Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe otvario visokoškolsku jedinicu u Batočini

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u petak, 09. februara 2024. godine, svečano je otvorio akreditovanu visokoškolsku jedinicu u Batočini.

            Svečano otvaranje otpočelo je presecanjem crvene vrpce i kako tradicija u obrazovanju nalaže, intoniranjem univerzitetske himne Gaudeamus igitur. Opština Batočina po prvi put dobila je visokoškolsku ustanovu koja će doprineti razvoju Opštine kroz unapređenje obrazovnih mogućnosti mladih. Značaj otvaranja visokoškolske jedinice Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe istakao je u svom obraćanju i predsednik Opštine Batočina dr Dejan Aranđelović.
            Prisutne je pozdravio i suosnivač i vlasnik Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prof. dr Marko Carić, koji je naglasio da se raduje budućim uspesima ove visokoškolske jedinice. Pored toga, prof. Carić je izjavio da su entuzijazam, posvećenost i zalaganje porodice Stanković, ali i celog kolektiva Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe bili od ključnog značaja za akreditaciju visokoškolske jedinice u Batočni u prelepom prostoru.
            Prof. dr Marko Stanković, rukovodilac VŠJ u Batočini obratio je prisutnima i predstavio podatke o impozantnoj zgradi u kojoj će se obrazovati budući uspešni pravnici.
            - U blizu 1000m2 nalaze se amfiteatar, učionice, informatički kabinet, biblioteka sa fondom koji broji preko 3000 naslova, kao i kancelarije za zaposlene. Dakle, objekat je u potpunosti namenski napravljen za visokoškolsku instituciju - rekao je prof. dr Marko Stanković. Nakon toga, organizovan je obilazak prostorija, kao i koktel za sve prisutne.

Fotografije: Goran Milićević

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com