Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Bogat program Festivala vina u Vršcu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Turistička organizacija Vršca 25. i 26. marta, organizuje šesti Festival vina “VINOFEST“. Ova, sada već tradicionalna, manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, kako vinara tako i proizvođače vinarske i vinogradrske opreme. Pored redovnih izlagača iz naše zemlje veliko interesovanje za ovaj festival, od prošle godine, počeli su da pokazuju i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine,

tako da ova manifestacija polako stiče međunarodni karakter. Dokaz za to je da će se ove godine, za vreme trajanja festivala, održati prvi Sabor vitezova vina koji okupiti brojne Vinske redove iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Crne Gore.
Pored komercijalnog ovaj festival ima i takmičarski karakter, odnosno vinari koji su zainteresovani mogu doneti svoja vina na ocenjivanje. Ocenjivanje vrši tročlana stručna komisija iz Enološke stanice Vršac. Vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na festivalu nego samo žele da provere kvalitet svojih vina ili osvoje neku od nagrada, kao što su Velika zlatna medalja za kvalitet u raznim kategorijama vina, koje sad već imaju prestižno značenje među vinarima. U prilog tome i govori da Opština Vršac otkupljuje vino, od pobednika festivala, za potrebe prezentacija. Ove godine će se po prvi put organizovati, za izlagače i posetioce, čuveni PUT VINA gde će se u vinskom selu Gudurica po prvi put otvoriti vrata najstarijeg podruma osnovanog 1871. godine. Svi zainteresovani, izlagači ili posetioci, detaljnije informacije o ovoj manifestacij mogu dobiti u Turističkoj organizaciji opštine Vršac.

 


Tel.: 013 832 999; Tel/fax: 013 831 055
www.to.vrsac.com; Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com