Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Igor Mirović: Vojvodina deo zajedničkog tima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

            - Danas najboljima u privredi dodeljujemo priznanja za veliki trud, rad, angažovanje, inovacije, za zaradu i dobit koju su ostvarili za svoje kompanije i zaposlene, ali i za čitavo društvo. Od privrede zavisi razvoj svih društvenih oblasti - rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade APV, i podsetio na to da je 2016. godine u Vojvodini bilo 165.000 nezaposlenih, a danas oko 80.000. Naglasio je da je budžet AP Vojvodine u 2024. godini oko milijardu evra.

            - Već smo u ovoj, ali i prošloj godini, imali 400 miliona evra kapitalnih rashoda, što znači 80 investicija koje su vredne oko četiri miliona evra pojedinačno, sa razvojem privrednih i industrijskih zona. To daje sliku Vojvodine koja je bila i biće deo velikog zajedničkog tima i poduhvata da Srbija izađe iz krize u kojoj je bila do pre sedam - osam godina, i da do kraja 2027.  utrostruči bruto društveni proizvod - istakao je Mirović.
            Predsednik je ovom prilikom izrazio veliko poštovanje za sve ljude koji su učestvovali  u privrednom i ekonomskom razvoju AP Vojvodine.
            - Domaći privrednik i domaća preduzeća, kao i u svim drugim zemljama sveta, moraju biti u prvom planu, i tome bi trebalo da budu posvećeni napori  svih  nivoa vlasti, svih organizacija i ustanova, i nacionalne i pokrajinske vlade, i privrednih komora - rekao je Igor Mirović.
            On je dodao da Privredna komora Vojvodine poslednjih godina više nego ikada nosi jedan snažan razvojni elemenat pomoći privrednicima kroz komunikaciju, zajedničke odlaske na sajmove, povezivanje, organizaciju važnih razgovora, razmenu informacija, predstavljanje vrednosti koje Vojvodine ima radi privlačenja investicija, kao i njenih potencijala na drugim tržištima..
            Nakon obraćanja, predsednim Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević najuspešnijim privrednicima na današnjoj svečanosti dodelili su godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine „Kosta Mirosavljević“ za značajna privredna ostvarenja u oblastima poljoprivrede, industrije i usluga, kao i novinarsku nagradu „Zlatno pero privrede“.
            Nagrade su uručene privredniku godine Goranu Pekezu, direktoru korporativnih poslova i komunikacija kompanije JTI za Zapadni Balkan, privrednici Nataši Silađi, vlasnici Vinarije „Alhemija“, kao i predstavnicima kompanija „Dem“ iz Kulpina, „Frueko“ i „Vega IT“ iz Novog Sada. Nagradu „Zlatno pero privrede“ dobio je novinar Radio-televizije Srbije Milan Srdić.
            U ime dobitnika obratio se suosnivač kompanije „Vega IT“ Vladan Ostojić, koji je zahvalio Pokrajinskoj vladi i Privrednoj komori Vojvodine, istakavši da su nagrade veliki podstrek, ali i obaveza i odgovornost.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com