Tue09272022

Poslednja izmena:09:51:11 AM

Novi Sad Grad odbojke

  • PDF

Novi Sad je oduvek bio prestonica srpske odbojke, a da će to biti i ubuduće, najavljeno je na konferenciji za novinare, održanoj povodom predstojećeg Drugog međunarodnog festivala odbojke, koji organizuju Odbojkaški savez Vojvodine i odbojkaški savez Grada Novog Sada, pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, Grada Novog Sada - Uprave za sport i omladinu i Turističke organizacije Grada Novog Sada, od 03. do 05. januara 2012. godine. Turnir je otvorenog tipa, a pravo učešća imaju registrovani odbojkaški klubovi koji do 26. decembra prijave jednu ili više ekipa u kategoriji pionira, pionirki, kadeta i kadetkinja. Očekuje se se da na Festivalu učestvuje 144 ekipe, od kojih bi 24 bilo iz inostranstva, sa više od 2.500 učesnika. Utakmice će se igrati na 18 terena u dvoranama Fakulteta za sport i fizičku kulturu, Đačkog igrališta, O.Š. "Jovan Popović" (Liman 2), Gimnazije "Isidora Sekulić", O.Š. "Jožef Atila" (Telep), O.Š. "Vojvođanskih brigada" (Novo Naselje), Hale sportova "Slana bara", O.Š. "Žarko Zrenjanin" (Liman 4), Dvorana O.Š. "Ivan Gundulić" (Podbara) i Velikoj dvorani SPENS-a. Svaka ekipa će biti u mogućnosti da odigra najmanje 6 utakmica. Finalne utakmice biće odigrane 5. januara od 14,30 h u Velikoj dvorani Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.
Novi Sad ima izuzetno pogodne uslove za organizaciju jednog ovakvog događaja, što se potvrdilo i tokom organizovanja prošlogodišnjeg Festivala, jer poseduje svu potrebnu infrastrukturu za ovaj sport, smeštaj, ishranu, provod, slobodne aktivnosti, ali i za samo takmičenje. Gosti koji se odluče da spavaju u Novom Sadu biće smešteni u učionicama Osnovne škole ’’Đorđe Natošević’’. Učionice će biti opremljene vojničkim poljskim krevetima, dušecima, posteljinama i ćebadima. Ako se odluče za drugi smeštaj, biće im ponuđeno spavanje u hostelu (đačkom domu) ’’Brankovo kolo’’ ili u hotelima ’’Duga’’ i ’’Novi Sad’’. Ishrana će biti organizovana u reprezentativnom studentskom restoranu, po sopstvenom izboru, na bazi jednog ili dva obroka (ručak i večera). I smeštaj i ishrana obezbeđeni su po najminimalnijim cenama.
Zabava za sve učesnike festivala odvijaće se u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, tako što će u određenom vremenu učesnici Festivala imati mogućnost besplatnog korišćenje bazena, a u večernjim časovima diskoteku, koja će biti samo njima na raspolaganju. Mladim odbojkašima će biti omogućene i druge pogodnosti, kao što su korišćenje besplatnog gradskog prevoza, 24 satna medicinska pomoć, a osiguravajuća kompanija Wiener Stadtische osigurala je sve učesnike Festivala Dok takmičari budu u diskoteci, za trenere i rukovodstvo ekipa biće organizovani okrugli stolovi sa aktuelnim odbojkaškim temama i prezentacijama sponzora Festivala, uz prigodno posluženje
Turistička organizacija Grada Novog Sada će za učesnike Festivala, koji za to budu izrazili želju, besplatno organizovati obilazak užeg jezgra grada i Petrovaradinske tvrđave..

U okviru Festivala Turistička organizacija Grada Novog Sada, organizovaće u SPENS-u, promociju svojih aktivnosti i Grada Novog Sada, sa sloganom „Novi Sad-Grad odbojke“.
Sve detaljnije informacije, kao i o načinu smeštaja, prijavljivanja, finansijksih uslova i ostali detalji objavljivaće se na sajtu www.festival-osv.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com