Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju, sedmi put

  • PDF

Tradicionalna manifestacija ''Velikogospojinski dani'' biće održana od 23. do 27. avgusta u Novom Bečeju pod sloganom ''Za neku novu ljubav'', uz bogat takmičarski i muzički program.
Program će početi takmičenjem u kuvanju riblje čorbe, potom takmičenjem tamburaških orkestara, pa sledi revijalni nastup orkestra Radio televizije. Petak je rezervisan za nastup hrvatskih pevača Jelene Rozge i Tonija Cetinskog. U subotu, 25. i nedelju 26. avgusta, biće organizovani Etno bazar, Dečija ulica, Vinska ulica, takmičenje u ribolovu ''Velikogospojinska bućka'', a zatim i teniski turnir. U večernjim satima biće održan koncert grupe ''Van Gog'' i benda ''Omega'', a u nedelju Lepe Brene.
Po sedmi put organizatori manifestacije Velikogospojinski dani dočekaće goste sa umivenim gradom, odličnim raznolikim programom i u najboljem raspoloženju koje nepogrešivo šire na sve koji se odluče da im se pridruže. Sada već svi znaju - najbolja zabava i provod preko leta su u Novom Bečeju posebno tokom Velikogospojinskih dana. Mnogi ljubitelji dobre zabave upućuju se krajem avgusta u ovu pitomu vojvođansku varošicu, krećući logikom: „ Kada je dobro Severini, Zdravku Čoliću, Vladi Georgijevu, Loši i drugim zvezdama naše scene što ne bi i mi proverili šta to ima Novi Bečej.“ A ima svega! Za svakog po nešto, ali lepo!
Vešto kombinujući spoj tradicionalmnog i modernog u programu koji je namenjen svim generacijama uz besprekornu organizaciju Velikogospojinski dani su se svojim kvalitetom nametnuli kao jedna od najboljih menifestacija u Srbiji, za šta su organizatori dobili i najprestižnija priznanja: Turistički cvet, Priznanje kolega organizatora turističkih manifestacija i još mnoge druge. Ali najveće priznanje ipak je pohvala publike koja iz godine u godinu dolazi u sve većem broju. U grad koji ima samo 14 hiljada stanovnika za 4 dana manifestacije Velikogospojinski dani dođe oko 180 hiljada ljudi, a ipak ne bude neprijatne gužve i do sada nikada nije bilo nikakvih incidenata.

Pre devetnaest godina sve je počelo kada je Udruženje konjara iz Novog Bečeja u čast Velikogospojinskih dana gradsku slavu uveličalo takmičenjem paradnih zaprega. Ta tradicija nastavljena je do današnjih dana pa se tako uz taj deo nastavljanja tradicije konjarstva u programu velikogospojinskih dana nalazi i Etnobazar, Dečija ulica i Avlija zabavlija sa sadržaijima za decu, Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, Takmičenje tamburaških orkestara i mnogi drugi sadržaji. Za ljubitelje vina tu je vinska ulica, dok će ljubitelji belog sporta moći da se okušaju na teniskom turniru veterana. Za mlađu generaciju tu je međunarodni volonterski kamp u kome će sedamdesetak mladih uz učešće u kreativnim radionicama na razne načine pomagati u realizaciji Velikogospojinskih dana.
Uz dnevene sadržaje na lepo uređenoj plaži, čardama i obali Tise, koncerte na prostranom platou pored reke ili Tisku akademiju akvarela, ni najzahtevniji gosti ne mogu reći da u ponudi Novobečejaca nisu dobili najveći spektar mogućnosti za dobar provod. Orgnizatori turističkih manifestacija su proglasili Velikogospojinske dane iz Novog Bečeja za najbolju manifestaciju u Srbiji u 2011-oj godini. Proverite zašto!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com