Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Tatjana Jovanović: Snovi ne moraju biti veliki ali moraju biti vaši

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Tatjana Jovanović, alijas Tatjana Jo, imala je priliku da svoja iskustva influensera podeli sa mladima na tribini „Moj put do uspeha“, organizovanoj na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, i to na insistiranje studenata ovog fakulteta, željnih novih znanja i mogućnosti za kreiranje svoje budućnosti. Dupke pun amfiteatar „Prof. dr Slavko Carić" u sredu, 13. marta, potvrdio je da je interesovanje studenata za ovu i slične teme ogromno, a broj pitanja i realna očekivanja prisutnih da se na osnovu odgovora dve ostvarene i uspešne influenserke, otvore neke nove opcije za buduće menadžere.

            Tatjana Jovanović, master ekonomije, nakon fakulteta je krenula u preduzetničke vode. U to vreme predmet njenog interesovanja bila je proizvodnja ambalaže, kojom se bavila 10 godina, nakon čega je počela da se zanima za društvene mreže i to je danas posao koji voli i kome se profesionalno potpuno posvetila.
            Sa svojim pratiocima deli razne stvari koje prvenstveno zanimaju nju i za koje misli da bi mogle zanimati, uglavnom žene, nešto manje mlađe osobe, koje je prate. A njih nije malo, jer iz prve ruke mogu da saznaju nešto korisno, na brz, jednostavan, svima dostupan način, mogu dobiti korisne savete i preporuke.
            - Posao influensera je vrlo isplativ ako ga radite kako treba, i ja sam zadovoljna. Bavim se raznim aktuelnim, zanimljivim temama, vezanim za negu, modu, lepotu, kuvanje, svim onim čime se bavim tokom dana. Jedino što ne delim na mrežama je roditeljstvo. Bavim se svim drugim temama koje se tiču mene i trudim se da inspirišem one koji me prate da se neguju i budu zadovoljni - kaže naša sagovornica, koja je društvenim mrežama i marketingom na društvenim mrežama, počela da se bavi iz hobija. Zasićenost prethodnim poslom i osećanjem da su društvene mreže „ono pravo“, pre nekoliko godina otvorila je i firmu vezanu za ovaj posao, koja je sledeći načelo - zanimljiva pratiocima, interesantna i kreativna za nju, svake godine sve uspešnija. Njene objave su sve raznovrsnije, a sve to prati uzlazna linija kvaliteta na najvišem tehničkom nivou.
            Biti influenser izgleda jednostavno, a osim hrabrosti, potrebna je i neka harizma osobe sposobne da zainteresuje i privuče pažnju pratilaca najrazličitijih profila. Po mišljenju Tatjane Jovanović potrebno je još nešto:
            - Osim hrabrosti da se nešto započne, mislim da je najbitnije da se nešto zanimljivo i korisno kaže. Tema je bitna ali i način da je preneseš i podeliš sa drugima. Ja ne volim da imam preveliki uticaj na moje pratioce, posebno na mlađe, već se trudim da oni sami formiraju neko kritičko mišljenje i odnos prema mojim stavovima, da znaju da li im se nešto dopada ili ne. Govorim samo iz svog ugla, šta mislim da je dobro, što ne znači da je 100% uvek tako. Jer, i kada se ne slažu sa mojim razmišljanjem, na osnovu njega, mogu da izgrade svoje. Onda sam i ja zadovoljna jer sam ih podstakla da rade na sebi, da oblikuju svoj život, komunikaciju i odnos sa sobom i spoljašnjim svetom.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com