Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Turistička organizacija Novog Sada najavila brojna dešavanja

  • PDF

Novi Sad će, sudeći prema najavi Turističke organizacije Grada, ovoga proleća i leta, ponuditi svojim sugrađanima i gostima iz inostranstva, pregršt dešavanja. U maju nas očekuje Sterijino pozorje i Noć muzeja. U junu je Novi Sad domaćin 47. Kongresa svetskih vinskih vitezova i INFANT-a, potom Cinema cityja, Zmajevih dečjih igara, Interfesta, takmičenja u odbojci na pesku i džet-skiju na novosadskom Štrandu, Egzita, manifestacije Dani Brazila, te Festivala uličnih svirača. Neposredno pre Egzita biće organizovan i Prvi međunarodni sajam omladinskog turizma. U Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada napominju da će tokom 2012. godine intenzivno raditi ne samo na organizaciji pomenutih događaja, već planiraju dalje unapređenje ključnih turističkih proizvoda, kao što su kulturni i manifestacioni turizam, poslovni i kongresni turizam. Posebna pažnja će biti posvećena svemu onome što je vezano za Dunav, okruženje i rekreativno-zabavni turizam. Dosta toga je već urađeno u sferi interaktivnog predstavljanje informacija, ponude i potencijala Novog Sada, a nastaviće se rad na unapređenju vodičke i suvenirske ponude. Brendiranje Novog Sada kao destinacije sa bogatom kulturnom i manifestacionom ponudom biće nastavljeno, kako bi 2020.godine mogao da bude dostojan kandidat za Evropsku prestonicu kulture. Ništa manje, neće se raditi ni na promociji manifestacija od posebnog značaja, kreiranju i podršci posebnog događaja sajamskog karaktera koji bi se grad brendirao kao dobra destinacija za poslovni, ali i omladinski turizam. TONS će pružiti punu podršku u procesu isticanja kandidatura za organizaciju raznih skupova i njihovoj realizaciji, kreiranju aplikacija za interaktivne izloge, smart i mobilne telefone, unapređenju promocije putem interneta i socijalnih mreža, licenciranju lokalnih turističkih vodiča, saradnji sa umetnicima i zanatlijama, proizvođačima suvenira sa ciljem kreiranja prepoznatljivih i autentičnih suvenira i drugom.
U redovne aktivnosti planirane za ovu godinu su sajamske i druge prezentacije i promocije Novog Sada; izdavačka delatnost, promovisanje putem medija; projektna aktivnost i međuregionalna i međunarodna saradnja sa turističkim akterima i saradnja sa Gradskom upravom i institucijama; učešće i organizacija stručnih skupova, usavršavanje u skladu sa tendencijama; praćenje statistike, prikupljanje podataka i kreiranje i ažuriranje baze podataka; oprema, održavanje i ažuriranje tehnike i potrebnih materijalnih i nematerijalnih sredstava.
Ove godine, zajedno sa Exit Timom, TONS će organizovati Youth Travel Market, svojevrstan skup (sajam) stakeholder-a omladinskog turizma regiona. Youth Travel Market će obeležiti: vodeći omladinski turistički proizvodi u regionu – muzički festivali, klubovi, sportska udruženja; vodeće omladinske turističke agencije u regionu; državni organi – turističke organizacije, lokalne samouprave, itd; srodne industrije – agencije za iznajmljivanje tehničke opreme (ozvučenje, osvetljenje, itd), agencije za obezbeđenje, medicinske usluge, itd.
Youth Travel Market će biti organizovan u dva dela. Od 9. do 11. jula u centru Novog Sada biće održan glavni program sajma. Svi učesnici imaće na raspolaganju odgovarajući izložbeni prostor i štandove na kojima će predstaviti svoje usluge/proizvode. Na istom mestu biće postavljena velika bina na kojoj će biti odigravan bogat muzički program. Od 12. do 15. jula, tokom trajanja Exit-a, Sajam se nastavlja na novosadskoj plaži Štrand, gde će se preseliti i svi izlagači. Ovaj program će biti realizovan tokom dana. Tokom trajanja sajma biće organizovani B2B susreti između učesnika sajma, kao i predavanja sa eminentnim predavačima koja će pružiti savremene uvide u temu omladinskog turizma i u najvažnije trendove.
Jednom rečju, biće za svakog po nešto, pa će oni koji ostaju u Novom Sadu ili su gosti glavnog grada Vojvodine, uživati na jedinstvenim i kvalitetnim događanjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com