Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Zlatni i srebrni “Kofer slova” pripali Zrenjaninu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

            Međunarodni festival turističkih pubikacija „Kofer slova“, 19. po redu, održan je u petak 13. oktobra i subotu, 14. oktobra u gradu Kruševcu, sa ciljem promocije opština, gradova, regija i ustanova, koje se trude da celokupnu bogatu ponudu upakuju u turističku publikaciju i na taj način prikažu svu lepotu i autentičnost krajeva iz kojih dolaze.

            Festival koji se organizuje i povodom Dana Oslobođenja Grada Kruševca u II Svetskom ratu i dana Oslobođenja Grada Kruševca u I Svetskom ratu, svečano je otvorio zamenik gradonačelnice grada Kruševca Aleksandar Jovanović i rekao:
            - Veliko zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ime Grada Kruševca, kao i u svoje lično ime. Ovaj festival vredi i nešto je najlepše što se dešava u oblasti turizma u našem gradu, to pokazuje i činjenica da on uspešno traje već 19 godina, zato je i svrstan kao jedan od bitnih događaja vezan za Dan Oslobođenja našeg Grada Kruševca.Na festivalu je učestvovalo više od 40 Turističkih organizacija iz Srbije i Republike Srpske, a takmičile su se u 11 različitih kategorija: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, monografija gradova i opština, dopunski promotivni materijal (kese, blokovi, fascikle, bedževi, kačketi, i sl.), najorginalniji suvenir, najlepša turistička razglednica, turistička mapa, najoriginalnija turistička publikacija, audio-video publikacija, najbolji sajt.
            Кriterijumi za dodelu nagrade za sve kategorije: promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije, kvalitet, originalnost i izvornost sadržaja, originalnost, odnosno kreativnost fotografija, kvalitet štampe.
            Turistička organizacija grada Zrenjanina osvojila je “zlatni kofer”, odnosno prvo mestu u kategoriji “turistička mapa” i “srebrni kofer” u kategoriji “najbolji sajt”.

Sanja Petrović,
v.d. direktora Turistička organizacija grada Zrenjanina

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com