Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Od gastronomije do alhemije - Čarda Aqua Doria

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Mesta za predah i dobro raspoloženje, mogu biti planinske kuće, šumske staze, ali i prijatne niše nekog restorana, u koji se dolazi zbog omiljenih delicija. Često je ambijent i ljubaznost onih koji vas dočekaju i na isti način ispraćaju, presudan tas na vagi vaše odluke.

    Čarda Aqua Doria poštovanjem striktnih opšte prihvaćenih principa profesije, konstantnošću u svim segmentima rada i odnosa sa gostima, potvrđuje se kao jedno od mesta sa epitetom poželjenih. Menadžent ovog restorana je otišao i korak dalje, priređivanjem manifestacija restoranskog tipa, još uvek ne tako čestih na našim prostorima, proširivši svoje utemeljene aktivnosti novim iskušenjima, udovoljavajući pre svega svojoj stalnoj publici, priredio doživljaj više.
    „Svinjokolj na čardi“ ove godine održan u nedelju, 26. novembra, dva dana pre početka božićnog posta, postao je tradicionalan događaj, kao najava zimskim aktivnosti vezanih za vojvođanska sela.
    - Ovaj naš svinjokolj je prikaz istog na „gradski“ način sa menijem maksimalno usklađenim sa najavljenom temom za taj dan. Na ovaj način obeležavamo još jednu uspešnu poslovnu godinu. Ove godine izvršili smo izvesne adaptacije enterijera i dodatno ga „utoplili“ sa par detalja, poput kamina, drvenih obloga, novog poda, firangi, te smo iskoristili ovu priliku da ga predstavimo javnosti. Na kraju smo bili iznenađeni, većom nego ikad posetom naših stalnih, kao i izuzetno velikim brojem novih gostiju, uglavnom predstavnika raznih kompanija, što mi je bilo jako drago - istakao je Vladimir Baštovanov, menadžer Čarde Aqua Doria.
    Više nego ranijih godina primećena je i prisutnost najmlađih, koji su se zabavljali na novopostavljenom dečjem igralištu.
    U duhu svinjokolja bili su predstavljeni i specijaliteti, oni koji su u redovnoj ponudi restorana poput domaće supe od pačetine i govedine sa rezancima i mesom, dimljenih svinjskih rebara, i onih karakterističnih za svinjokolj, koji su se pripremali napolju. Tog dana dvorište je mirisalo na topljene čvarke, pečene domaće kobasice, krmenadle i vrat, samo za ovu priliku servirane u lepinji. Pored toga, na švedskom stolu našle su se salarice, krofne, punjene domaćim pekmezom, kranclice, domaće kobasice, pršut, kulen, a sve je to uz selekciju sireva.
    Doživljaj su upotpunile Vinarije „Erdevik“, „Zvonko Bogdan“, „Džervin“  i „Verus“, čiji se izbor vina već nalazi na vinskoj karti restorana. Za ljubitelje jakih alkoholnih pića, takođe su se pobrinuli potvrđeni saradnici: Premier rakije Destilerije Promont i Destilerija „Stanišić“.
    I pored zimskih temperatura, gostima uz domaće vino i domaću rakiju nije bilo hladno. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi i tamburaši, za ovu priliku ozvučeni, za sve one koji su vreme provodili napolju.
    Čoroliju ukusa, mirisa, osećanja zadovoljstva krunisale su prve pahunje ove godine, koje su ovaj, sam po sebi nesvakidašnji doživaljaj, pretvorile u bajku.      

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com