Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Youth Fair, prvi Sajam omladinskog turizma u Novom Sadu

  • PDF

Turistička organizacija grada Novog Sada je i zvanično najavila održavanje Sajma omladinskog turizma (Youth Fair) na glavnomnovosadskom trgu, neposredno pred EXIT, od 10. do 12. jula. Tako će Srpska Atina, postati u bukvalnom smislu te reči simbol za “Grad mladih” i onih koji se tako osećaju, jer je tokom letnjih meseci smisleno povezano više izuzetnih međunarodnih manifestacija, poput Infanta, koji je upravo završen, zatim Intefesta od 5-7. jula, a najnovija manifestacija – Yout Fair, koja se, prema rečima direktorke Turističke organizacije Grada Novog Sada Jadranke Beljan Balaban, ”krčkala” i pripremala duže vreme, ima sve uslove da već na startu dostigne starijeg brata “EXIT” festival, zakazan ove godine po 13. put na Petrovaradinskoj tvrđavi od 12-15. jula.

-Sve činimo da Novi Sad bude centar okupljanja mladih – izjavila Jadranka Beljan Balaban, pozdravljajući brojne novinare na izuzetno posećenoj konferenciji za štampu, uz zahvalnost svim medijima što podržavaju aktivnosti ove vredne, ali i najuspešnije ekipe TONS-a u poslednih desetak godina, koja je učinila da Novi Sad zaista bude turistička, kulturna i nadasve zanimljiva destinacija turistima svih uzrasta i poslovnim ljudima. - Sajam omladinskog turizma će biti nova prilika da predstavimo naš grad i da čitav region upoznamo sa svim sadržajima koje on nudi, posebno mladim ljudima. Izuzetno sam zadovoljna što je TONS prepoznao, osmislio i imao hrabrosti da realizuje jednu ovakvu manifestaciju, koja treba da doprinese ne samo boljem imidžu našeg grada, već i njegovoj celokupnoj privredi. Verujem da će sve ovo otvoriti još mnogo novih priča u kojima će Novi Sad i Srbija biti interesantniji za turiste iz čitavog sveta.

 U cilju upoznavanja što većeg broja mladih ljudi sa interesantnim destinacijama i festivalima širom regiona, koji su i inače, čitavo leto u stalnom pokretu, Sajam će okupiti najatraktivnije predstavnike bolkanskih festivala, klubova, centara za ekstremne sportove i mnoge druge znane I neznane atrakcije regiona. Predstaviće se EXIT (Novi Sad), Papaya (Hrvatska - jedan od najatraktivnijih evropskih klubova, poznatiji kao Jadranska Ibica), Beerfest (Beograd), Summer fest (Budva), Belgrade Fashion Week, kao i turističke organizacije - Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Crne Gore, Turistička organizacija Niša (zajedno sa festivalom Nišville), Turistička organizacije Republike Srpske i mnoge druge.

Posetioci sajma će imati priliku da se zagreju za EXIT uz sjajan muzički program pod nazivom GET EXITed,u okviru koga, na trgu, mogu uživati u nastupima čuvene grupe Van Gogh (10. jul), sve popularnijeg bit-box hora Viva Voxi jednog od najaktuelnijih svetskih dubstep izvođača - Modestep(11. jul), uz zanimljive domaće izvođače kao što su subotički bend Perpetuum Mobile, niški bendovi Krembou i Procesi novosadski bend Mamurlook.

Celokupan sajamski i muzički program biće besplatan za posetioce, a odlično zagrevanje za EXIT i sjajna atmosfera su zagarantovani.

Svakako centralni muzički događaj ovogodišnjeg Sajma je nastup jedne od najpoznatijih i najpopularnijih muzičkih roknrol grupa Van Gogh, koja je dobitnik brojnih priznanja, ali za njih je najveće svakako ono koje glasi da imaju na hiljade fanova, koji će i ovoga puta doći na koncert.
Večiti mladić, šarmer i muzički magnet Zvonimir Đukić, alias Đule Van Gogh, koga žene smatraju za jednog od najzgodnijih srpskih muzičara, izjavio je da voli da svira u Novom Sadu, gradu optimizma, lepih žena i miškaraca (primedba autora), kojima će podariti svu svoju energiju i dati pun doprinos održavanju jedne ovako sjajno zamišljene manifestacije.
 Youth Fair organizuju EXIT Tim i Turistička organizacija Grada Novog Sada, uz podršku

Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije. Čini se da je “vetar u leđa” ovoj manifestaciji i neophodnu dozu samouverenosti dao upravo EXIT Tim, čiji je glasnogovornik Dušan Kovačević, izjavio je da je sjajna ideja da se ove dve manifestaicije naslanjaju jedna na drugu i da je uveren da će to, s obzirom da se na marketinškom planu popularizacije Sajma i EXIT-a radilo duže vreme, već ove godine dati rezultate, a da će obe manifestacije u budućnosti zajednički rasti.

Bogat muzički program, bogat program prezentacija, ali i sadržaja u smislu da će se tokom tri sajmska dana održavati i različita interesantna predavanja stručnjaka, ekonomista, značajnih imena iz sveta medija, nagoveštava da će Sajam omladinskog turizma doneti za svakoga ponešto interesantno i da će se mladi zabaviti, ali i imati priliku da čuju i nauče mnogo toga. Detaljnije informacije o ovom događaju možete pronaći na sajtovima www.youth-fair.com i www.getexited.org.

 

Više slika sa konferencije za novinare u TONS-u, možete da vidite  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com