Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Turistička Vojvodina na sajmovima turizma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine se krajem februara i početkom marta, sa uspehom predstavila na važnim međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i okruženju. U poriodu od 22. do 25. februara 2024. godine - u Beogradu i Budimpešti, a nedelju dana kasnije, od 01. do 03. marta i u Banjaluci, na četvrtom Međunarodnom sajmu turizma „Banjaluka 2024“. Sledi Sajam turizma “ITB” u Berlinu ove godine od 5. do 7. marta.

            Na Beogradskom sajmu održana je najznačajnija turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi - 45. Međunarodni sajam turizma pod sloganom “Avantura počinje ovde”, što su pokazale i brojke od preko 400 izlagača iz 27 zemalja i koji je posetilo preko 40.000 ljudi.
            Pa iako je Grčka - zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila u žiži interesovanja domaćih turista potvrđujući da je i dalje najposećenija morska destinacija, najviše interesovanja bilo je za turističke proizvode Srbije, predstavljene u hali 4, gde je tradicionalno bio i veliki štand Turističke organizacije Vojvodine, kao i ostalih mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz Srbije. Turistička organizacije Vojvodine je i ovom prilikom predstavila kompletnu turističku ponudu pokrajine putem promotivnih štampanih i video izdanja. Na štandu TO Vojvodine, turističke ponude gradova i opština predstavile su i turističke organizacije: Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Bečej, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bačka Topola i Tour de Fruška.
            Drugog dana sajma na štandu TO, turističkim subjektima su predstavljene sledeće teme od značaja: “Iskustveni turizam veštine i marketing”, projekat i film “Na dnu panonskog mora” i kongres Kulinarske federacije Srbije. Trećeg dana sajma, održana je promocija Fruškogorske vinske šetnje “Fruška walk and wine 2024”, koja je ujedno i najvažnija turistička manifestacija koju TO Vojvodine organizuje u ovoj godini. Mediji i posetioci su imali prilike da saznaju kako je izgledala Fruškogorska vinska šetnja prošle godine i da saznaju šta ih to očekuje na vinskoj šetnji u ovoj godini. Nakon prezentacije, prisutni su imali prilike da degustiraju fruškogorska vina koja se serviraju na vinskoj šetnji, uživajući u pratećem gastro programu.
            U okviru sajma, Turistička organizacija Vojvodine je prisustvovala brojnim poslovnim sastancima sa turističkim subjektima iz zemlje i regiona, takođe, i brojne medijske kuće su propratile nastup Turističke organizacije Vojvodine na sajmu. Najveće interesovanje posetilaca zabeleženo je za gastronomiju, aktivni odmor, vinski turizam i cikloturizam u Vojvodini.
            46. Međunarodni sajam turizma “UTAZAS” održan je u Budimpešti u periodu od 22. do 25. februara. Ove godine počasni gost sajma bila je Bugarska, a na domaćem tržištu poznato banjsko mesto, Đula. Turistička organizacija Vovjodine je tradicionalno nastupila na navedenom sajmu u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine. Na zajedničkom štandu su se predstavili predstavnici turističkih organizacija: Sombora, Sente i Novog Bečeja, zatim turističke agencije Alpha Travel SEE, Travel tech platform BOS4.tours, i Aracz Turizmus Vendeghaz, hotel Mövenpick Resort & Spa Fruške terme, Pansion Ana iz Sente, Bački dvor Vajska, Klaster Deliblatska peščara, Udruženje domaćina u eko-ruralnom turizmu Skorenovac, Udruženje domaćina Totovo selo, Agencija za upravljanje lukama iz Beograda, Vinarija Veritas iz Sremskih Karlovaca.
            Turistički sadržaji predstavljeni su na najvećem turističkom događaju u prestonici Mađarske putem atraktivnih štampanih materijala na mađarskom i engleskom jeziku, dok je akcenat bio na promociji vinske manifestacije Fruškogorske vinske šetnje “Walk & Wine” 2024, koja će biti održana 8. juna u Irigu. Veliko interesovanje posetilaca sajma bilo je za aktivni odmor, kulturno nasleđe, gastronomiju i vinski turizam.
            U okviru promocije Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine je organizovala promo događaj “Vojvođansko veče” u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, zahvaljujući čijoj podršci se održava već nekoliko godina unazad. Događaj je započeo nastupom inkluzivnog mešovitog hora “ISON” uz KUD “Brile” iz Beočina. Prisutnima su se obratili direktorka Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, i otpravnik poslova i ministar savetnik u Ambasadi Republike Srbije, Aleksandar Lončarević.
            Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2023. godini, turisti iz Mađarske su bili na šestom mestu, kada je reč o zemlji porekla stranih turista u AP Vojvodini. Lane je AP Vojvodinu posetilo 21.482 turista iz Mađarske, što predstavlja porast od 3,5% u odnosu na 2022. Turisti iz Mađarske su ostvarili 43.433 noćenja, što je više za 5,4% u odnosu na 2022. godinu.

Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com