Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Izbor za najboljeg pet-friendly ugostitelja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Na svetu ima više od 470 miliona vlasničkih pasa po domaćinstvima i više od pola tog broja su turisti koji zajedno putuju sa ljubimcem. Pet-friendly filter na Booking pretraživaču je treće najviše korišćen, a globalno posluje više od 500.000 objekata registrovanih za goste sa kućnim ljubimcem. Pored hotela i smeštaja, sve je više i restorana, shopping centara i ostalih lokacija koje možete posetiti u pratnji psa.

    - Pet Travel Advisor upravo radi na ovoj destinacijskoj ponudi koja će objediniti sve lokacije i povezati ih standardizovanim pravilnikom poslovanja, kako bi potencijalni gosti unapred mogli istražiti cene, limite i regulative domaćina. Srbija je pet-friendly turizam sporo prepoznavala, ali smo napravili zajednički pomak prethodne dve godine. Po nekim statistikama, svako treće domaćinstvo ima ljubimca u našoj zemlji, a i turizam beleži rast tako da sve veći broj ugostitelja prepoznaje ovaj trend i želi da izađe u susret tražnji svojom ponudom - obavestila je Andrea Mladin, direktorka ,,PTA Solutions“ i osnivač projekta ,,Pet Travel Advisor“, i dodala:
    - Nakon kreiranja portala www.pettraveladvisor.com krenulo se u standardizaciju pravilnika poslovanja pet-friendly ugostitelja, sertifikaciju, opremanje ali i njihovu promociju.
Prošle godine su sav rad i istraživanje expertskog tima Pet Travel Advisor, sabrani u elaborat Standardizacija i sertifikacija pet-friendly usluga što smo ostvarili uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Ove godine je uz podršku Ministarstva za turizam i omladinu nastavljen rad na promociji pet-friendly turizma i unapređen je portal na kojem sada svaki ugostitelj može kreirati besplatno svoj Pet policy na veoma jednostavan način.
    U želji da podstaknemo što više privrednika da se registruje i definiše svoja pravila poslovanja u skladu sa standardom, napravili smo konkurs za izbor najbljeg pet-friendly ugostitelja i drugih usluga u nekoliko kategorija, prvo po izboru žirija a nakon toga se pristupilo glasanju što je otvoreno za sve građane. Biralo se od okvirno 800 kandidata koji su registrovani na sajtu.
    Održali smo i webinar na temu obuka i socijalizacije pasa i generalnih usluga i opreme koje nudi PTA, a u ponedeljak 11.12.2023. godine, u Info centru Turističke organizacije Vojvodine je održana završna ceremonija proglašenja pobednika i press konferencija.
    Nagrađeni "Najbolji pet-friendly ugostitelji 2023", po izboru stručne komisij ali i po izboru glasanja koje je bilo otvoreno za sve, su u sledećim kategorijama:
- smeštaj po izboru žirija: Srbija - Hotel Pupin, NS hotels; Ino - Hotel Splendid Spa&Resort, Montenegrostars hotel group
- smeštaj po izboru glasača: Anna pansion, Senta
- kafic/restoran: Piknik Novi Sad
- turistička lokacija: Golf City Novi Sad
- prevoz: Voz Soko
- usluga: Take me out.
Pored Pet Travel Advisor nagrade u obliku plakete, opreme za objekat i promocije na društvenim mrezama, nagrade su dodelili i partneri Nestlé Purina Srbija, Golf City, Mila Pet Fashion i PetVet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com