Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Srbija među najboljim destinacijama po izboru „Lonely Planet“

  • PDF

            Jedan od vodećih veb portala za putovanja „Lonely Planet“ za svoj jubilej, 50 godina postojanja, objavio je listu 50 najboljih svetskih destinacija za putovanja u 5 kategorija, a svoje mesto među najboljih 10 regija koje treba posetiti u narednoj godini zauzela je i Srbija, uvrstivši je u „Best in Travel 2024“ sa programom „Western Balkans’ Trans Dinarica Cycling Route“.

            Nova biciklistička ruta, koja počinje u Sloveniji i završava se u Srbiji, proteže se kroz 2000 kilometara nezaboravne avanture. Biciklisti će prateći novu mapu moći da se provozaju stazama koje vode kroz krševite planinske predele, uz kristalne reke, obilazeći nacionalne parkove, pronaći kulturne stanice, Unesko lokacije i druge zanimljivosti na tom putu, a sve uz osvrt na održivi turizam regiona.
            Za Srbiju je značajno, kako staza ne vodi kroz velike gradove već ruralne predele, da će lokalne zajednice na tom putu imati najviše koristi od ovog projekta. Na mapi će se naći lokalni pansionski smeštaj i veza sa lokalnim biciklističkim vodičima koji će deliti znanje o stanju na putevima.
            U planu je tokom naredne godine i obeležavanje same rute adekvatnom signalizacijom.


Predrag Stanić - Marketing i odnosi sa javnošću
Turistička organizacija Srbije

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com