Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Turistička organizacija Vršac - rast broja turista i popularizacija zdravog, aktivnog i prirodnog okruženja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vršac, imala je pozitivnu poslovnu 2023. godinu i u Novoj 2024. kontinuirano nastavlja da usmerava svoj rad na dolazak velikog broja ljudi u grad pod Kulom - destinaciju veoma privlačnog i sadržajnog karaktera, koja sa svojom okolinom pruža savršen boravak svakom gostu.
            Grad Vršac iz godine u godinu beleži rast ostvarenih noćenja, pa je tako 2023. u odnosu na 2022. taj broj povećan za 6 %, dok je vreme boravka u gradu bilo 2,84 dana u proseku. Najveći broj stranih turista dolazi iz Rumunije, te je i predstojeći plan rada usmeren upravo na ovo tržište. Veliki akcenat ove godine biće stavljen na promocije u Rumuniji.

            Turistička organizacija Vršac, uveliko se priprema za nastup na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, od 22. do 25. februara. Na štandu TO Vršac u hali 4 biće predstavljena kompletna turistička ponuda, a u fokusu promotivnih aktivnosti naći će se veoma atraktivan boravak u prirodi i druženje sa porodicom, što će, veruje se, povećati i broj dana za zdrave navike koje se nude gostima.
            - Kada krenete u šetnju Vršačkim bregom iznenadiće vas veliki broj predivnih vidikovaca na stazama kroz šumu. Vršačke planine su interesantna izletničko-rekreaciona zona, koja poseduje obeležene pešačke staze, a prirodni uslovi pogodni su za bavljenje različitim ekstremnim sportovima, kao što su: paraglajding, friklajmbing, brdski biciklizam. Plan za ovu godinu je i pojačana kampanja na društvenim mrežama, posebno je zanimljivo što će svi sadržaji koji se nude rumunskom tržištu biti predstavljeni na njihovom  jeziku. Time ćemo se približiti rumunskim turistima, koji su i najbrojniji gosti, naročito na manifestacijama. Prošle godine 30.000 Rumuna posetilo je 65. Dane Berbe Grožđa. Takođe domaći, ali i strani gosti koji dolaze iz Beograda i Novog Sada, ističu blizinu i dobru saobraćajnu konekciju, koja ih opredeljuje da dođu u naš grad - istakla je Tatjana Palkovač, direktorka Turističke organizacije Vršac.
            Prema njenim rečima prednost je i veoma dobra saradnja sa kompanijom Srbija Voz.      - Prošle godine u voznim kompozicijama koje saobraćaju na relaciji Vršac - Beograd -Vršac, postavljene su reklamne objave vezane za manifestaciju Dani Berbe Grožđa. Povoljna cena povratne karte dovela je na Grožđebal veliki broj turista. Zabeležena je i rekordna prodaja voznih karata na ovoj relaciji u nedelju 17. septembra 2023. Uvođenjem vanredne vozne linije u te dane omogućili smo i velikom broju zainteresovanih medijskih kuća da prate našu manifestaciju, što je svakako doprinelo u rasprostarnjenosti i prenosu pozitivne slike i fantastične atmosfere iz našeg grada - smatra naša sagovornica, podsećajući da je Vršac oduvek spadao u red gradova sa najčistijim vazduhom, zahvaljujući čistoj industriji, bez velikih zagađivača, i sa ružom vetrova koji duvaju oko dvesta dana u godini.
            Seoski turizam u okolini Vršca se sve više razvija, radi se na unapređenju smeštajnih kapaciteta, tako što se organizuju edukacije za lokalno stanovništvo, čime im se pomaže da svoj slobodan prostor prilagode pružanju usluga noćenja turistima koji sve više traže beg u prirodu. Popularnost zdrave sredine u zelenom okruženju, bogatim kiseonikom, sve je traženije u turističkoj delatnosti.
            - Jedno takvo selo nadomak Vršca je i Šušara. Priroda i čist vazduh, kao i blizina Deliblatske peščare, Zagajičkih brda i Belocrkvanskih jezera su sasvim dovoljni razlozi za boravak u ovom selu - tvrdi gospođa Palkovač.
            Posetiocima Sajma turizma u Beogradu u februaru Turistička organizacija će predstaviti sve blagodeti zelenih oaza Vršca i okoline, kao i mogućnosti za rekreativni boravak dece u prirodi. Porodični odmor, ali i adrenalinski sportovi i dani kada se organizuju manifestacije, pružiće svakom gostu nezaboravne trenutke provedene kod vršačkih domaćina.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com