Tue09272022

Poslednja izmena:09:51:11 AM

Proradio otvoreni bazen na novosadskom SPENS-u

  • PDF

Krajem prošle godine, tačnije 12. novembra,  Snežana Samardžić Marković, ministarka sporta i omladine u Vladi Republike Srbije i Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada svečano su otvorili gradilište na otvorenom bazenu Sportskog i poslovnog centra Vojvodina ili popularnog SPENS-a (ime dobilo po skraćenici za Svetsko prvenstvo u stonom tenisu u Novom Sadu 1981. godine).

Radovi na dugo očekivanom otvorenom bazenu trebali su da budu završeni početkom jula, ali je rok produžen zbog tehničke neispravnosti. Izvođenje radova je bilo fazno i radovi su trajali 9 meseci. Bazen je nezvanično otvoren u subotu 13. avgusta, čime je  Novi Sad dobio savremen takmičarski bazen olimpijskih dimenzija 50 x21m, sa 8 takmičarskih staza. Objekat je prošao tehnički pregled svih nadležnih institucija, koji su konstatovali da ugrađena najsavremenija oprema za pripremu i kontrolu bazenske vode, kao i da rasveta koja omogućava noćno kupanje zadovoljava sve propisane kriterijume. Ukupna vrednost investicije je 140 miliona dinara, od kojih je Grad Novi Sad finansirao 65, a Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije 75 miliona dinara.
Izgradnja Otvorenih bazena u sklopu "Spensa" u Novom Sadu počela je pre nešto više od 20 godina, kada je izvedena armirana betonska školjka bazena 21 x 50 metara, obodni tehnički hodnik i armirana betonska konstrukcija tribina na severozapadnoj strani bazena. Radovi su zaustavljeni 1991. godine, kada je izvršena i konzervacija do tada urađenog. U tom stanju je objekat bio i u novembru 2010. godine, s tim što su za proteklih 20 godina atmosferski uticaji (kiša, mraz, sneg, vetar), temperature i ostalo doveli do izvesnih oštećenja zaštitnog sloja betona na bazenu i tribinama. Za nastavak radova na Otvorenom bazenu bilo je potrebno  prvenstveno izvesti pripremne radove na školjki i tribinama posle kojih su preostali poslovi do završetka (zaokruženja) svih radova koji omogućavaju puštanje objekta u eksploataciju - upotrebu objekta obavljeni u dve faze.
Prvog dana na otvorenom bazenu SPC „Vojvodina” nije bilo mnogo kupača. U razgovoru se malobrojnim posetiocima smo čuli da su oduševljeni i izgledom, a i besprekorno čistom i prijatnom vodom za kupanje. Zvanično puštanje u rad bazena je predviđeno za danas, 16. avgust. Otvoreni bazen će do kraja sezone raditi u tri smene. Za tzv. Biznis smenu od 8 do 9 sati ulaznice staju 160 dinara. Za kupanje u dnevnoj smeni od 10 do 19 sati, odrasle će plaćati 220, a deca 150 dinara. Noćno kupanje biće upriličeno od 20.30 do 23.30 sati i koštaće 220 dinara. Set od 20 staje 3.500 dinara za odrasle i 2.200 za decu. Ulaz na bazen je na istom mestu gde se ulazi i na zatvorene bazene, čije će svlačionice, tuševi, toaleti kao i mali bazen biti u funkciji otvorenog bazena. Tu će moći i da se kupe karte.

Više slika sa bazena možete videti o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com