Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

AGRO PULS približava poljoprivredu mladima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Međunarodna studentska organizacija AIESEC, sa lokalnom kancelarijom u Novom Sadu, organizuje tokom marta ove godine projekat pod nazivom AGRO PULS. Cilj projekta je približiti mladim ljudima poljoprivredu i podići im svest o značaju i potencijalu poljoprivrede u našoj zemlji.

Činjenica je da naša zemlja obiluje poljoprivrednim potencijalom, te je cilj ovog projekta da zainteresuje mlade za ovu granu i podstakne njihovo usavršavanje upravo u sferi poljoprivrede. Realizacija će se odvijati tokom marta, i to tokom prve dve nedelje marta kroz radionice i tribine iz relevantnih agrarnih tema. Predavanja će voditi profesori sa Ekonomskog i Poljoprivrednog fakulteta uz jedno internacionalno predavanje profesora Brendeste iz Austrije. Projektu će prisustvovati i student praktikant AIESEC- a, iz Japana. Kao provera znanja, 19. marta biće organizovano takmičenje za učesnike u studiji slučaja sa nagradama za najbolje.
Pored približavanja poljoprivrede i njenih potencijala mladima, projekat je okrenut i ka ljudima iz agrarnog biznisa. Naime, 23. marta biće održan Business 2 Business Day. Kompanije učesnici će biti u mogućnosti da se međusobno upoznaju, razmene iskustva kao i da predstave svoje poslovanje. Nakon toga, 27. marta, biće održan Company Day, kada će studenti i učenici moći da stupe u kontakt sa kompanijama, da dobiju informacije o zaposlenju kao i o drugim bitnim temama. Kompanije učesnici će imati pristup elektronskoj bazi podataka svih učesnika predavanja, radionica i studije slučaja, kao i njihovim CV- jima.
AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija prisustna na preko 2.100 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 60.000 članova, koja pruža mogućnost mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. AIESEC ima inovativan pristup u razvijanju mladih ljudi fokusirajući se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost. Kako bi postigli ovaj cilj, organizuje više od 470 konferencija i nudi preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu. Lokalna kancelarija u Novom Sadu postoji od 1983. Godine. Nalazi se na Ekonomskom fakultetu i uspešno ostvaruje svoje aktivnosti već 28 godina. AIESEC u Novom Sadu, broji 40 aktivnih članova sa 3 fakulteta (Ekonomski fakultet, Fakultet Tehničkih nauka, Filozofski fakultet).Kroz svoj rad nastoji da pomognemo mladim ljudima da se usavrše, oprobaju u novim oblastima, otkriju svoje liderske potencijale, iskuse čari prakse i tako pripreme za što sigurniji korak ka budućnosti.
U predstojećem periodu, AIESEC Novi Sad ima u planu da realizuje 5 projekta koji su osmišljeni tako da podstaknu mlade ljude da se usavrše u različitim sferama kao što su poljoprivreda, ekologija, 8 milenijumskih ciljeva, zapošljavanje mladih i IT sektor. Svojim članovima kroz te projekte pruža mogućnost da se oprobaju u timskom radu, vođenju tima u oblastima kojima se bave, ali isto tako i da se oprobaju u oblastima koje ih možda zanimaju ali nemaju priliku da se bave njima. Projekti koje će se raditi su: Make it possible, Career days, Agro Puls i Promeni sve(s)t kao i IT Week.
Detaljnije informacije o svemu možete dobiti od Tijane Orbović, PR menadžera projekta AGRO PLUS-a, putem meila Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , kao i na internet adresi: www.ns.aiesec.org.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com