prepoznatljivih, tipičnih za ovo područje. U susret VI Gastro Sremu, važno je znati da je manifestacija od ove godine trodnevna, da će trajati od 01 - 03. septembra, a da će treći dan biti posvećen porodici, nedeljnom ručku - supe, sosa i mesa, sa programom od 15:00 - 21:00 sat,  prilagođenom deci.
            Povod za razgovor sa Draganom Zorić, bio je III Festival zanatskog piva na Platou ispred Kulturnog centra u Novoj Pazovi, koji je okupio 15 mikro, malih pivara, proizvođača zanatskog piva iz cele Srbije, i 60 različitih brendova piva, od kojih su neka i premijerna, uz bogat muzički program, kolaž osam različitih bendova i DJ-eva, kako bi se festivalska atmosfera što više približila ljubiteljima kvalitetnog piva i njihovom stilu života.
            Organizatori Festivala zanatskog piva, uz TOO Stara Pazova i ovoga puta bila je Agencija BIN Marketing iz Novog Sada, jer pobednički tim se ne menja.
            - Treba biti obazriv sa zanatskim pivom i uživati u svakom gutljaju, jer je to pravo malo blago koje pivari s ljubavlju „kuvaju“ želeći da nam ponude neki nov doživljaj. TOO i opština smo im zahvalni što dolaze da nam prezentuju svoj rad, svoje ideje ugrađene u savršeno izbalansiranim ukusima, postižući visok kvalitet finalnog proizvoda. Drago mi je da nas naš osećaj Nove Pazove kao pravog mesta za ovaj pivski doživalj ni ovoga puta nije izneverio. Spoj pivskog i muzičkog programa, oba pažljivo birana, postigao je odgovarajuću atmosferu, te je publike, prve, kišne, i druge, prijatne letnje večeri bilo više nego što smo očekivali. Zato smo se potrudili da kao Sremci, poznati kao dobri domaćini, naše goste dočekamo ukusnim specijalitetima, koji se slažu uz pivo, kako bi identitet pivske kulture u potpunosti bio ispoštovan - rekla je Dragana Zorić, napomenuvši da opština Stara Pazova nema problem sa privredom i velikim investitorima, te baš zato mali proizvođači ne mogu da dođu do izražaja i TOO na ovaj način pokušava da im pomogne da predstave svoje proizvode i dalje rade na izgradnji svojih brendova.
            Treba podsetiti, da je ova opština još pre pet godina, kao jedna od prvih, u okviru Dana opštine u Staroj Pazovi, organizovala Festival kraft piva. Iako je postigao uspeh, kojim su i izlagači i publika bili zadovoljni, ipak je odlučeno da bude „preseljen“ u Novu Pazovu, jer je procenjeno da je novopazovačka publika bliža takvoj vrsti izazova.
            Plan TOO Stara Pazova je da u narednom periodu ovaj festival prevede u pivsko-muzički događaj, radi promcije lokalnih brendova, koji će uz nastupe svojih uzora,  afirmisanih muzičara, dobiti podsticaj da još više rade i napreduju, a da se primat pivskog festivala ne umanji.
            Na pitanje da li i koliko manifestacije doprinose broju posetilaca opštine Stara Pazova, naša sagovornica je odgovorila:
            - Opština Stara Pazova nema toliko velike festivale koji bi se u osetnoj meri odrazili na oblast turizma. Međutim, ne mali broj izlagača, učesnika i gostiju, traže prenoćište. Uporedo sa rastom tražnje za prenoćištem, raste i svest naših žitelja, kojima turizam nije primarna delatnost, da višak svojih smeštajnih kapaciteta privedu turističkoj nameni. Upornim dugogodišnjim radom TOO na terenu i u direktnom kontaktu sa ljudima, učinili smo da je broj ležaja u domaćoj radinosti u porastu. Tome je doprineo Zakon o turizmu koji dozvoljava da fizičko lice može da kategoriše do 30 ležaja, i u tom pravcu se intenzivno radi. Sigurna sam da će predstojeći prestižan svetski događaj - EXPO 2027 u Suričinu, imati odjek u celoj Srbiji, a Stara Pazova, samo 35 km udaljena od epicentra zbivanja, već je počela pripreme rešena da maksimalno iskoristi pruženu priliku.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com