Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Nole No 1

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Na Kopaoniku ovih dana vri kao u košnici, iako je temperature još u dubokom minusu, a dodatno ju je svojim dolaskom podigao Nole Nacionale, koji se posle punih posle dugih sedam godina pauze, obreo na mestu gde je napravio svoje prve teniske korake – Kopaoniku.

Došao je direktno sa gala svečanosti u Londonu, gde mu je sportska akademija “Laureus”, dodelila trofej za najboljeg sportistu za 2011. godinu, i na taj način ga postavila na pobedničko postolje ispred proslavljenih imena kao što su Leo Mesi, Sebastijan Fetel, Jusein Bolt, Dirk Novicki i Kadel Evans. A da dolazak šampiona ne prođe bez zanimljivih događanja, pobrinuli su se ski instruktori, njih 80 , koji su u jednom meomentu svojim telima ispisali natpis na stazi Doboka - Nole N°1. Snimak su napravili i montirali zvanični snimatelji ski škola Body and Health, La Scuola di Schi i Snow Stars Team Boban Jevtić i Milan Vranić. Lep gest za dobrodošlicu, a još lepše je što je snimak putem interneta obišao svet.
Skijališta Srbije su za najboljeg sportistu na svetu, Novaka Đokovića, organizovala trku, kako bi mu se, bar na ovaj simboličan način, zahvalila za sve radosti koje svi zajedno, godinama doživljavamo prateći njegove sportske uspehe. Trka u disciplini veleslalom organizovana je na stazi Malo jezero. Iako prvo mesto na ATP listi ne prepušta nikome, ovaj put je plasman na prva tri mesta prepustio svom mlađem bratu i prijateljima i plasirao se na, solidno, četvrto mesto. Skijališta Srbije su za prvo, drugo i treće mesto dala nagradne ski pass-eve, a Nole je na poklon dobio tabač sa vitlom, ali ovaj put igračku. Nole je često navodio u intervjuima da je skijanje, a ne tenis, njegova prva ljubav i da su se, u vreme kada je počinjao da trenira oba sporta, dvoumili kojim putem će krenuti. Više puta Nole je uzjavio da mu je žao što nikada profesionalno nije odvezao bar jedan slalom. Imajući u vidu o kakvom se sportisti radi, sa sigurnošću se može reći da bi, da se kojim slučajem odlučio za skijanje, i tu bio bez premca. U Srbiji ni u jednom sportu ne cvetaju ruže, što se uslova za njihovim bavljenjem tiče, pa je, ipak, sreća da je izabrao tenis u kome je danas neprikosnoven u čitavom svetu, jer ovde, uglavnom, sve zavisi od igrača, njegovog znanja, spremnosti i njegove glave.
U svakom slučaju, Nole Nacionale je na Kopaoniku uživao kao “sav običan svet” u skijanju i druženju sa prijateljima, a potom je na Sretenje, u Beogradu, odlikovan najvišim državnim ordenom Karađorđevom zvezdom, koja se dodeljuje samo izuzetnima.
Na konferenciji za novinare, upriličenoj u Beogradu, pre nekoliko dana, Novak je rekao da ga očekuje izuuzetno teška sezona u kojoj će morati da odbrani bodove sa prošle godine osvojenih turnira, između ostalih i prva mesta na tri Gren slem turnirima. Jedan trofej – u Australiji, je posle nadčovečanskog, šestočasovnog napora, uspeo da odbrani. Predstoji odbrana Wimbldona i US Opena. No, Noletova velika želja su Zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Londonu i titula sa Roland Garosa, jedinog grend slem pehara koji nedostaje u bogatoj kolekciji Novakovih trofeja. Čini se da prioritet ima Olimpijski turnir u Londonu, jer Nole ima veliku želju da osvoji olimpijski teniski vrh, za Srbiju. Pogotovo što je u druženju sa novinarima izjavio:
-Srbija je nezasluženo prethodnih godina imala negativan publicitet u svetu, a ja i ostali sportisti trudimo se da našu zemlju predstavimo onakvu kakva jeste, na najlepši mogući način. Velika je stvar što sportisti svojim uspesima mogu da usreće narod.
Koliko puta ste čuli Nadala da pominje Spaniju u pobedničkom intervjuu, Federera Švajcarsku, Mareja Englesku... Nikad. Nole, iako nije u obavezi, uvek nađe vremena da se zahvali srpskim navijačima i pozdravi svoju zemlju, Srbiju. .. Nadamo se da će tako biti ove godine i u Parizu i Londonu, Londonu…

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com