Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Vesti sa novosadskog PMF-a

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu ove godine opet organizuje akciju “BUDI STUDENT 1 DAN”, za sve učenike završnih godina srednjih škola, sa željom da im pruži što više informacija o akademskom životu.
            Studenti i profesori sa PMF-a će prijavljene đake provesti kroz zanimljiva predavanja, interesantne vežbe, odvesti na ručak u čuvenu studentsku menzu, pokazaće im čitaonicu, biblioteku, prošetaće kampusom, …
            Budući studenti će moći da “okuse” studentski život od 26. FEBRUARA DO 1. MARTA, a za učešće u akciji je neophodno da se prijave. Formular za prijavu se nalazi na sajtu fakulteta, kao i na društvenim mrežama.
            “Budi student 1 dan” PMF organizuje već godinama i do sada je u ovoj akciji učestvovalo preko 1200 srednjoškolaca, oduševljenih neformalnom atmosferom u kojoj su saznali sve ono što ih zanima, a tiče se njihovog budućeg akademskog života.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
            Na PMF-u počinju onlajn pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike i informatike, biologije i hemije.
            Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje BESPLATNE ONLAJN PRIPREME za fakultetske prijemne iz matematike i informatike. Pripreme su počele u utorak, 06. februara, a zainteresovani srednjoškolci treba samo da kreiraju svoj nalog na portalu departmanskog sajta (https://www.dmi.uns.ac.rs/). Od 2019. godine ove pripreme se održavaju u onlajn fromatu, kako bi se omogućilo svim srednjoškolcima iz Srbije, ali i iz regiona (Republika Srpska, Crna Gora, Hrvatska), da se spreme za prijemni, a da ne moraju fizički da budu u Novom Sadu. U prethodnih 5 godina više hiljada srednjoškolaca je učestvovalo u ovim pripremama, a profesori koji drže pripreme imaju višegodišnje i višedecenijsko iskustvo u pripremi učenika za prijemne. Učenici mogu da se priključe pripremama u bilo kom trenutku, a svi časovi će biti snimljeni i svi registrovani srednjoškolci moći će ovu nastavu i odloženo da pogledaju.  Takođe, svi registrovani maturanti će imati na raspolaganju i zadatke sa prijemnih ispita od 1995. do 2023. godine.
            Pripremna nastava će se držati svakog utorka od 20 časova. Na pripremama će se prvo biti obrađene teme koje dolaze na prijemni, a potom će nekoliko časova biti posvećeno rešavanju raznih zadataka, po želji polaznika priprema. Dve do tri nedelje pre prijemnog ispita, za sve zainteresovane biće organizovan i probni onlajn prijemni ispit.
            Departman za biologiju i ekologiju takođe organizuje BESPLATNU PRIPREMNU NASTAVU, namenjenu svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije. Nastava obuhvata sadržaje koji su obrađeni u gimnazijskim udžbenicima biologije, po novom programu. Cilj pripremne nastave je da pripremi buduće studente ne samo za polaganje prijemnog ispita, već i za savladavanje nastave iz biologije na maturskom ispitu i kasnije na studijama. Nastava je organizovana po celinama koje su obrađivane u okviru predmeta biologija od prvog do četvrtog razreda Gimnazije prirodno-matematičkog smera. Svaku od oblasti prezentuju nastavnici i saradnici Departmana za biologiju i ekologiju uz savremeni pristup nastavi. Nastava se sprovodi interaktivno, uz korišćenje adekvatne opreme. Pripremna nastava je organizovana od 10. februara do 08. juna 2024. godine u trajanju od ukupno 86 školskih časova, subotom sa početkom u 11:00, u trajanju od 5 školskih časova. Po završetku čitavog ciklusa pripreme, 22. juna biće organizovano završno testiranje. Prijava za pohađanje pripremne nastave vrši se popunjavanjem on line formulara na sajtu departmana (https://www.dbe.uns.ac.rs/).
            Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, počeo je sa pripremnom nastavom u subotu, 03. februara. Cena je 12.000 dinara, a više informacija i detalja možete pronaći na sajtu departmana:https://www.dh.uns.ac.rs/.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com