Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Lokalni dan energije u Titelu

  • PDF

Manifestacija "Lokalni dan energije", u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka i NVO "Zeleni skok", održaće se 29.03.2012. godine u Titelu. Pod pokroviteljstvom evropskog projekta "Ener-Suplaj" i opštine Titel, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, manifestacija će doprineti povećanju svesti o uštedi energije.
Na svečanom otvaranju govoriće pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine Radoslav Striković, a goste će ispred Opštine Titel pozdraviti predsednik opštine Milivoj Petrović.
O projektu "Ener-Suplaj" će više biti reči u izlaganju koordinatora projekta Maše Bukurov, sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Potom je na dnevnom redu izlaganje člana Energetskog tima Milivoja Jelina o energetskoj situaciji u opštini Titel, dok će obnovljivim izvorima energije i održivom razvoju govoriti prof. dr Branka Nakomčić sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.
Planirane su i tzv. Radionica za potencijalne investitore: Energetska snimanja objekata u opštini Titel; Prezentacija prethodne studije izvodljivosti daljinskog grejanja na biomasu u Donjem Titelu, čiji je moderator Siniša Bikić, sa Fakultet tehničkih nauka. Biće priređena izložba dečijih likovnih radova na temu "Obnovljivi izvori energije", kao i projekcija dokumentarnih i crtanih filmova na temu energetske efikasnosti i održivog razvoja. Manifestaciju će pratiti i prezentovanje firmi i opreme.
U okviru manifestacije biće promovisani energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije kroz razne aktivnosti: upoznavanje šire javnosti o potpisivanju pristupa opštine Titel "Sporazumu gradonačelnika", prezentacija rezultata projekta "Ener-Suplaj" u opštini Titel, predstavljanje energetskog bilansa opštine Titel, predavanja o održivom razvoju, radionice o mogućnostima ulaganja u mere energetske efikasnosti i projekte korišćenja obnovljivih izvora energije namenjene potencijalnim investitorima, prikazivanje dokumentarnih filmova na temu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, izložba dečijih radova i mini sajam opreme vezane za energetsku efikasnost.
Izlagači će predstaviti svoje proizvode, kao što su kotlovi, stolarija, izolacioni materijali, termovizijske kamere, toplotne pumpe, vetroturbine, fotonaponske ćelije, kao i inženjering vezan za izvođenje mera energetske efikasnosti. Tokom radionice biće predstavljeni rezultati energetskih snimanja objekata u Titelu i studija izvodljivosti izgradnje daljinskog grejanja na biomasu u Donjem Titelu.
Manifestacija i izložbeni prostor nalazi se u Narodnoj Biblioteci "Stojan Trumić" - Galeriji u Glavnoj ulici br. 10-12 u Titelu. Izložba počinje u 10 časova, svečano otvaranje manifestacije u 11 časova, a zatvaranje je u 14 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com