Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Garancijski fond Vojvodine snažan, siguran i pouzdan partner

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Garancijski fond AP Vojvodine i Turistička organizacija Vojvodine obeležili su u četvrtak, 12. oktobra 2023. godine u Kongresnom centru Master hale Novosadskog sajma u Novom Sadu dve decenije uspešnog poslovanja pod sloganom „20 GODINA GARANTOVANI USPEH“. Događaj je održan uz prisustvo brojnih zvanica. Ovaj značajan jubilej bio je prilika da se sublimira postignuto, izrazi zahvalnost partnerima i institucijama i da se najave dalji koraci u poslovanju. Obraćajući se prisutnim zvanicama, Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda Vojvodine je rekao:

    - Uvaženi predsedniče Pokrajinske vlade gospodine Miroviću. Uvaženi predstavnici republičkih, pokrajinskih i lokalnih institucija, kolege, saradnici, dragi prijatelji, dame i gospodo, želeo bih da Vas pozdravim u ime Garancijskog fonda APV i u svoje lično ime. Danas obeležavamo značajan jubilej -20 godina od osnivanja Garancijskog fonda AP Vojvodine.  Fond je osnovan 2003. godine odlukom Skupštine AP Vojvodine, po ugledu na uspešne finansijske institucije u Evropi a sa željom da poljoprivrednicima i privrednicima olakša poslovanje i pristup finansijskom tržištu.
    Ono što je tada bila želja, dve decenije kasnije, postalo je deo naše svakodnevice.
    Pružajući ruku svima kojima je bila potrebna pomoć u poslovanju, postali smo snažan, siguran i pouzdan partner brojnim privrednicima, poljoprivrednicima, damama koje odluče da se bave preduzetništvom i početnicima u biznisu, koji, zahvaljujući garancijama koje izdajemo, lakše i po mnogo povoljnijim uslovima, dolaze do kredita kod poslovnih banaka. Poslednjih godina, kada smo svi svedoci nepovoljnih uslova na finansijskom tržištu prilikom zaduživanja, misija Garancijskog fonda dolazi do punog izražaja.  
    Naša prva garantna linija bila je za kupovinu poljoprivredne mehanizacije. Međutim, prateći potrebe tržišta i privrednu politiku Pokrajinske vlade, kontinuiranim radom na uvođenju novih linija, danas su našim garancijama pokrivene sve oblasti privrede. Sa ponosom možemo da kažemo da smo za ovih 20 godina izdali oko 1800 garancija čija je vrednost blizu 80 miliona evra, a u periodu od 2016. godine  garantni potencijal fonda je značajno uvećan zahvaljujući kordiniranim i usklađenim odlukama Pokrajinske vlade i Fonda.
    Na polju međunarodne saradnje treba istaći da je Fond punopravni član Asocijacije Garancijskih fondova Evrope, gde je ostvaren veliki broj kontakata, a u poređenju sa standardima poslovanja Evropskih fondova, NPL, odnosno loši plasmani su svedeni na procentualni minimum.
    Svako poljoprivredno gazdinstvo ili preduzeće, koje je uz pomoć naše garancije realizovalo neku investiciju, deo je naše velike, uspešne porodice, ali i kockica u mozaiku privredno snažne Vojvodine i Srbije. Svaka kupljena poljoprivredna mašina, podignut silos, svaki zaposlen mladi čovek ili preduzetnik koji je pokrenuo sopstveni posao, za nas je novi uspeh i vetar u leđa da ovim putem nastavimo da koračamo još snažnije i odlučnije. Zbog toga na ovome nećemo stati, već ćemo i ubuduće raditi na otvaranju novih mogućnosti za pomoć i podršku vojvođanskoj privredi i poljoprivredi.
    Još jednom se zahvaljujem svima koji ste sa nama, ne samo večeras, nego i prethodne dve decenije - izjavio je gospodin Đorđe Raković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com