Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Sve akcije Vodomara 05 u 2011. godini

  • PDF

Temerinski Been festival iliti Pasuljijada, dobila je na „Roglju“, smotri svih vojvođanskih manifestacija, priznanje za najbolje organizovanu pokrajinsku manifestaciju u 2011. godini (ima ih oko 800). To je drugi put da Temerinci dobijaju ovo najviše vojvođansko priznanje, jer su 2010. godine bili nagrađeni za najbolju promociju manifestacije u Vojvodini. Nagrada je bila u vidu priznanja, a još značajnije je da ih je organizator, novosadski dnevni list „Dnevnik“, nagradio reklamnim prstorom u novinama u iznosu od 100.000 dinara, što će im pomoći da se šire i još bolje reklamiraju, jer, kako sami kažu, bez reklamiranja nema ništa.

To je samo jedna, istina, najveća manifestacija, koju organizuje Udruženje građana Vodomar 05 iz Temerina. Ukupan broj aktivnosti u toku 2011. godine je bio 25, što je više od planiranog, i što je postalo pravilo, jer se svake godine ponavlja, da urade više od onoga što planiraju. Pa, ili planiraju skromno ili su vredni, pa urade više. Biće da ima i jednog i drugog, mada, ipak, više ovog drugog.

U nabrajanju akcija, kranućemo od ekoloških, s obzirom da je Vodomar 05 ekološko društvo. Bilo je 5 ekološki akcija:

-obeležavanje „Svetskog dana voda“ u Parku prirode Jegrička, 22. marta,

-izložba dečjih radova, „Mozaik od pasulja“, 2. juna,

-takmičenje škola u pravljenju figura od odpadnog materijala „Budi umetnik i pravi stvari od recikliranog materijala“, 3. juna,

-eko-kamp na Perućcu u julu,

-svetski dan bez automobila, 22. septembar.

Mada je bilo još ekološkoh akcija, navedene su bile najmasovnije. Isrtine radi, pomenute su samo akcije u kojima je učestvovalo više članova Udruženja.

Udruženje je učestvovalo na četiri velike sportsko-rekreativne manifestacije:

-Fruškogorskom maratonu, 7. maja,

-Reliju „Fruška gora“, 1. oktobra,

-„Laganom spustu Tisom“ u Kneževcu, u avgustu i

-Drinskoj regati, u julu.

Promotivne aktivnosti su uvek bile najobimnije, jer one na neki način predstavljaju uvod u krunu godišnjeg rada, a to je Pasuljijada iliti Been festival. Od promotivnih aktivnosti spominju se nastupi na:

-Sajmu vina u Temerinu, u januaru,

-Sajmu turizma u Beogradu, 24. februara,

-„Zlatnom turističkom srcu“ Sacena u Beogradu, 22. aprila,

-Fruškoj gori za 1. maj, podela flajera,

-Novom Bečeju, Tiska kuća, promocija 1. maj,

-Sajmu evropskog stvaralaštva, Temerin, 14. maj,

-Duelu tamburica TV Vojvodine u Novom Bečeju, 15. maj,

-Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, 17-20. maja,

-Salašu „Vindulo“, Temerin, gde je organizovana konferencija za medije, 26. maja,

-Žikina šarenica, RTS, Beograd, 29. maja,

-Promociji „Jela od pasulja za nedeljni ručak“ 27. maja...

Kada nemaju obaveza vezanih za organizaciju Bean festa, omiljena aktivnost članova udruženja je učešće na manifestacijama na kojima se kuva riblja čorba ili pasulj. Tako su ekipe Vodomara 05 učestvovale na:

-Zlatnom kotliću, Crvenka, 23 aprila,

-Tiskim danima Bečej, 30. jula,

-Velikogospoinskim danima, Novi Bečej, 28.avgust i

-Pasuljijadi u Ravnom Topolovcu 3. Septembra.

Naravno, najveći broja aktivnosti svake godine, pa i prošle, a sigurno će biti i ove, vezan je za brendiranje i pripremu u organizaciji Pasuljijade iliti Been festivala. One su zaista brojne i traju više meseci, pa ih ovom prilikom nećemo navoditi.

Sve što smo do sada napisali, bila je naša moralna obaveza, jer i naš sajt www.topsrbija.com ima slogan NAJBOLJE IZ SRBIJE. Kako se temerinska manifestacija ubraja u red provereno najboljih, bilo nam je zadovoljstvo da se članovima Udruženja građana Eko centar Vodomar 05, Temerincima i i hiljadama onih koji vole i podržavaju ove ljude i ovu manifestaciju, na dostojan način odužimo, čime drugim nego, prigodnim tekstom, uz nadu da će ovogodišnji VIII Been festival iliti Pasuljijada biti bolji i lepši nego dosadašnji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com