Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA SACEN dodelio priznanja najuspešnijim

SACEN dodelio priznanja najuspešnijim

  • PDF

Za turizam su najvažniji ljudi i komunikacija među njima. Ja sam vam ovde doveo ovu decu, našu mladost i našu budućnost. Mi imamo budućnost u ovoj delatnosti. Mi dvadeset godina biramo najbolje i najuspešnije u turizmu i ugostiteljstvu i naš cilj je uvek bio da budemo saborni, da budemo zajedno i da kao region Jugoistočne Evrope ponudimo ono što najbolje imamo i što nam je od Boga dao i ostavio na gazdovanje.

Turizam može da poveća kvalitet života i zato je vrlo važno da smo danas zajedno, da vraćamo nadu u bolje dane turizma i bolje dane za sve građane na nivou regije. Ništa nije tako moćno kao dobra ideja kada joj vreme dođe. Ovo je vreme za turizam, vreme da zajednički stvaramo nove vrednosti i da deci pokažemo u čemu je draž života, u čemu je bit postojanja ljudskog roda. Turizam je privilegija i nešto najleše, a začinjeno gostoljubljem, i ljubavlju i pažnjom prema gostu, dobija puni smisao. On nam donosi profit, ne samo u evrima i dolarima, već i u ljudskim vrednostima, novim poznanstvima, prijateljstvima i prelepim druženjima. Zato izražavam dobrodošlicu svima i podvlačim da je druželjublje najvažnije za turizam.
Region jugoistočne Evrope je postao "nova moćna turistička destinacija" i zato je važan zajednički nastup država regiona u cilju pružanja najbolje ponude i privlačenja turista. Turisti više ne praktikuju duže odmore na jednom mestu, već žele da obiđu više destinacija, pa u tome i leži šansa za razvoj turizma celog regiona. Tako sve više njih odlazi u posetu Dubrovniku, ali i Herceg Novom i Trebinju. Slično je i sa drugim destinacijama u regionu, pa ta neophodna saradnja među turističkim radnicima sve više briše granice, koje postoje samo u ljudskim glavama.
Ovim rečima Dragan Gligorijević, direktor Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN Internešnl obratio se gostima na uručenju tradicionalnih priznanja “Zlatno turističko srce” najboljima u turizmu i ugostiteljstvu Jugoistočne Evrope, koje je organizovano u beogradskom hotelu “Continental”. Priznanje SACEN-a je jedno od najuglednijih strukovnih priznanja koje se dodeljuje u okviru godišnje turističke akcije "Birajmo najuspešnije". Međunarodna turistička patrola SACEN-a sačinjena od najkompetentnijih stručnjaka iz oblasti turizma i ugostiteljstva tom prilikom svake godine obiđe 13 zemalja Jugoistočne Evrope - Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Tunis, Grčku, Maltu i Kipar.
Dodeli priznanja  prisustvovale su brojne zvanice iz zemlje i inostranstva, među kojima i ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković, koja nije krila zadovoljstvo što je grad Trebinje dobio nagradu "Zlatna čaša gostoljublja", što je značajno ne samo za to mesto, već i za Republiku Srpsku i celu Bosnu i Hercegovinu. Najbolja turistička destinacija jugoistočne Evrope je Turska.
Za najbolje turističko mesto jugoistočne Evrope izabran je Dubrovnik.
Šampion sportskog turizma je Športni turizam Portorož.
Šampion kulturnog turizma Herceg Novi.
Ustanova godine u nauci i obrazovanju je Ugostiteljsko-turistička škola Beograd.
Ličnost godine u turizmu je predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković.
"Međunarodni vitez kulinarstva" je Vuko Mitrović sa Svetog Stefana.
Ličnost godine u turističkom obrazovanju je profesor Miroslav Dragičević iz "Horvat konsaltinga" iz Zagreba
"Zlatno turističko pero" pripalo je Slobodanu Mićiću iz "Kon Tiki travela" za televizijske putopise "Svet na dlanu".
Ambasador turizma i sporta je Vlade Divac, predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije.
Za  informisanja u oblasti turizma jugoistočne Evrope proglašena je televizija "Pink".
Po završetku svečanosti proglašenja najboljih u turizmu i ugostiteljstvu Jugoistočne Evrope za 2010. godinu, održan je okrugli sto na temu "Regionalna saradnja u turizmu Jugoistočne Evrope".
U holu hotela “Continental”  organizovana je i prezentacija i degustacija gastro nacionalnih specijaliteta i vina regiona.
Slike sa dodele nagrada možete pogledati u G a l e r i j i.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com